La nena de Magdala

Un relat de: Prou bé
Es deia Maria i tenia deu anys. Vivia a prop del llac a un poblet de nom Magdala.
Era inquieta i belluguet. Li agradava jugar al carrer, però ho havia de fer amb els nens, les nenes no sortien gairebé de casa si no era per anar a buscar aigua a la font. La vida pròpia de les nenes no li procurava cap plaer. Ella s'esmunyia per la portella del darrere del pati i anava saltironant a trobar la colla dels nens.
Tanmateix, els nens no la volien a jugar i, a vegades, fins i tot li tiraven pedres per tal de foragitar-la.
Així i tot, ella insistia. Li cridava molt l'atenció un nen nou al poble que en poc temps havia esdevingut el cap del grup. Era més amable que els altres i a vegades la somreia!
De mica en mica la van anar acceptant a la colla. Potser el nou vingut hi va tenir alguna cosa a veure… Amb el temps va sorgir entre ells un gran afecte i van esdevenir molt amics.
Un dia va haver-hi una baralla entre els nens. S'anaven fent grans i les enveges i rivalitats cada vegada sovintejaven més. Alguna rancúnia es covava en el si de la colla i el qui havia comandat tots els jocs i aventures ja no era ben vist per tots.
La baralla va anar pujant de to i, sense saber què havia passat el company, l'amic, l'estimat, era estès a terra en un toll de sang.
La Maria va córrer a cercar ajuda mentre la resta dels nens s'ho miraven esglaiats. No tots, però. Un va marxar rabent. Era, i ho sabia, el culpable.
No van poder fer-hi res. Al cap d'unes hores el nen, malferit, va morir.
La Maria va fer costat a la mare del nen i les dues, abraçades, el van acompanyar fins a l'últim moment.

Al poble i a la història, se la va conèixer per sempre més amb el nom de Maria Magdalena

Comentaris

  • Evangeli apòcrif.[Ofensiu]
    SrGarcia | 07-01-2022

    Un nou evangeli apòcrif; amb la gràcia de la brevetat inclou fins i tot una passió i mort; en tractar-se de la Maria Magdalena també podria incloure un resurreció, però això ja fora massa rocambolesc, potser.

  • Nens [Ofensiu]
    Manelfoo | 05-01-2022

    Els nens acostumen a reflectir la societat adulta. En aquest relat queda ben demostrat. M'ha agradat la manera com has explicat la història.

  • Bona vesprada Prou bé [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 01-01-2022

    Hola, prou bé: Gràcies per la teua visita i el teu amable comentari, en el meu poema "Ets ocell de bosc", on em dius que: "el que escrius et porta a rellegir-ho". Segur que t'ha agradat, per això de tornar a llegir-lo.
    Respecte a aquest relat de "La nena de Magadala", em dius que està inspirat en la història de Jesús i Magdalena, en el Nou Testament. Vaja! M'ha impressionat.
    Gràcies.
    Abraçades.

  • Un destí tràgic [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 01-01-2022 | Valoració: 10


    Un relat sensible i amb un final que resulta tràgic. Molt bé relat, on es desvaneix una baralla que arriba a un destí dramàtic.
    Realment és històrica? Perquè se m'ha passat pel cap.

  • Has tocat un dels meus punts febles[Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 01-01-2022 | Valoració: 10

    https://www.guimera.info/wordpress/tribuna/maria-de-magdala-la-magdalena/

  • Ès el destì[Ofensiu]
    kefas | 31-12-2021

    Ostres, quina tragèdia. Segur que li va deixar una petja inesborrable. Potser per això es va decantar posteriorment per la bona vida, la que intenta posar una capa flonja entre les punxes de dins i les pells de fora.

  • Històrica?[Ofensiu]
    llpages | 30-12-2021 | Valoració: 10

    Les baralles de nens, rai, encara que aquesta acabi massa malament. Està molt ben escrit, d'una fluïdesa envejable, amb les paraules justes, m'ha agradat.

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Prou bé

Prou bé

137 Relats

1327 Comentaris

53302 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Bilder hochladen




Vaig néixer fa un munt d'anys al cap i casal del meu país, al qual m'estimo. Molta sort. Vaig créixer en una família fantàstica. Molta sort. Vaig col·laborar a crear-ne una, fa un munt d'anys, que s'ha enriquit amb fills i néts. Molta sort. Vaig treballar, un munt d'anys, sempre en allò que m'agradava: la meva professió. Molta sort. I ara, a la recta final que espero sigui molt llarga, crec que segueixo tenint molta sort.


Email proube43@gmail.com