L'origen del final

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
L’ORIGEN DEL FINAL

Porto vint minuts amb el cursor sobre del botó d’enviar però no el vull clicar, n’estic farta. Mentrestant, el nen es neguiteja al menjador esperant que aquell desgraciat el vingui a buscar. “Tranquil, el teu pare avui vindrà”, li dic, però sé que les meves paraules ja no tenen força. En comptes de fer-li companyia, estic desbordada per una feina que em manté pobra. Per culpa d’això, com si tot plegat no fos prou, em sento humiliada perquè demà hauré de demanar més diners a la mare ―em sap greu, els estic robant la vida.
El cor batega descontrolat, em demana una treva. L’amanso amb unes respiracions lentes mentre observo la fotografia esgrogueïda d’una noia del passat: la jove Helena. Una fera que volia pintar colors vius, que volia follar en llits desconeguts, que desitjava comprar bitllets d’avió sense mirar el destí. Per què et vaig fer callar?
I només em queden dos minuts per entregar l’informe perquè la meva cap és d’aquelles que pleguen puntual. Jo, en canvi, després hauré d’acabar feina endarrerida que odio. I això vol dir que avui aniré a dormir tard i sense ningú amb qui compartir una sèrie.
Abans de caure rendida al llit, em rentaré les dents davant del mirall contemplant la dona pansida que vol que els dies s’acabin ràpid. Aquesta desconeguda que no plora perquè està acostumada a veure la vida de lluny. Com m’he convertit en un fantasma?
I mentre segueixo encaparrada i sense voler clicar, de sobte, el nen comença a plorar en silenci.
Què estic fent? On ets, jove Helena? A vegades et sento cridar-me des d’un racó minúscul de dins l’ànima. Per favor, brama el que vulguis que t’escolto.
I ella em diu que prou, i jo sé el que he de fer per acabar amb aquesta broma.
Esborro el correu. Tanco els ulls. M’allibero de la vella Helena i escric: “Això s’ha acabat. No m’espereu. Me’n vaig amb el meu fill a dibuixar una vida plena de llibertat”.
Enviar.


Pseudònim:
Simone Valinyó.

Comentaris

  • Reacció [Ofensiu]
    Prou bé | 16-05-2024

    Cap un futur ple d'esperança. Saber desprendre's d'uns lligams tòxics. Bon relat.
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1205 Comentaris

287643 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!