LA DIFERÈNCIA ENTRE UNA CRIATURA I UN POEMA, de Michael Blumenthal.

Un relat de: Narcis08
LA DIFERÈNCIA ENTRE UNA CRIATURA I UN POEMA (“The Difference between a Child and a Poem”), de Michael Blumenthal.

Si estàs aterrit per la pròpia mort

i vols escapar-ne,

és possible que vulguis escriure un poema,

per tal de que el poema dugui el teu nom

fins a l'eternitat, el poema

esdevingui immortal, més enllà de la carn

i la moda, sigui llegit

d'aquí a mil anys per algú

amb tanta por a la mort com tu,

en un camp fosc, de nit,

quan t'hagin decebut en l'amor, un altre cop,

i no hi hagi il·lusió amb què escapar de

la força interior de la pròpia carn

contra els marges cada cop més estrets de l'esperit.

Però si has acceptat la teva mort,

si has pessigat cada dia la carn que ho corrobora,

i has passat pel davant d'infinites làpides

amb el teu nom gravat, si saps de segur

que algun dia, un cop, arribarà el dia

en què et miraràs al mirall per buscar el teu esguard

i només trobaràs silenci, llavors

potser vulguis engendrar una criatura, vulguis empényer

els petits oracles de carn endavant

cap a una història finita, només, però allargant-se,

vulguis llençar la teva llavor al vent

com ho faria la calèndula o el fruit de la passió, i veure

com una flor fresca neix en lloc teu, com la teva cara

n'esdevé una altra, poc a poc, i els teus ulls

llisquen per les galtes, front amunt

cap al teu futur silenciat, predictible.

I, llavors, quan hagis acabat amb tot això,

potser vulguis escriure un poema.

Comentaris

  • És ben cert que un poema[Ofensiu]
    aurora marco arbonés | 24-04-2013 | Valoració: 10

    és una manera d'arribar a la immortalitat, especialment per tots aquells que l'han estimat i també pels que no l'han conegut mai. És una mena d'antídot per la por a morir, a desaparèixer per sempre de la Terra, no deixar empremta en aquest món.

    No coneixia aquest escriptor ni aquest poema, però em sembla molt interessant la seva filosofia de vida, el seu acostament a l'essència del viure.

    Una abraçada molt forta

  • Quin poema [Ofensiu]
    allan lee | 21-09-2012

    tan meravellós!
    Moltes gràcies per transcriu-re'l. No el coneixia i l'he gaudit intensament.
    Una abraçada

    a

l´Autor

Foto de perfil de Narcis08

Narcis08

22 Relats

56 Comentaris

26407 Lectures

Valoració de l'autor: 9.97

Biografia:
Sóc filòloga anglesa per la UdL.

He viscut 2 vides i 1/2. Ara refaig rels a Tàrrega.

Em dic Montserrat Aloy i Roca a la vida real. Escric en català: articles, poesia, contes i teatre. També tradueixo poesia de l'anglès al català. També dic poemes, faig performance i presento llibres, si m'ho demanen.

Tinc correu: cantireta@gmail.com
I tinc un bloc en què hi cap de tot, sou convidats a passar i participar-hi:
http://cantireta.blogspot.com