La resposta

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
La resposta

L’ou i la gallina van començar l’escola un dia radiant. La mestra els va rebre amb una pantalla gegant que reflectia el dilema de qui dels dos va existir primer.
Curiosos, van decidir explorar-la per veure què hi havia. Es van trobar amb un seguit de finestres que presentaven diferents perspectives sobre el seu origen i destí.
El primer finestral ensenyava una llum radiant i un text que deia: “Déu va modelar les gallines juntament amb la resta dels animals, segons el relat sagrat de la creació. Les gallines van posar ous per a perpetuar-se, segons el disseny diví” .
La segona finestra mostrava una explosió de colors i un text on es podia llegir: “El primer ou va néixer com a fruit d’una espurna en l’inici de l’univers. La primera gallina va emergir d’aquest ou i d’altres formes de vida primitives” .
El tercer punt de llum presentava unes lletres barrejades i un text que referia: “L’ou i la gallina són símbols humans que no tenen una essència pròpia. Són solament noms que etiqueten formes de vida que comparteixen un codi genètic comú” .
La quarta finestra presentava un bucle infinit i un text que afirmava: “L’ou i la gallina han existit sempre, sense un principi ni un final. L’ou i la gallina formen part d’un cicle etern on cadascun és causa i efecte de l’altre” .
A la sortida de classe, l’ou i la gallina estaven confosos. No sabien quina era la resposta correcta. Potser totes ho eren. Potser cap. Potser no hi havia una resposta. Potser no importava.
L’ou i la gallina es van acomiadar i cadascú va seguir el seu camí. L’ou va anar cap a l’esquerra, on hi havia una granja. La gallina va anar cap a la dreta, on l’esperava una cassola. No es van tornar a veure…

Pseudònim:
Voliaina

Comentaris

  • Felicitacions[Ofensiu]
    Solsona Bot | 01-12-2023

    Hi ha moltes vegades en la vida, tal com dius, que no importa la resposta i, encara més, si no som nosaltres qui ens fem la pregunta. Bon relat! Felicitacions per haver estat seleccionat com a finalista del mes.

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut/Benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del XIV Concurs ARC de Microrelats «Orígens/Arrels» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.
    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs en el recull, com bé s’indica a les bases del Concurs.
    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el TEXT AUTORITZACIÓ que hem envit en un correu aquest matí, i amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL ORÍGENS/ARRELS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les dades personals que et demanem.

    Cordialment,
    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

  • Diverses opcions [Ofensiu]
    4030CAT | 16-11-2023 | Valoració: 10

    Reflexions interessants a partir de la temàtica proposada i amb un sentit de l'humor final que t'arrenca una mitja rialleta.

  • Tan se val[Ofensiu]
    Prou bé | 04-11-2023

    Igual que l'ou i la gallina del relat cal seguir avançant pel nostre camí 9n hi ha moltes preguntes sense resposta. Això ens neguiteja?

    Sort
    Amb total cordialitat

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

297698 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!