Petant els miralls

Un relat de: Magda Garcia
-“M’escau bé aquest pentinat” pensava tot emmirallant-se de costat i pel darrere. Cofoia, i molt-molt presumida, la Berta s’havia tenyit d’un color molt agosarat per deixar bocabadat al seu enamorat. Al ritme de la música, taral•lejant “Vull petar-ho, davant del mirall” la cançó d’Oques Grasses que escoltava a tot drap, movent la llarguíssima cabellera d’un costat a l’altre, va ocasionar un terrabastall carregant-se els miralls. Li vingueren al cap les creences tradicionals “això de trencar miralls porta mala sort”. Però ho va escombrar tot i no hi va pensar més.
L’endemà, el cotxe no se li va engegar. Va haver de cridar una grua i no va poder arribar a temps a la Facultat. Va acabar sent un matí estrany sense poder veure en Joan per ensenyar-li el nou pentinat. A la tarda la va trucar anunciant-li que el seu pare havia patit un infart “marxo pitant a Berlin per estar prop d’ell. Ja ens veurem més endavant”.
No es varen poder acomiadar i no sabia quan el tornaria a veure. La Berta va pensar en la mala sort de la trencadissa dels miralls. No tenia cap certesa de que l’averia o l’infart hi tinguessin res a veure però dins seu floria un dubte que la neguitejava. No volia ser supersticiosa. O era inseguretat? Mai sabria si aquests fets haguessin succeït igualment.
Sis mesos més tard en Joan encara no havia tornat de Berlin i la Berta no sabia res d’ell. Li havia caigut als peus. No se’n sabia avenir. D’ençà la seva marxa havia canviat d’imatge varies vegades amb la il•lusió de poder-lo sorprendre quan tornés. Però a mesura que el temps anava passant, cada dia tenia més clar que havia estat una sort descobrir la seva veritable natura. Era un penques. I la trencadissa dels miralls, si hi tenia res a veure, era certament el millor que li podia haver passat. Ves a saber si era a Berlin amb son pare o amb una sueca a Austràlia! De fet ara li havia vingut un flash i havia recordat que son pare treballava a la Zona Franca! Quin perla aquest Joan!

Comentaris

  • Fora supersticions[Ofensiu]
    Marina i punt | 12-02-2023

    Una bona manera de deixar supersticions. Sempre cal veure el got mig ple, surt més a compte!
    Bon relat.

    Salutacions

  • Agraïments [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 07-02-2023

    Hola, bon dia, Magda: Gràcies per la teua visita i l'opinió del meu poema Pupil·la Coral·lina. Em dius que és BONIC.
    M'alegre que t'haja agradat. Ara sí que et tinc com a favorita.
    Però per què publiques un altre relat en tres dies? És molt poc de temps, deu de passar alguns dies més, si et sembla bé. No és per res, però és molt poc de temps entre relats. Ja el llegiré.
    Cordialment.

  • Esperant a en Joan: [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 05-02-2023 | Valoració: 10

    Incertesa per les supersticions que es va plantejar la Berta. En molt de temps no va veure a Joan. Per què? A saber! La positivitat de la vida, cal veure-la.
    Bon relat Magda i sort.
    Cordialment.

  • no és el mirall[Ofensiu]
    Atlantis | 05-02-2023

    No és el mirall, és el Joan, estúpid!! emulant una frase que es va posar de moda a l'època de Clinton.

    A vegades ens deixem portar per supersticions o idees fixes i no veiem la realitat.
    Un relat molt ben desenvolupat i ben escrit.

  • Res és el que sembla[Ofensiu]
    llpages | 04-02-2023 | Valoració: 10

    Quan semblava que tot havia d'anar a mal borràs després de la trencadissa dels miralls, el destí fa una giragonsa i acaba anant al seu favor. Distracció i sorpresa en un relat molt ben trenat. Enhorabona, Magda!

  • Miralls intel.ligents[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 04-02-2023

    Ja ho diuen, no hi ha mal que per bé no vingui. Més encertat impossible. Un relat amb sorpresa final ben trobada.

    Bon relat Magda. Sort.

    Rosa.

  • Trencadissa[Ofensiu]
    Prou bé | 04-02-2023

    Vés per on la trencadissa dels miralls li va portar bona sort!
    Un relat entretingut i ben escrit sobre les supersticions i ... Més coses!
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de Magda  Garcia

Magda Garcia

147 Relats

487 Comentaris

38631 Lectures

Valoració de l'autor: 9.57

Biografia:
Vaig néixer i visc actualment a Rubí (Vallès Occidental). Treballo a l'administració pública catalana. He residit a França (Paris, Toulouse) i al Canadà (Vancouver, Montréal). M'agrada escriure per transmetre sensacions creant personatges que mereixen volar per sí mateixos.

He guanyat el primer premi de microrelats de Sant Jordi del Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya dos anys consecutius (abril 2023 i 2024) per votació popular del personal de l'administració.

També he obtingut el 1er Premi de Narrativa del Patronat de l'Ermita dels Sants Metges Sant Damià i Sant Cosme de Sarral (Conca de Barberà) dos anys consecutius (2022 i 2023).

Tinc un parell de contes publicats en llibres digitals a l'Argentina, un relat penjat al blog guimera.info i he estat finalista de diferents concursos.