Armament de destrucció massiva

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
Armament de destrucció massiva

Finalment, van decidir dur a terme l’experiment en aquell formidable continent d’aquell petit planeta, envaït d’animals. Era tan vàlid com qualsevol de la resta de propostes escampades per l’Univers. L’assentament inicial comptaria amb un miler d’exemplars sense tecnologia ni coneixements i la durada de l’experiment seria exactament de dos-cents mil anys terrestres, suficients perquè la població s'hi adaptés i s’hi mantingués.

La hipòtesi formulada pronosticava que el creixement poblacional seria mínim. Tampoc tindrien una evolució d’importància i en absolut podrien suposar una amenaça per a una espècie superior com la seva.

Les observacions realitzades al llarg dels anys van demostrar que algunes premisses de l’experiment no eren encertades. En primer lloc, la població havia crescut exponencialment, molt per sobre dels càlculs inicials. En segon lloc, els seus avenços tecnològics els havien permès no sols l’adaptació al medi i la supervivència sinó que havien conquerit tots els espais al seu abast. Finalment, havien de comprovar si el desenvolupament bèl·lic d’aquests petits éssers els atorgava la capacitat de poder fer front a la magnificència dels seus creadors.

Després d'aquells dos-cents mil anys d’espera, aquests éssers superiors als quals els homínids havien acabat anomenant déus (normalment amb teories poc encertades) havien organitzat la visita final per extreure conclusions i comprovar la consistència de les hipòtesis plantejades a l’experiment.

En la trobada realitzada, els mandataris terrestres van presentar el que, segons ells, era l’armament definitiu de destrucció massiva, uns petits dispositius de pantalla brillant per comunicar-se, llegir i escriure continguts, així com també per conèixer les idees virals dels anomenats influencers. Els creadors van marxar amb aquests aparells per investigar-los. La següent cosa que se’n va saber va ser que s’havien extingit sense explicació.


Pseudònim:
Roman Lemone

Comentaris

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

293591 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!