Lletraferida

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
Lletraferida

Havia sacrificat una bona posició econòmica per convertir-me en una escriptora novell com si fos la protagonista d’una pel·lícula de les que fan després de dinar. Era una bogeria. Potser les meves històries no interessaven ningú. La família estava preocupava. Trucades de la mare, mon germà, la cunyada... Fins que vaig tancar el mòbil. Només el connectava un parell d’hores al migdia. Volia escriure tranquil·la. Tenia idees i il·lusió. De tant en tant, apareixien els dubtes. Persistents. Havia guanyat els Jocs Florals a l’institut dues vegades. D’això ja en feia un grapat d’anys. M’ho podia permetre. La meva vida era austera, sense parella ni uns fills a qui mantenir. Tenia uns estalvis.
Les primeres línies agafaven forma. Escriure i llegir. De vegades l’estructura trontollava. Revisar i reescriure. Els capítols avançaven. Les hores davant de l’ordinador passaven factura. La tensió s’acumulava al meu cos. El temps era una línia indefinida sense espais intermedis. M’aixecava de tant en tant i feia estiraments. Rutines. Prendre una dutxa, esmorzar un cafè carregat i dues torrades. Vestir-me adequadament, dormir les hores suficients. A la nit sortia a caminar pels carrers deserts quan la majoria de gent dormia. Descobertes. Un senyor d’avançada edat passejant un gos coix. Tots dos caminant lentament sense aturar-se. Deixant una ferum al seu pas. L’olor de la vellesa. Un banc de fusta guixat amb paraules d’amor. Records de la meva època d’estudiant de COU. La inconsciència de la joventut, quan tot està per fer i tot és possible. Estudiar dret a la universitat de Barcelona per denunciar els opressors i lluitar contra les injustícies. Abans expressar la meva inconformitat manifestant-me, ara amb les paraules. No en sabia res d’agents ni d’editorials. Caldria molta perseverança. Volia explicar històries als lectors amb ganes i temps per llegir els meus textos. Agraïda.Pseudònim:
Bosc de ribera

Comentaris

 • Relat rebut[Ofensiu]

  Relat rebut correctament. Entra a concurs.

  Recorda, ja no el pots esborrar!
  Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
  concursos.arc@gmail.com

  Gràcies per participar.


  Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

290815 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!