Detall intervenció

I així deixo "comentat" el repte clàssic i que se n'enceti una nova edició. Gràcies als tres participants, per presentar-se i per la paciència.

Intervenció de: Tanganika | 27-06-2018

Finalment, passo a comentar. Em deia una relataire -no acostuma a ser forumaire- que ella no participaria pas al repte perquè el tema comentaris la talla i exclamà: buffff. I raó grossa que té. Tant de bo pogués fer-los com la brins, tan enriquidors i ben elaborats.
En fi firifí, tiro de dret i no pas fer-ho com no sóc ni com no sé.
Per tant, aquí van:


RICINA (kefas)
El felí del primer relat ajuda i desajuda. Ajuda enfrontant-se al 'dolent'. I desajuda fent que, sense voler, es descobreixi el 'bo' (així ho he captat). Un gat com cal, sens dubte: amorós i protector. Personatges de les mil i una nits: sultà, mag, la fèmina de la gasa.
D'altra banda, li falta un pelet de repàs: 'avien foragitat', una 'h' menjada (tindrà algun gust, una consonant que en català no sona?) i alguna coma que es troba a faltar com a 'Vine mixeta' o 'i, sense pensar-s'ho es va llençar'. M'ha agradat que el gat comenci i acabi amb qui dóna amor i rep amor.

SETCIÈNCIES (o ÀUSTRIA vs GÀLATA)
Com en ocasions fa, l'autor fa buscar informació per saber de què va alguna cosa. Ho he buscat...ara: jo de física i quàntica i que si el gat és viu o mort...esbufego. El gat del relat, i quina sorpresa que al final sigui un gos!...i ja no sé què més dir. Sinceritat, abans que res. He après que em costa entendre coses i he viatjat via imatges googliques fins a veure el pont de Gàlata. Que maco en el passat i que megaatapeït en el tant turístic present!

AYASOFYA (Toni Santana)
També aquí, m'ha tocat, de buscar i saber més d'història, sobre la caiguda de Constantinoble a mans dels tursc, fi de l'imperi bizantí, que això sí que ho recordo de quan 'estudiava', però sense aprofundir, sinó perquè hi havia examen. El gat, en aquest relat, és un mitjà gairebé màgic, com un oracle i, també, un ser fantasmal i poètic. Profètic.


M'han costat, els tres relats, de captar-los de tot. I també em costa de decidir qui proposa. Ho faré així: escric els vostres nicks en tres paperets, els rebrego, els barrejo, vaig al pati a veure una de les gates que el divinitzen (serà la Carmeta, perquè l'altra és tres quarts salvatge i, per tant, intocable, a no ser que s'estigui atipant i llavors es deixi acaronar) i els posaré davant d'ella com pilotetes a veure quina empeny o s'hi enjogassa...ara viiiiinc...

Era al costat del llimoner, a l'ombra. Els ocells xisclaven. Ha acostat al cap al paperet de...hi havia una k.

Et toca!

Gràcies a tots tres i perdoneu, servidora arriba on arriba.


Respostes

  • Gràcies...
    deòmises | 28/06/2018 a les 02:22
    ...pels comentaris i pel veredicte. Enhorabona, kefas!


    d.
  • RE: I així deixo
    Anna Sant i Ana | 28/06/2018 a les 07:34
    Gràcies pels comentaris i a tots els participants.
    Felicitats k...
  • RE: I així deixo
    kefas | 28/06/2018 a les 20:33
    Llegint els relats he confirmat que vaig flac d’història, no és sultà, és soldà, però no de mecànica de partícules. La paradoxa del gat de Schrödinger no és tal, ja que interpreta un fenomen macroscòpic amb estats del món microscòpic.

    Porto una temporada felina, moixina. Els gats, amos i senyors de la seva existència, també s’han apoderat de la meva. Potser no prou, encara, tal com delata la meva precipitació redactora, lluny de la circumspecció dels moixins. No han estat les ganes d’alleugerir el relat les que m’han portat a devorar hacs i comes, sinó, segurament, la manca de cura revisora. I, per acabar-ho d’adobar, és un gat el que em procura la feina de convocar el següent repte. M’hi poso.

    M’he menjat alguna coma ?
    • Cap coma ingerida...
      Tanganika | 29/06/2018 a les 18:16
      ...ara una altra cosa tiquismiqueta: abans de l'interrogant no s'hi fa cap espai.

      'M'he menjat alguna coma?'

      Pel que fa a la paradoxa del gat...encara sóc a les beceroles.

      Tipus de clepses...

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.