Retornes a mi

Un relat de: Sol_ixent
Retornes a mi de tant en tant, quan visc coses i em venen els teus versos a la ment, et sento a la ràdio o penso que hi havia un cantant a qui vaig admirar quan era adolescent i que fa anys que no hi és.

M’espanta pensar que ara ja soc més gran que tu quan ens vas deixar, i que fa molts més anys d’allò dels que tenia llavors. Qui m’havia de dir que ara viuria aquesta vida precària i nòmada, tindria alguns amors impossibles i cantaria i descobriria tantes altres cançons i cantants!

I les primeres canes i arruguetes? Denoten el pas del temps, però també de vida, de continuar bategant i experimentant, que aquí en el fons hem vingut a fer això, a somiar ho aprenem més tard.

Sento curiositat per saber què hagués passat amb tu i amb la teva vida artística. Dubto que haguessis estat gaires més anys fent d’estrella de rock, probablement t’hauries centrat en els musicals o en tenir una carrera en solitari, que de veus com les teves n’he sentit poques. Però potser és que ja vas viure prou, vas assolir l’èxit i vas estimar i ser estimat com volies i no et feia falta continuar estant aquí. A l’altra banda segur que t’hi esperaven més cançons i converses, i sempre, sempre poesia.

Dol pensar que d’un dia per l’altre desapareixem, però hi ha estrelles que mai s’apaguen, com la teva. Mentre continuï bategant sempre em retornaràs, a vegades amb tristesa i d’altres amb alegria, però sempre amb música de fons, i poemes.

Comentaris

  • Bona prosa.[Ofensiu]
    Jere Soler G | 13-07-2023

    De seguida he sabut de qui parlaves en aquesta carta dirigida a un cantant que se'n va anar força jove. Sabem molt bé que no podem arribar on és ell de moment, però amb els mots escrits el fem present. I veiem la seva llum "reflexada", o reflectida, a la nostra copa. Bona prosa!

  • Bona prosa[Ofensiu]
    Joan Colom | 06-07-2023

    Prosistes de tot Relats, uniu-vos!
    Contra l'injust tracte de favor que l'editora de Relats en Català dispensa a la poesia, llegiu el meu poema antipoètic "La prosa prosaica no es prodiga".

  • un homenatge[Ofensiu]
    Atlantis | 29-04-2023

    Un relat-homenatge. Molt bonic. I una bona reflexió.

  • Enyorant en Carles[Ofensiu]
    Prou bé | 27-04-2023

    Notícia colpidora ens va governar aquell vespre. Mai sabrem què hauria vingut després...
    Bon poema en prosa.
    Amb total cordialitat

  • * Cançons que m’han inspirat pel relat[Ofensiu]
    Sol_ixent | 27-04-2023

    Al final del carrer - Sau: https://youtu.be/k787tyoNeCE
    Percentatges - Sau: https://youtu.be/sck4TXxSBuI

    Viure sense tu - Sau (d’on vaig treure el meu nom d’usuari): https://youtu.be/6pfzABNIw3g

l´Autor

Foto de perfil de Sol_ixent

Sol_ixent

141 Relats

441 Comentaris

129939 Lectures

Valoració de l'autor: 9.67

Biografia:
"En tots els meus personatges hi ha característiques meves, però cap dels meus personatges no és jo". (Mercè Rodoreda)