Petita història d'unes paraules pensades i no escrites

Un relat de: bocidecel

Som dissabte. Surto de casa de bon matí, amb una llista preconcebuda i l'objectiu d'arribar-me fins al mercat. Camino depressa, mantenint un ritme que em permeti no passar per alt cap dels detalls, colors o sensacions que vulguin acompanyar-me durant el camí, un hàbit que no m'agrada descuidar. De sobte, una espurna encén el neguit dels pensaments. Camino, ja només miro, sense atrevir-me a observar. No vull destorbar un cervell massa ocupat cercant paraules, polint-les i ajustant-les a la mida d'aquella idea incitant. Memoritzo sensacions i encadeno a la memòria les paraules que, mentre camino, he anat triant i remenant a la llotja dels meus coneixements. Tot això, amb la il·lusió i la finalitat de retenir-les el temps suficient per que aconsegueixin esquitxar de negre la pantalla blanca d'un document encara inexistent.

Arribo a casa carregada amb la compra i el pensament capficat en el poc temps que resta, un temps que el dissabte al matí corre esperitat mentre es dilueix entre la rutina de les rentadores, la pila de trastos desendreçats i els àpats per cuinar.

Per fi, arriba l'hora de la calma, l'hora d'asseure's davant de la pantalla que s'obre blanca e impol·luta. Tot està preparat per rebre les lletres que aniran desgranant aquella idea que cremava de bon matí, la que tenia la certesa d'haver lligat amb paraules buscades meticulosament. Llavors és quan descobreixo, astorada, que la memòria s'ha fos mentre vagarejava entre la roba bruta o les cassoles del dinar. Les paraules s'han deslliurat i, inconnexes, campen a l'ample pel cervell, lluny del poder alienador de l'escriptura i alliberades del seu esclavatge per la meva desmemòria. Els meus pensaments, efímers, volen enyorant el seu suport, l'única manera que coneixen de sobreviure a l'oblit.

Buida i abatuda, albiraria un bri d'esperança si en sabés l'experiència compartida. Em qüestiono si algun ésser il·luminat sabria on puc trobar les paraules perdudes, pensades però no escrites.

Comentaris

  • Felicitats[Ofensiu]
    Calderer | 11-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • Si, algun dia,[Ofensiu]
    Nonna_Carme | 17-10-2008 | Valoració: 10

    aquest ésser il-luminat del que parles, et diu a on pots trobar les paraules pensades però no escrites, t'agrairia que m'ho diguessis. Jo també el necessito.
    Un relat tan ben escrit com tu acostumes a fer-ho.
    Una abraçada, bocidecel.
    Nonna_Carme

  • En algun lloc deuen ésser![Ofensiu]
    copernic | 12-09-2008


    El relat comença amb una mica d'entrebancs però en el penúltim paràgraf treus tot el que tens a dins: Aquesta frustració per no poder retenir les idees, les paraules, tot l'esquema mental que tenies muntat fa llenya (en llenguatge casteller). Sí, aquesta és la història de cada escriptor o escriptora afeccionada que escriu entre pilons de roba, cassoles i bolquers. Perdona'm. Et deixo que la meva dona em crida. S'han de plegar els llençols!

  • Comparteixo[Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 23-08-2008 | Valoració: 10

    la teva petita història tan ben descrita que m'hi veig retratada en ella.
    Quants relats m'han quedat en un racó del meu cervell per atendre altres coses del dia a dia.
    M'ha agradat molt el teu estil narratiu. T'aniré visitant.
    Una abraçada, bocidecel.
    Mercè

  • Pensades i no escrites[Ofensiu]
    Ullsblaus1 | 22-08-2008 | Valoració: 10


    Doncs sort que les has escrit, perquè sinó m'hagués perdut aquest relat tan original.

    Salutacions i bon estiu!
    ullsblaus1

  • gràcies...[Ofensiu]
    oscarvillalibre | 13-08-2008

    primerament, gràcies pel teu comentari. resulta molt agradable el to sincer de les teves paraules.
    en segon lloc, dir-te que les teves idees i paraules perdudes deuen ser a algún lloc amb totes aquelles que jo també he perdut. que bé descrius aquella sensació de tenir una idea rondar-te i acabar perdent-la per no haver-la pogut vessar abans...

    encantat i una abraçada!

Valoració mitja: 10