MALEÏT PIRATA

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
El capità pirata Magnus Allen fugia tan com podia de la terra ferma. Una fetillera a qui capturà en una aldea de les terres del Migdia, li digué, al finalitzar el saqueig, que la Dama Fosca el besaria sota un pont de roca. El corsari li arrencà la llengua, negra i aspra, i la feu passar per la quilla, però no aconseguí desempallegar-se’n del tot, doncs cada cop que atracava en algun port, la bruixa se li apareixia en somnis i li repetia la profecia. A la fi, en Magnus acabà per no baixar mai del seu vaixell; i quan els seus homes desembarcaven per fer desaparèixer, al fons d’una gerra de vi o sota les faldilles de les meuques de les tavernes, els botins aconseguits en les seves incursions, ell s’esperava a que tornessin, assegut tot sol a coberta.

En una d’aquelles vetlles el visità un rodamón, que li parlà d’un país, al sud del Sud, ple de riqueses i meravelles. Era tal l’entusiasme amb què s’hi referí, que el capità l’acabà enrolant a bord i li demanà que el guiés fins allí.

El vagabund conduí la nau fins a un mar desconegut i calm; i durant cent dies romangueren ancorats en aquelles aigües sense vent. Els queviures foren racionats i entre la tripulació es començaren a xiuxiuejar paraules de motí. Amb tot, en Magnus es mantingué ferm, car sentia que cap mal no podria ocórrer-li enmig del mar.

Una nit, quan les provisions ja havien esdevingut engrunes i la traïció esmolava llengües i espases, el vent de migjorn canvià la seva sort. En Magnus feu hissar les veles i ordenà al timoner resseguir el camí de plata que la lluna plena traçava davant seu. La ruta els abocà fins a un pas estret que discorria entre dos penya-segats, però desoint les protestes dels mariners, el capità mantingué el rumb. Una ombra negra, al seu damunt, l’alertà del perill. Massa tard, s’adonà que estaven travessant per sota d’un pont natural que unia ambdues cingleres.

Algú li clavà un punyal. Mentre es dessagnava, veié que el rodamón li treia, burleta, una llengua negra i aspra.


Notincgas

Comentaris

  • Un magnífic relat[Ofensiu]
    cuidador_d-ossets | 25-07-2017 | Valoració: 9

    La màgia del cruel món dels pirates, el capità, els mariners, els éssers fantàstics, els malsons previsors del futur, tot això excel.lentment explicat. Felicitats. M'has fet passar una estona entretinguda.

    A reveure!!

  • Un clàssic [Ofensiu]
    Naiade | 24-05-2017 | Valoració: 10

    Un bon relat, ben conduit, entretingut i ocurrent.
    M'ha agradat

  • Aventures literàries[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 19-05-2017 | Valoració: 10

    Si senyor, un relat d'aventures, de pirates, en blanc i negre i protagonitzada per l'Errol Flynn. Magnífic,molt ben portat, amb sabor de diumenge a la tarda. Una forta abraçada.

    Aleix

  • No hi podia faltar[Ofensiu]
    E. VILADOMS | 07-05-2017

    En el subtema d'aquest mes, viatjar en vaixell, no hi podia faltar un relat d'aventures de pirates. M'ha agradat molt el to màgic que li has donat, Notincgas.

Valoració mitja: 9.75

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

295999 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!