Poesia ets tu

Un relat de: Sol_ixent

Del perquè m'hi dedico, no podria donar-ne una raó concreta. Podria atenir-me als tòpics i dir "perquè no sé fer res més", però... tant negat no sóc. Tinc moltes més qualitats a part de la facilitat per crear històries, disfrutar escrivint-les, treballant-les i fer-les arribar a la gent, amb la intenció de que s'hi sentin identificats i consolats. I anar fent camí, poquet a poquet, com una tortuga.

Jo de petit sempre havia estat una mica fracassat. Un noi tímid i estudiós, que preferia passar els caps de setmana amb el cap entre els llibres més que no pas sortint amb els amics. I això de plasmar els pensaments en un paper, també m'atreia molt.

Quan tenia disset anys, ja als últims cursos de l'escola, vaig enamorar-me de la meva professora de matemàtiques. Sabia de sobres que era un amor totalment impossible i utòpic, però el dolor que m'oprimia el pit era tal que necessitava treure-ho de dins. Així que vaig escriure-li un poema, en català, molt bonic. Es titulava "Ets el meu estel". Sóc incapaç de recordar-ne el contingut exacte, però acabava dient alguna cosa com: "I ara ja sé què és la poesia. Poesia ets tu". Li vaig deixar a la bústia de casa seva, perquè vivia molt a prop de casa meva. No vaig donar-li cap mena de nom i adreça, però suposo que jo devia ser l'última persona en qui va pensar.

Mesos més tard, per la Diada, vaig encarregar-li un ram de roses, amb un lliri entremig, i li vaig fer arribar a través d'un missatger. Vaig escriure un altre poema per a l'ocasió, dins el sobre on normalment hi va la tarja. Tot anònim, com és de suposar.

Va arribar el juny, i vaig acabar sense problemes el curs. Després, vaig entrar a la universitat, on dedicava el temps mort a escriure novel·letes, poesies i relats. No l'he tornat a veure més, però no hi ha dia que no pensi en ella. Molts poemes els hi he dedicat, l'he convertit en poema. Però això no vol dir que només escrigui per ella.

Comentaris

  • ostia[Ofensiu]
    _ | 04-09-2006 | Valoració: 10

    que guapo! en serio, m'encanta, no perqué m'hi senti identificada ni nmolt menys, sinó perqué...bueno, ben bé no sé el perqué...però m'agrada moltissim, un petonàs!


    LaiLa

  • Poesia ets tu...[Ofensiu]
    Jere Soler G | 03-08-2006

    El títol em recorda a una poesia preciosa de Gustavo adolfo Becker.
    Com sempre, una prosa molt ben traçada.
    Em dóna la sensació (no ho sé) que quan publiques els relats els has millorat força respecte a la versió del repte. Si fos així demostraria que el temps i el repòs milloren l'obra creada. De debò, tens una prosa que fa venir ganes de seguir llegint i llegint. Has pensat en fer una novel·la?
    Amb això, com sempre, no vull dir que no se li puguin millorar petits aspectes; en aquest relat, però, és molt poc el que es pot millorar.

  • El titol és espectacular![Ofensiu]
    gypsy | 17-07-2006 | Valoració: 10

    i les raons són veritats d'un cor que batega, acompassat amb la musica dels mots que emergeixen, irrompen amb força del teu interior.


    m'ha semblat com si estés molt a prop teu i tinguessim una conversa i ens coneixèssim de tota la vida.

    gypsy


    PD: ohh, et robaria aquest titol perfecte!

  • normalment...[Ofensiu]
    Capdelin | 17-07-2006

    escrivim perquè som atrapats per fets, sentiments, persones o coses... atrapats per certa bellesa que ens atreu.
    Jo, personalment, quasi mai escric a la realitat, quasi sempre és la imaginació la que em busca temes i aspectes amagats de les coses. És en la invenció on em trobo lliure, creador.
    Espero que passis un bon estiu.
    Una abraçada.

l´Autor

Foto de perfil de Sol_ixent

Sol_ixent

141 Relats

441 Comentaris

130369 Lectures

Valoració de l'autor: 9.67

Biografia:
"En tots els meus personatges hi ha característiques meves, però cap dels meus personatges no és jo". (Mercè Rodoreda)