Alcoholitzada

Un relat de: AnNna

Deixo les tres monedes d'euro sobre la barra metàl·lica, al mateix temps que el jove cambrer em torna el meu got de plàstic verd amb missatges revolucionaris que m'acompanya a totes les festes. És la segona vegada que l'omplo aquesta nit. I puc assegurar que no serà l'última. Amb un glop llarg deixo que el gust de la barreja s'instal·li al meu paladar i noto com baixa gola avall. M'agrada. Sempre m'ha agradat sentir la fortor de l'alcohol dins meu.

M'allunyo de la zona de futurs alcohòlics anònims mentre vaig mullant els llavis en aquest tan enyorat líquid en èpoques d'estrès i exàmens. Busco les quatre cares amb les que he vingut, però ni la meva situació al local ni la meva visió de les coses, borrosa, confusa sense les ulleres de pasta, que he deixat a casa per raons de bellesa, estil i classe -falsa sentència entre tantes altres, culpa d'una societat malalta- m'ho permeten. Avanço per la sala esquivant cabells planxats, pantalons caiguts i camises obertes, samarretes brillants i escots fins el melic, talonets d'agulla i bambes de moda. Concepcions falses d'un mateix, disfresses, maneres de convertir-se en un altre per una nit. Em creuo amb gent coneguda, expliquem acudits, riem, ballem al ritme de la música que fa vibrar i marca l'ambient i ens abracem. Abraçades a gent que s'ho mereix i també a qui mai abraçaria i veritats revelades que m'havia promès guardades per sempre al món dels meus somnis, del que potser després em penediré. Però no trobo el que busco. L'alcohol comença a fer efecte. Passejada inútil, cops de colze i empentes que no han tingut èxit, em trobo al mateix punt on he començat la recerca. Avorrida, alço el got per comprovar a l'instant que és ben buit, i que ja toca una visita al magatzem de provisions. Hi arribo, vacil·lant, sembla que el líquid ingerit segueix el seu curs, fent bé la seva feina. No prou, però, per assolir el nivell d'oblit desitjat, i per tant, en demano un altre vas. Mentre espero que me'l serveixin, un noi de bastant bon veure se m'asseu al costat. Ens presentem, xerrem de la nostra vida i del temps, i de cop, sense saber com, ens estem petonejant, i ens devorem amb la mirada i amb les mans. Una cursa contrarellotge davant la vida i la nit, una pluja d'adolescència, una llum que il·lumina l'espai que ocupem i ens allunya de la foscor del món. Passada una estona -molta o poca, qui sap- la llum es va fonent i passem la meta. El temps vol que ens separem i que iniciï de nou la recerca de les noies amb les que havia fet plans il·lusoris per aquesta nit que visc. Les trobo, o elles em troben a mi, perquè m'aixequen de terra. Es veu que he caigut, entrebancant-me amb mi mateixa. Em marejo. Sí, el món dóna voltes. M'abraço a elles. Ballem. Els explico el que ha passat i riem juntes. Em diuen que vaig malament i no les crec. Ric, simplement ric. Estic bé. Em marejo, però m'agrada. Volo per la sala amb un avió sense ales, amb un helicòpter sense hèlix, que té com a únic combustible una dolça beguda amb gust de xupa-xup de cola. Alcoholitzada.

Sí, vaig borratxa. Tinc alcohol a les venes. I és aquest alcohol el que em fa marejar-me i veure les coses distorsionades. Distorsió perfecta per oblidar una vida monòtona, per passar a viure una nit al món ideal, al món fantasiós, oníric, que tants cops hem desitjat quan les coses no van bé. Alcohol, vehicle transportador de somnis.
I sé que aquests graus d'alcohol que duc a la sang en aquests moments demà seran convertits en mals de cap, en mandra, en cansament i marejos. Serà son acumulada. La coneguda ressaca s'apoderarà de la meva persona, deixant-me unes hores com a vegetal. Però també sé que m'agradarà. No m'agradarà marejar-me i sentir la pressió del cel i la terra dins el cap, per descomptat, però sí que estaré orgullosa de la ressaca com a símbol. Com a símbol de tota la nit anterior, de qualsevol rialla i acudit, de qualsevol abraçada, de tots els glops deliciosos, de tots els moments en què m'he sentit feliç. La ressaca com símbol d'una nit màgica, recordada sempre amb bons ulls. Vaig borratxa. I m'agrada.

21.o2.o6

Comentaris

  • Eisss[Ofensiu]
    Flanagan | 07-08-2006

    Em vas recomanar aquest relat per llegir-lo!
    Bé, doncs l'has clavat. És el millor dels que t'he llegit.
    És una visió dura, però sincera, del fet d'anar borratxo. Jo mai he anat tant borratxo com dius ( tampoc m'agrada gaire l'alcohol ), però sóc d'aquells que aguanten les borratxeres dels altres ( i, segurament, quan tingui cotxe, l'únic que podrà conduir xd ) i m'agrada molt com ho descrius. No penso com tu en el que dius de la ressaca, però està molt ben descrit i narrat.

    Un ptó!
    Fins aviat!
    Alexander

  • jaumesb | 08-06-2006

    gila

  • Underneath | 08-06-2006 | Valoració: 8

    visca la sinceritat x'D calen agalles per admetre que quan tenim ressaca, mirem al mon, o no, depèn d si podem obri els ulls, i pensem, eeeh, miram! ahi a la nit vaig pillarlaaa! muajajajjaja!

    gran relat

  • I TAMBÉ![Ofensiu]
    AnNna | 23-05-2006

    PREMI DEL POBLE LELELELE :P

    JA TOCAVAAAA =)

  • DONCS[Ofensiu]
    AnNna | 22-04-2006

    SÍ, HE GUANYAT! SEGON PREMI DE BATXILLERAT LELELELE! PER FII.... :P

  • M'has fet una bona recomanació[Ofensiu]
    Curculla | 07-04-2006 | Valoració: 10

    Tens un estil prometedor i t'expresses molt bé. M'has fet recordar les nits de festa de la meva adolescència, les mateixes sensacions, unes reflexions semblants i un final comú. Ha valgut la pena llegir-te.

  • litros...[Ofensiu]
    XvI | 06-04-2006

    Hola

    M'agrada aquest relat, és de lo milloret que t'he llegit, trobo que està ben construit i conduit, només amb alguna petita desorientació de retorn a la barra, però ja ho deu fer la situació de la protagonista.

    et seguiré llegint.

    salutacions

  • Entre copes...[Ofensiu]

    M'encanta aquest relat, sobretot la reflecció final sobre la ressaca (100% d'acord).

  • Del milloret...[Ofensiu]
    angie | 20-03-2006

    que t'he llegit.
    Ja ho havia fet, però no t'havia deixat comentari. Totes aquelles sensacions que es viuen en estat de deshinibició, les has transcrit força bé i has utilitzat un estil fresc i alhora molt rítmic per a explicar-nos aquest "agradable" despertar després d'una nit d'alcohol.

    Molt bé, AnNna,

    petonets

    angie (diuen que una mica bruixa, i veig que no en va...hahaha)

  • <> | 10-03-2006

    el proxim cop ke et paguin la beguda.. és més econòmic.. o colat rere la barra o estigues parlant durant un kuart d'hora seguit fins ke te la donin pk callis.. o.. roba-la al xaval de davant.. o.. digues ke ets la filla de la leticia i ke necessites medicar-te o.. o.. ven el teu cos.. jajajaja

    petoonss!!!!

  • Molt ben aconseguida la història Anna,[Ofensiu]
    Màndalf | 27-02-2006 | Valoració: 10

    Sembla que la fuuuratxera t'hagi aclarit les idees i les expresses amb un ritme i una fluïdesa que encanta.
    És veritat: els nens i els borratxos són els que diuen les veritats.
    Un escrit excel·lent, et felicito.

    Ai ai ai que te'n falten doooos per la D!!

  • alienar-se és fugir[Ofensiu]
    iong txon | 26-02-2006 | Valoració: 10

    suposo que tal com és el món que ens ha tocat viure gairebé tothom ha passat per la lamentable experiència d'una borratxera. Arriba un moment que un ha de decidir si vol o no vol seguir per aquest camí. És un joc perillós on sempre hi ha el risc de quedar-hi atrapat per més temps del que un voldria…

    Pel que fa a la forma he de dir que estic impressionat per la teva evolució en la manera de fer servir el llenguatge i el vocabulari. Fas unes descripcions acurades que demostren que literàriament estàs madurant de pressa. A seguir escrivint!

    Quim

  • Ei AnNna!![Ofensiu]
    Ze Pequeño | 24-02-2006

    Moltes gràcies pel comentari i pel que em dius. T'ho agraeixo de veritat.

    Nena, amb aquest relat m'has recordat tantes coses!! M'ha agradat molt com l'has escrit. És original i utilitzes expressions francament divertidas i del tot encertades!

    De cop i volta m'he vist trasnportada quan em movia per "baretos" del barri de Gràcia o per les tasques del barri Gòtic. Quin viatge més agradable pels records!

    M'agrada el teu estil, fresc i juvenil!

    Una abraçadota!

    Salz.

    P.S. Una curiositat, la foto de la biografia correspon a aquesta nit que descrius.......? He he...

  • Nit inspirada[Ofensiu]
    jacobè | 24-02-2006

    Carai! Sort que vas dir que no estaves inspirada! Està molt bé AnNna. Els teus escrits tenen alguna cosa especial...tendra, autèntica, sincera.
    M'agrada com has utilitzat aquestes dues expressions: "Distorsió perfecta" i "una pluja d'adolescència".
    Sort!

  • óstia, quina taja!!![Ofensiu]
    Capdelin | 22-02-2006

    l'alcohol és una acadèmia d'idiomes que t'ensenya en pocs minuts a parlar molt i malament... és un vehicle barat de viatge, en lloc de donar tu la volta al món, el món gira al voltant de tu... et fa perdre la por i l'elegància... t'acumula energies de cop que després et deixarà buit... t'ensenya cançons que no existeixen i estrelles que no tenen cel... Crec que has retratat la típica experiència de les nits de beure massa...
    PD. quan vulguis tinc en la ment la versió-3 de "l'AnNna de les tres ennes"...
    una abraçada!

  • Saps?[Ofensiu]
    Thalassa | 22-02-2006

    fa temps que no comento res i ara m'he decidit. No tinc gaire temps, he de marxara a la feina, però només volia dir-te que tot i que l'alcohol a mi, no m'acaba de convèncer, m'ha encantat el relat, hi he trobat algun petit error, però està molt ben trobat.

    Felicitats.

    Thalassa

    P.S: potser quan tingui més temps m'hi torno a passar

Valoració mitja: 9.13