Shaima

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
Shaima

No es pot treure del cap aquells papers que fa quinze anys va firmar a l'hospital sense saber llegir.
Mai va arribar el fill que ella desitjava, llavors creia que era voluntat de Déu. Ara veu que era voluntat del marit, molt més gran que ella i que tenia fills d'un matrimoni anterior. Només la volia per treballar i treballar.
Amb el temps va aprendre l'idioma i també a llegir, encara que amb dificultat.
I avui ho ha llegit. L’informe de la intervenció oblidat en una carpeta a l'armari no en deixa cap dubte: entén prou com per saber que li van fer una lligadura sense el seu consentiment.
Ha plorat molt.
I està rabiosa.
Però ara és forta, en canvi ell és un vell xaruc i malalt que la mira sense esma.
Depèn en tot d'ella .


Pseudònim:
Sister4

Comentaris

  • Nota de l'autora[Ofensiu]

    Nota de l'autora: aquest relat està basat en fets reals que van passar a Barcelona fa uns vint-i-cinc anys. Va ser un maltractament i abús per part del marit, però també de la sanitat de, que no va obtenir un consentiment directe de la pacient.
    Podria estar passant ara?

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

288332 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!