QUÈ FAIG I PERQUÈ HO FAIG.

Un relat de: Narcis08
QUÈ FAIG I PERQUÈ HO FAIG.

Benvolguts lectors:
Què fa la Montse? Viure. I com ho fa ? Doncs inspirant oxigen i espirant anhídrid carbònic, a l'inrevés de les plantes ( ja veieu que no ens avenim gaire, elles i jo ). I com visc? Doncs, els dilluns pitjor que els diumenges. A veure, m'agraden els dilluns. Estan plens de bons propòsits : anar a mercat a Tàrrega, anar al metge aviat, posar la rentadora amb els llençols sense deixar-los tot els dia arrugats com una regalèssia, començar el règim, acabar amb la mania de gastar més del que estalvio, menjar peix a la nit i llegums algun dia que comenci per di- i donar-me de baixa de tots els webs que em prenen temps. Sí, els dilluns són magnífics. Un cop sóc a la ciutat, m'adono que tinc gana ( mentre em miro amb ulls pornogràfics un croissant que em diu “Vine, xata, fem un trio tu, jo i la teva llengua...!”), com que no tinc el do de la ubiqüitat no puc ser al metge, tinc la rentadora plena des d'ahir ( i planxar és una activitat lúdica que ja es contempla a l'hora de pati escolar....), m'he firat 3 quilos de tomàquets, uns carabassons i 2 metres de tela per fer-me un abric, el bacallà és car i la llegum s'ha d'estovar i segurament tinc 20 missatges d'entrada al correu electrònic, un cada 5 minuts. Acabo anant al caixer per comprar pollastre a l'ast per dinar ( llavors m'adono que les meves cuixes em fan figa i les del venedor estan molt ben repartides dins dels texans foscos i oliosos que duu sota el davantal ) i lloant el dilluns, patró dels Sants Propòsits Malmesos pel Començament de Setmana. I em dic que sort que som a dilluns, que demà començaré el règim i engegaré l'assecadora per a la roba arrugada i que bombin al metge i l'estalvi i que si m'han fet el dinar i no hi ha peix, doncs millor, així el gat no em miolarà tot el sant dia rere la porta. I tampoc hauré de dissimular amb tos seca i compassada els possibles aires de marinada que emetrà el meu cos flatulent de llenties. Visc, sí. D'aquella manera. Ai!! Me n'oblidava!!També m'agraden els dilluns perquè fan CSI, que és la meva sèrie preferida. Tot i que m'adormo al de Las Vegas, perquè el fan quan jo ja he fa estona que peso figues al sofà. Vés, tothom té un costat morbós....

Comentaris

  • HOLA MONTSE[Ofensiu]
    meral | 07-04-2012

    M'he alegtat de tornar-te a llegir. I què serà que sempre anem a corre-cuita? Tinc
    penent una carta amb tu! quest malaït sempre corrent...
    Un relat bonic i distret. Petons.

  • Un relat molt apropiat per a un dilluns, com avui[Ofensiu]
    Unaquimera | 30-05-2011

    En tornar a visitar avui el teu espai, Montse, anava a obrir, una mica per costum, una mica per lògica, el teu darrer escrit... quan la vista m’ha relliscat cap avall i he llegit el que diu la introducció a aquest relat: com que tot just avui és dilluns, he pensat que era molt apropiat descobrir què fas i perquè ho fas.
    I així ha estat...
    I ara que ho he llegit, m’alegra d’haver caigut en la lògica temptació, ja que he passat una estona molt divertida, francament!
    I he descobert, de pas, que tenim algun que altre propòsit compartit ( que no acomplert, jejeje! ) entre tu i jo...

    Tot un contrast respecte al relat que ja et coneixia, aquest!
    Tornaré per... rebre noves sorpreses, potser?

    T’envio una abraçada dillunsaire,
    Unaquimera

  • Ostres, que bo![Ofensiu]
    Leela | 25-05-2011

    em faig un fart de riure amb els teus escrits. No t'ho prenguis a mal, eh! riure és una activitat que fem poc (al meu parer) i hi ha poquíssima gent amb la qualitat de generar aquesta reacció a la resta del món. Per mi és un do molt admirable. M'encanta com escrius i tot el que et passa pel cap (i per la vida!).
    Per cert, també sóc fan del CSI i me'l gravo perquè sempre m'acabo adormint (serà cosa de que a les nits no dormim gaire gràcies als petits menjadors de pizza ? ;-)

    Una abraçada i seguiré llegint amb entusiasme els teus relats!!!
    Gràcies pels somriures!

    Leela

    Ps. una tocadadecoll.... les plantes també respiren com tu, el que fan a la inversa és la fotosíntesi ;-D

  • Avui és dilluns[Ofensiu]
    nuriagau | 16-05-2011 | Valoració: 10

    Ens has ofert un monòleg interior reproduint els bons propòsits que hom es marca per als dilluns. Embolcallat d’ironia i humor ens fa una caricatura del que podria haver estat una reflexió seriosa i feixuga.

    Ens seguirem llegint,

    Núria

  • També vinc del mercat[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 10-05-2011 | Valoració: 10

    Ostres, desconeixia la teva vessant de prosista i m'encanta, mussa de dimarts! Mira, jo ara acabo de venir del mercat, on he comprat fruita, prunes, kiwis, taronges i llimones i una fatxenderia d'amanida de pensaments i brots tendres. He comprat també, una mica de fruits secs i una sépia que fèia molt bona pinta.I és que els dimarts a la tarda obre aquest mercat meu del Poblenou. Veus, comprar, obrir l'ordenador i llegir un relat teu així de fresc, salat i dolç alhora. Molt sincer, clar i català, amb tocs d'humor anglès. Fresc i boníssim! amb una picadeta d'all i julivert, encara millor. Vigila el menjar, però sobretot no t'obsessionis i no perdis mai el sentit de l'humor! Una abraçada i bon profit!

    Aleix

  • Un relat...[Ofensiu]
    AVERROIS | 10-05-2011 | Valoració: 10

    ...excel·lent! Crec que és el que tothom ha pensat moltes vegades i al final ha caigut en el "pecat" Com es pot comparar un croissant amb unes bledes bullides, és indecent!! La vida són quatre dies i si tres ens els pasem fent dieta, quan anirem al altra barri crec que tornarem a baixar per menjar-nos un bon fricandó sucant-hi pa a dojo. Què carai!!!
    Una abraçada i amb el menjar, mai precarietat sempre equilibri.

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Narcis08

Narcis08

22 Relats

56 Comentaris

26366 Lectures

Valoració de l'autor: 9.97

Biografia:
Sóc filòloga anglesa per la UdL.

He viscut 2 vides i 1/2. Ara refaig rels a Tàrrega.

Em dic Montserrat Aloy i Roca a la vida real. Escric en català: articles, poesia, contes i teatre. També tradueixo poesia de l'anglès al català. També dic poemes, faig performance i presento llibres, si m'ho demanen.

Tinc correu: cantireta@gmail.com
I tinc un bloc en què hi cap de tot, sou convidats a passar i participar-hi:
http://cantireta.blogspot.com