Detall intervenció

Per a pivotatomic i altres relataires polemicaires

Intervenció de: Charlotte | 12-12-2006


Amb les presses m'he equivocat.
Volia dir que hi va haver un moviment de poesia als Estats Units que es deia Poesia Confessional als anys 1950 i 60s, amb Sylvia Plath i Allen Ginsberg(de la Beat Generation) com a figures més representatives.
Aquests poetes (de fama MUNDIAL) utilitzaven la 1ª persona del singular en el seus poemes i els temes eren bastant autobiogràfics.
Reflectien el seu món interior en els seus poemes, encara que de vegades el jo poétic era una creació literària.
No podem assegurar que en tots els poemes a on es diu T'estimo això sigui absolutament autobiogràfic i no hi hagi res de literari.
De totes maneres, m'ha agradat la polèmica i espero que ningú s'hagi enfadat. Al menys jo no.


Respostes

  • I lof u
    Biel Martí | 12/12/2006 a les 17:12

    Charlotte, em sembla que comparar Silvia Plath amb tots els poetes que diuen "t'estimo" és una mica agossarat, que diria aquell. Amb el temps i ja en el seu moment,la poesia d'aquesta autora i del seu marit (ara no recordo el nom) s'ha demostrat que és d'una qualitat indubtable. Crec que el tema és que no només per dir "t'estimo" o per dividir les frases en versos es fa poesia, és una creació artística i literària força més complexa.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.