Detall intervenció

Prova

Intervenció de: Jere Soler G | 07-08-2023


Respostes

  • RE: X relataires de sempre
    Galzeran (homefosc) | 15/05/2023 a les 11:06
    Algunes vegades, els reptaires participen per la mateixa intenció del repte, però saben que després, per qüestions personals que no cal compartir, no es podrien fer càrrec del repte següent, i crec que és per això que diuen que el seu relat el volen fora de concurs. Tanmateix, no els sap greu penjar-lo en el repte, potser amb la intenció de ser llegits i pel comentari, qui ho sap!
    Antigament, quan havia participat assíduament, jo ho havia utilitzat en el sentit de no poder fer-me'n càrrec del repte, si el guanyés, per vacances o altres motius diversos de la vida.
    Cadascú té els seus motius, si qui ho ha fet en el teu ho vol compartir, ja t'ho dirà. No cal amoïnar-se gaire. Sempre és millor un participant fora de concurs, que un espai en blanc.
  • RE: X relataires de sempre
    Galzeran (homefosc) | 15/05/2023 a les 11:13
    Ara que ho he mirat, veig que és el mateix reptador qui escriu un relat fora de concurs en el seu repte. Bé, potser és amb l'ànim d'engrescar a altres Relataires a escriure la seva aportació. Ell sol penjar després en el seu espai, o inici, com tu dius, el relat, corregit o no.
    Una cosa no destorba l'altre, el fòrum és un espai desconegut per a molts relataires, és feina de la gent que utilitza el fòrum fer-lo engrescador als qui no participen tan activament.
  • RE: X relataires de sempre
    aleshores | 15/05/2023 a les 11:36
    L’objectiu pel que a mi respecta ha estat doble. Per un costat posar un exemple de relat, atès que potser no havia deixat prou clar el tema, i per un altre el que comenta Galzeran, a fi de que s’animessin els de sempre i altres mes a fer un relat, el premi del qual es un comentari del convocant.
    Sempre hi ha un tercer motiu, potser el menys evident i per contra el més important. L’he escrit a les 3: havia fer uns calamars enfarinats, ahir per sopar i me n’he resentit ja que no passo de la verduretes i coses a la planxa. M’he anat agradant a mesura que recordava aquestes i altres anècdotes lleidatanes. He hagut de censurar a Mossen S. Un home tranquil que deixava parlar en murmuri i que tenia el defecte de no pronunciar bé les errees. Un cop va fer sortir a la pissarra a l’alumne Riu, un noi força espavilat i li va encarregar de fer l’exercici de mates 3333 (a vegue, Guiu - va dir en català tot i que érem a classe- sugt a fer el tregs mil tregs cent trgenta tgres) Una gran persona, ho dic jo que no sóc religiós.
    I ara a esperar que maduri el repte. Però em fa L’efecte que malgrat els meus apunts d’html ensopegaré en l’enllaç i ja tremolo.
    De tota manera Prou bé, he de dir que ja m’he emocionat amb la padrina - la testosterona va de baixa- que fas sortir al teu relat. Devia tenir un patiment molt gran per la neta: ser conscient del perill i mantenir-se expectant.
    Endavant els relats.
    • RE: RE: X relataires de sempre
      Joan Colom | 15/05/2023 a les 19:17
      Ho vull atribuir al mal de panxa provocat pels calamars freixits, aleshores, però no em sembla que "I, dius que passarà a la posteritat això que us conto?", el relat que presentes fora de concurs, satisfaci el doble objectiu de què parles.

      Com a exemple d'adequació al tema "Qui no vulgui pols que no vagi a l'era", no l'acabo de veure. Potser si mossèn B hagués acabat rebent una plantofada d'algú més fort...

      Quant a animar als relataires a presentar-se al RepteClàssic DCCL, hauries d'haver escrit un microrelat de no més de 350 paraules, i el teu en té 386; i hauria de tenir les paraules "casualitat", "embolic" i "mai", i el teu només té "enrere".

      Suposo que som molts els qui podríem explicar barrabassades als col·legis religiosos. Jo mateix, en el relat "El nen que dibuixava guerrers amb armadura" (17-08-2017) explicava:

      "La meva socialització va ser tardana: quan tenia tres anys, més o menys pel temps del descobriment de l'armadura de guerrer japonès al fons d'aquella botiga d'antiquari, els pares van intentar escolaritzar-me en el Col·legi Reis Catòlics (ara Col·legi Els Llorers), a l'Esquerra de l'Eixample, però estava tan emmarat que al tercer dia la mestra els va recomanar que ho deixessin córrer de moment, perquè em passava els matins plorant. Llavors vivíem a casa dels avis paterns (els materns vivien a Sants), on jo havia nascut i on, d'ençà de la mort de l'àvia, visc quan sóc a Barcelona. Però la relació entre la mare i la seva sogra era tan dolenta que, quan jo tenia cinc anys, vam marxar a l'extraradi, a la part de Les Corts més propera a Collblanc, on tot eren descampats i nuclis de barraquistes (tret del complex de La Maternitar i d'una finca dels Bacardí posteriorment convertida en parc) al voltant del grup de cases de contrucció recent (i dolenta) on vam anar a raure. Fins que no van construir el Camp Nou, el carrer estava sense pavimentar i pràcticament no hi passava cap més vehicle que el carro de l'escombriaire, circumstància que ja li anava bé a la canalla, que hi podia jugar lliurement. Però a mi mai no em van deixar baixar a jugar al carrer. La "raó" era la composició del veïnat, amb una majoria aclaparadora d'immigrants recents, bàsicament andalussos acabats d'arribar del poble, que a l'estiu feien tanta vida al carrer com a casa: a la nostra escala només 4 dels 26 habitatges estaven ocupats per autòctons. Doncs bé: la mare no volia que el seu fill es barregés amb "murcianos", i per això en Joan Colom va haver d'esperar als sis anys per poder tractar nens de la seva edat, als Maristes de Sants. El xoc va ser dur perquè, aviciat com era el reiet de la casa, i fatxenda i d'insult fàcil amb els demés, en poques setmanes va rebre més hòsties dels nous companys que les que s'havien repartit en el Congrés Eucarístic dos anys abans. A més, va descobrir que allò que només havia vist en els curts de Tom & Jerry, que de resultes d'una bufetada algú aixequés el vol i anés a caure uns metres més enllà, també es produïa a la vida real: era el que passava quan el "hermano" de Primer de Primària, alt i fornit com un sant Pau, li fotia una hòstia a un pàrvul de 5 o 6 anys perquè havia arribat tard a la formació, al final ds l'esplai, o seguia xerrant quan ja havia sonat el segon timbre i tot déu havia de guardar silenci; potser això de volar ho posa la meva imaginació, però que es desplaçava un quants metres sobre la pista de ciment, com si hagués estat de gel, sí que és rigorosament cert."

      I, perquè se t'assequin les llàgrimes de l'emoció de llegir el relat de Prou bé, t'anuncio que tot seguit penjaré el meu relat tenebrós "Les viudes negres".
  • RE: X relataires de sempre
    Prou bé | 15/05/2023 a les 12:23
    Gràcies per les respostes. L'havanera clar que poden haver'hi diferents motius.
    Amb total cordialitat!
    • RE: RE: X relataires de sempre
      Prou bé | 15/05/2023 a les 19:19
      M'ha quedat clar *

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.