UCRONIA PARLAMENTARIA (ARC a la Ràdio Colors - Març - Blau - Relats històrics)

Un relat de: Galzeran (homefosc)
UCRONIA PARLAMENTARIA


Senyories.

Segons les cròniques, l'any 897 morí Guifre el Pelós. Hàbilment repartides les terres, els hereus es deslligaren a poc a poc dels Francs, consolidant-se el que ara és conegut com la Catalunya Vella, aquells comtats cristians fronterers amb els dels musulmans i que Carlemany donà el nom de Marca Hispànica. Els seus descendents anaren recuperant més terreny al Califat, unint el llinatge ibèric autòcton amb el nouvingut. D'aleshores ençà i amb força entrebancs, als Països Catalans ens ha agrupat la voluntat de ser Poble.

A finals del segle XXI, i gairebé mil dos-cents anys més tard, celebrarem el cent cinquanta aniversari de la nova fundació, quan acabada la segona guerra mundial, i juntament amb els aliats, vencerem als militars colpistes del 1936, instigadors d'aquell conflicte armat. Va ser una batalla injusta i desigual en tot moment, car els enemics interns eren tan o més temibles que els vinguts de fora. La victòria popular a la península s'esdevingué amb el suport de les brigades internacionals. L'enfrontament a tot el continent europeu va durar quasi quinze anys. Un cop s'assumiren culpabilitats i noves obligacions, calia un acord per evitar nous experiments imperialistes totalitaris, i va néixer la que és ara una sòlida Unió de Nacions Europees Independents, on els Països Catalans tenen veu, vot i una terra. Va morir molta gent cercant un ideal de llibertat, i no seran els nostres vots els que deshonorin la memòria d'aquells que defensaren, amb la pròpia vida, el lloc des d'on ara us parlo, i en aquesta llengua.

Alguns nostàlgics diuen que fóra bo reconstruir ponts. Però el Poble dels Països Catalans no veu necessari reunificar-nos amb les Nacions Ibèriques de Castella i d'Aragó, més enllà d'on som ara.

Sent fidels, aquest parlament votarà per preservar el bon veïnatge. Qui en el respecte recorda el passat, no erra en el futur.

Senyories.

Comentaris

  • Bon veïnatge[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 22-03-2014 | Valoració: 10

    Crec que aquesta és la clau de l'enllaç entre l'ucronia i la realitat. I el sentit comú, també. Tu has de desitjar el millor pel teu veí, no el que més et convé a tu. Potser et perjudicarà una mica aquesta decisió, però la vida del teu veí és seva, no pas teva. Magnífic Ferran, amb la prosa tan curosa que sempre ens regales. Una abraçada.

    Aleix

  • PERFECTE[Ofensiu]

    M'ha recordat el que semple explicava el meu professor d'història: si la guerra Civil s'hagués allargat només uns mesos més de ben segur que les coses haurien anat ben diferents, ja que s'hauria unit amb la Segona Guerra Mundial i segurament s'hauria vençut també la Falange espanyola. Llàstima que aquesta ucronia no sigui certa.
    Edgar

  • Unes votacions[Ofensiu]
    David Gómez Simó | 20-03-2014

    per no reunificar-nos? Subscric! On s'ha de votar?

    Ah, que era un relat...

    M'agrada. Les ucronies fan una revisió de la història que sovint acaba sent un bon mirall.

  • Història-ficció[Ofensiu]
    E. VILADOMS | 20-03-2014

    Tots els relats presentats són ficcions històriques. però tan de bo el teu hagués estat veritat.
    Gràcies pels comentaris, Home Fosc!

  • On s’ha d’anar a votar?[Ofensiu]

    On s’ha d’anar a votar?
    Discurs breu, però força convincent.
    Què bonic, què bonic és viure en pau! Ho aconseguirem?
    —Joan—

l´Autor

Foto de perfil de Galzeran (homefosc)

Galzeran (homefosc)

96 Relats

839 Comentaris

264450 Lectures

Valoració de l'autor: 9.96

Biografia:
A voltes escric per necessitat.

(Maria Barbal dixit)

La foto de la portada del llibre és un dibuix de la relataire allan lee, i podeu comprar el llibre digital aquí

El bloc de l'home fosc té més relats i poesies meves aneu-hi per aquí

De mica en mica aniré marxant, potser sols quedaran alguns relats presentats i escollits en els concursos, i potser algunes poesies, però fins i tot aquestes acabaran per volar-

Dels meus relats a concurs, que durant els anys de participar van quedar finalistes, n'he fet un recull electrònic que podeu baixar/descarregar gratuïtament des de LEKTU
No sempre els he publicat sota aquest perfil, però tots es poden trobar dins la pàgina de relats en català.



Gràcies pels vostres comentaris.


Fd'AG


UN ALTRE JO

ESCRITS DE L'HOME FOSC

L'HOME FOSC AL FACEBOOK

AUTOR A GOODREADS

LA LLEIXA DE L'HOME FOSC


I si us cal fer algun comentari més privat darman59@gmail.com

A voltes, madurar exigeix caure de l'arbre.

Fd'A