GIGACALÇOTROBADA '09 (La ressaca dels calçots)

Un relat de: F. Arnau

*


GIGACALÇOTROBADA ‘09
(La ressaca dels calçots)


Tot va ésser pensat i fet, com fem els valencians. Ho reconec, una gran "putada" pels organitzadors (sobretot per l'angie). Així li ho vaig dir: "No et preocupes, si no tinc lloc, m'agafe un entrepà de pernil amb formatge i me'l menge a la porta del Restaurant. Així xerraré amb tots els que sortireu a fumar..."

Tot això era el dia d'abans, quan havia tingut gairebé més de tres mesos per decidir-me... Però els valencians som així... Què voleu que hi faça? Elemental, ja ho sé! Disculpeu-me però, sense voler-ho, m'estic endinsant pels camins de l'Estellés i de l'Ovidi...

Comunique al Fòrum de RC la meua intenció d'assistir-hi, truque per telèfon a RENFE, faig una reserva i me'n vaig a València a comprar els bitllets. Quan torne a casa, amb els bitllets a la butxaca, em trobe amb un correu de Xantalam. L'Empar em diu: "Tan sols ens has de dir a l'hora que hi arribes, i anirem a esperar-te a l'Estació..." I jo, que pensava posar un post al Fòrum, per si algú dels assistents a la Trobada podien venir a esperar-me... És això la telepatia? Jo crec que no, que això és una altra cosa, que ací a València diem ser ben parits, collonuts, legals... amics en una paraula.

La Pedrera
La Pedrera, l'edifici de l'Antoni Gaudí on no hi ha cap línia que siga recta...

Mercès al darkman, l'Empar i el REGOR, que em portaren des de l'Estació de Sants fins "El Nou Glop" sense cap entrebanc ni ensurt. Un viatge amb cotxe, marcat per la manca de temps (aquell que mai no s'atura), passant pel Port de Barcelona, l'estàtua de Colom, la Fira de Montjuïc, les Rambles, i el Passeig de Gràcia, on s'aturàrem per fer-se unes fotos a la Pedrera i al "Vaixell de les veles de zèfir" (la Casa Batlló), entre riuades de turistes japonesos i vianants de parla autòctona, tot un luxe per una capital tan cosmopolita.

Casa Batlló
La Casa Batlló, la joia del Gaudí... El Ferran veia un drac, però jo encara hi veig un vaixell... Amb les veles de zèfir!

Després, una vegada complit el desig d'aquest relataire, ens dirigírem cap el Passeig de Sant Joan, on hi és el monument del Mestre Claret i, després d'aparcar, ens trobàrem amb tota una allau de relataires i acompanyants que, malgrat l'oratge, que s'havia tornat una mica fastigós, no va poder apaivagar les nostres emocions i sentiments de joia, per veure uns éssers de carn i ossos, on sempre havíem vist unes lletres i uns niks... Aleshores, tan sols s'escoltava una mena de rebombori entre els relataires. Uns deien: "Qui ets?" I els altres contestaven: "Sóc el/la..."

Foto oficial
Foto oficial, encara que alguns dels relataires no hi són... Ja hi eren al cau!

Allí em vaig retrobar amb molts dels que ja havia conegut a la Megatrobada de Premià de Dalt, amb motiu del lliurament dels Poemes Il·lustrats, al Maig de l'any passat: La meua paisana Dolça Parvati, el llampec i la Rita O'Neil, mar i Ferran Planell, que organitzaren la trobada de Premià, el Bruixot i Leela, que havien deixat el menut amb l'àvia, Llibre, coautora del "best-seller" "Iskander", kispar fidu, que em va confessar que té una mica abandonat el piano, Unaquimera, que venia sense el seu Ovidi, gypsy amb el seu consort el Manel, el foster amb la síndrome del Cervantes, [Mändâlf], sempre amb el seu optimisme, manel de les terres gironines, Epicuri, que venia de parlar amb Maragall, copernic, veritable pare de la trobada, i mjesus, a qui també recordava de Premià... També es van presentar molts altres que no coneixia personalment, i que anaven saludant-me, com ara, Ullsblaus1, Joan González Pons, bocidecel, Mª Victòria Lovaina, Mercè Bellfort, Maurici, Siset Devesa, Nubada, Jubal, ginebre, nuriagu... i molts més que potser no recorde ara. A continuació la foto oficial, encara que alguns no hi són perquè acudiren directament al Restaurant. Després el passeig fins arribar al "Nou Glop", on va estar força interessant la teoria del Manel (consort de Mariona) sobre els "sioux" (valencians) i els "apatxes" (catalans). Crec que deuria d'escriure un assaig a RC, encara que si s'enteren el del 7è de Cavalleria (els espanyols), de ben segur que ens tanquen ben aviat a la Reserva.

Passetjada
Camí del pessebre... ("Taverna El Nou Glop")

I, una vegada al Restaurant, la rebuda de les organitzadores (angie amb les reserves) i perunforat, que en un instant em va posar la corresponent etiqueta amb el nom i cognoms (faltaria més). Vaig seure al fon
s de local, on podia contemplar la gran taula, que semblava una celebració d'aquelles del poble. Allí vaig rebre la sorpresa de trobar-me a la Carme Cabús (una de les poetesses que més admire) i que després de conèixer "in person" aquesta admiració ha esdevingut gairebé enamorament, tant per la seua conversa, la seua veu tan dolça, i la seua esplèndida figura...). Llàstima que anava acompanyada d'un noi de Londres...

Trinitat Poètica
Carme Cabús, Mariona (gypsy) i Rosabel (Dolça Parvati)... La Trinitat Poètica!

Vaig estar assegut al costat de la Mariona, que li va treure les pells a algunes de les cèlebres cebes grillades, mentre el Manel i el Nick (l'acompanyant de la Carme) parlaven del tema internacional per excel·lència, el futbol, amb una barreja d'anglès, català i espanyol digne de la globalització que patim. Xerràrem de temes familiars (alguns una mica trists), culturals (els castellers, la calçotada, els dialectes), Canal 9 -quina vergonya que el pugueu patir!-, etc... També es va afegir a la conversa bressol, el marit d'Àngels, que tractava d'entretenir el seu nadó Jaume (futur crack de la NBA), i la meua paisana Rosabel (la Dolça), que ara se n'ha anat a viure una mica més lluny de l'Horta de València, i recordàrem els paisans que encara no coneixem (l'home d'arena, el rnbonet, el Vicent Adsuara, etc...). Es va parlar de, més endavant, organitzar una trobada de relataires a la banda del Sud del "Gran Riu" com diu el Bonet emulant una mica la teoria dels indis del Manel. També vaig raonar una estona amb un home que de xicotet anava al Grau de València (ara sé que és el JOANPG), i fins i tot vàrem cantar allò de : "Visca el pa! Visca el vi! Visca la mare que mos ha parit!", que cantem els valencians quan ens trobem pertot arreu del món. Tanmateix, se'm va escapar el Vladimir, de qui admire la seua prosa (sobretot els "nanos") i també la Queca, a qui li he comentat alguns poemes.

Taula
Una vista de la taula abans de servir-nos els calçots (en primer terme el Jaume amb el seu pare bressol... A la dreta el foster, i a l'esquerra el Bruixot... I no parle de política!)

A les postres es va presentar Lèvingir (un autèntic maulet), i també Sangifetge (antic Lisboa) i la conversa va esdevenir una mica més literària (estils, gèneres, diàlegs, llargàries, etc.), fins que els cambrers del restaurant van mamprendre a agranar-nos les sabates i vam haver de marxar. La Rosabel havia d'agafar el mateix tren que jo mateix, a dos quarts de nou del vespre, que dieu els del Nord, i aleshores, agafàrem un taxi (Carme, Rosabel, Joan Albert (sangy) i "moi", i se n'anàrem cap a l'estació de Sants, on ens esperava el deomises, a qui ja tenia ganes de conèixer. Al bar de l'estació, s'acomiadaren els barcelonins, després de convidar-me a una cervesa, i el Lluís, amb el que vaig raonar una mica sobre els haikus (deformació professional) es va acomiadar de nosaltres (la Rosabel i jo), que a les 20:30 hores "o clock" agafàrem l'Euromed (amb una puntualitat anglesa) cap el nostre territori (Comunitat de què? de veïns?) que jo mai deixaré d'anomenar País Valencià.

Amb el deomises
L'autor d'aquesta crònica (F. Arnau) amb un dels més grans poetes de RC (deomises) al bar de l'Estació de Sants.

En arribar a l'Estació del Nord de València estaven esperant-me els meus amics Ximo Pont i Rafa "El Roig", que em van venir a recollir sense que els hagués avisat... Això són amics!!!

Fins ací la meua crònica. Un dia complet, com podeu veure, i les paraules que duia escrites per a l'ocasió, restaran a l'anonimat per sempre més...

Una forta abraçada a tothom, i si organitzem una trobada al Sud del Gran Riu (Ramonet dixit), us espere veure a tots per a fer-vos sentir com jo em vaig sentir el diumenge.
Reitere el meu agraïment, i si he tingut alguna llacuna en la meua memòria, us pregue em disculpeu.

10/02/2.009

©Francesc Arnau i Chinchilla


GALERIA DE FOTOS:


Preparats per a la feina
Preparats per a la feina...

Kispareta tocant la trompeta
Això sí que és tocar la trompeta! (la kispareta no tocava el piano?)

mjesus pelant la ceba
Quina gràcia que fa treure-li la pell a un membre flàccid... (mjesus, Llibre i kispareta)

perunforat, i elles pensant...
Quines elucubracions provoquen aquestes cebes grillades?

Així es mengen els calçots!
Això sí que és menjar calçots com cal..
.

AFEGITÓ:


Amigues i amics!
Vull esmentar també a, potser atram (no estic molt segur), una xicona a qui li vaig fer un gest, però que després no vaig poder parlar amb ella. Ella va ésser la primera que em va ensenyar les beceroles de l'HTML...
També vull dir que vaig saludar a Calderer, a qui li vaig fer saber la meua admiració per la seua magnífica i acurada prosa. En fi, també vaig perdre l'ocasió de raonar amb molts altres relataires que de ben segur m'hagueren colpit amb escreix, però el temps és com un gosset que ens rosega els garrons, i la veritat és que no vaig donar per a més...
En relació a l'escrit que duia preparat per a l'ocasió, trobe que està una mica fora de lloc. Tan sols esmentava la frase que tinc a la meua "bio": "Vosaltres m'heu fet mudar de pell...", i feia una referència a que esperava que no em traguésseu la pell com als calçots, sinó amb molta més delicadesa... Això era tot grosso modo.
Bé, i res més, moltes gràcies a tots per la vostra acollida, i també pels comentaris tan encoratjadors.

Una forta abraçada!
... I molta salut!

FRANCESC

Uns dies després, al Nanorepte 158 sobre la Calçotrobada, proposat per Nubada, hi hagué aquesta sorpresa:

"El nanocalçot encadenat" (o de com un nanorepte esdevingué un calçorelat mandalfià):

Estàvem apretadets, cosa que ens feia sentir molt a prop de tothom. Érem moltes i molts, i gaudíem de la riquesa del moment. Agafant els calçots amb les mans formàvem p
art de la natura. Els sorolls es convertien en sons concrets de gent amb qui sentíem identificació i ens repartíem petons i abraçades amb tota naturalitat.

Mentrestant, una relataire intentava penjar-se l'etiqueta. L'imperdible la punxà al pit i sortí disparada i incontrolada, desinflant-se fins arribar a la pila de les clofolles. Relliscà, rebotà en un relataire i va anar a parar als braços d'un cambrer fornit. La muntanya de calçots la privava del panorama: entreveure, sota els pantalons, els calçotets de Superman del cambrer (també fornit).

La Caputxeta mandalfiana
La Caputxeta blanca mändâlfiana (guanyador de les disfresses de la calçotada... i l'únic participant)

Al Glop van saber per què els bondies relataires havien perdut gràcia: en Mändâlf ja no tenia els calçotets supermanians. Els calçorelataires van començar a suar mentre els regalimava la salsa salvitxada galta avall i intentaven presentar-se als altres relataires.

Decidit, en Mändâlf es dirigeix al cambrer fornit dels calçotets vermells i pregunta:- Ets lector o en David Gómez Simó?

I el cambrer, amb aires de misteri i la safata de clofolles a la mà, respon:- Estava entre vosaltres. Molts ho sabíeu. I és que mai me n'he anat.

Com potser que un grapat de cebes grillades aconsegueixen ajuntar gairebé setanta relataires?Potser som una colla de grillats?

Calçots, forats, llengua …
Paradís, tan empastifat,
que per sobreviure'n
i gaudir,
convé no sortir-nos,
tan sols, deixar entrar.

Autors: Joan González Pons, angie, [Mändâlf], deomises, Ayurveda, Rita O'Neal, Mal de Molts, Josep Bonnín Segura , F. Arnau i Epicuri.

***

PS: M'estic rumiant la idea del darkman i del llampec de publicar la Crònica amb les fotos, a l'estil del relat "El regal" d'Unaquimera

Així ho he fet, com podeu comprovar...

Espere que us agrade.

Moltes gràcies!!!

11/02/2.009

F.

Ací podeu llegir la Crònica tal com va eixir al seu dia al Fòrum...

Comentaris

  • sembla que va ser una bona festassa[Ofensiu]
    Endevina'm | 06-06-2009

    Potser que em repensi l'anonimat i algun dia m'apunti a una d'aquestes menjades tant multitudinàries.

    Felicitats per una crónica tan ben reixida i detallada, amb imatges i enllaços de primera, quin domini mestre!

  • Esplèndida aquesta crònica [Ofensiu]
    J.Lluís Cusidó i Ciuraneta | 28-03-2009 | Valoració: 10

    que has escrit i que a més de gaudir-ne amb la lectura m'ha servit per assabentar-me d'aquesta trobada en la que m'ha hagués agradat molt poder-hi assistir i gaudir de la vostra companyia, una ocasió especial per conèixer personalment a una colla de relataires, amics fins aleshores virtuals que haguessin pogut canviar d'estatus i això sol ja val la pena.
    Jo tan despistat com sempre no m'he assabentat fins ara, i es que a Relats entro, llegeixo, si s'escau comento, i evidentment de tan en tan publico alguna cosa.
    Confesso que soc també un analfabet informàtic-virtual que no ha provat mai ni entrar al fòrum de RC i aquest ha estat el cost que he pagat, perdre'm aquesta gigacalçotada.
    També val dir que he passat unes setmanes no gaire bones i això potser també ha influït a no assabentar-me d'aquest fet. Que hi farem!.
    Una abraçada,

    J. Lluís

  • Una ressenya/crònica de...[Ofensiu]
    rnbonet | 28-03-2009

    ...pm, colló de mico, repícam el colze i en vull una altra!!!
    Xicon, has fet una feinassa antològica: sentida, completa, pacient, amb tots els ets i els uts.
    M'hagués agradat estar-hi -o ser-hi, que diuen per allà dalt-. Em conformaré veient-ne alguns relataires a mitjans maig, que estarem 'imsersats' al Maresme Nord.
    Salut i rebolica!

  • Calçots en boníssima companyia[Ofensiu]
    Unaquimera | 15-03-2009 | Valoració: 10

    Una crònica excel·lent, estimat Francesc, feta amb cura i redactada amb molt d'afecte, ben assortida de detalls i ben il·lustrada... i això que a mi m'has tret amb la boca oberta de bat a bat, jajaja!

    Per aquí continuem fent calçotades, és clar: fins que acabi oficialment l'hivern, o fins que comenci la Setmana Santa, insistirem en coure el calçot, agafar-ho quan és ben calentet, despullar-ho de tot allò que cobreix la seva essència, sucar-ho ben sucat... i cap a dins!
    ;-))
    La clau d'aquesta delícia gastronòmica, però, no és la menja, sinó la companyia: en el cas de la gigacalçotrobada'09, la companyia va ser de qualitat extra!!!

    Enhorabona per la feina feta, senyor reporter!
    Un hurra pel cronista: HURRA!

    T'envio una abraçada... amb la boca tancada però somrient,
    Unaquimera

  • gràcies francesc![Ofensiu]
    atram | 07-03-2009

    has fet una esplèndida crònica, un record per rellegir i remirar amb els anys, hehehehe perquè esperem que en passem molts per aquí plegats!
    va ser molt especial, certament, per mi que hi era a mitges (l'altre meitat meva era amb el meu alter ego de mesos que plorava per allà de sentir tanta escandalera :) i veritat que ens vàrem saludar de lluny i finalment no vàrem poder xerrar, en fi... veure't i ser present ja ho és tot, i venint de tant lluny.... mira que jo visc a 2 carrers del glop, lo teu té mèrit!
    gràcies de nou per tenir-me present i per venir de les terres del sud, i pel magnífic testimoniatge.
    fins sempre, i arreveure!
    atram

  • Per aquell dia tan fantàstic...[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 06-03-2009

    una gran crònica amic Francesc, amb fotografies i enllaços de primera!
    Ara esperem que aviat ens tornem a trobar, al sud del riu gran!
    Va ser una jornada ben singular i agradable que ens restarà a la memòria i amb el teu ajut, també podrem recuperar detalls que ens aniran marxant.
    Gràcies pel teu afecte i les teves bones paraules.

    Hi ha algun fantasma que m'ha copiat el comentari, fixe't que fins i tot ho ha fet abans que jo!
    Ja parlaré amb ell...

    Fins aviat!

    Ferran

  • Francesc![Ofensiu]
    manel | 05-03-2009


    quina crònica més currada!!
    fantàstic! genial!
    estic impressionat, de debó. La Gigatrobada va ser un èxit, però desprès de llegir tot això crec que va ser un GIGAÈXIT!

    salut, poeta de les terres de sud!

  • Francesc!!![Ofensiu]
    perunforat | 05-03-2009

    tens un raconet preciós, ple de vida, com la teva lletra!!!Gràcies pel detall de recollir la crònica d'aquell dia, juntament amb els enllaços i fotografies!!
    Una gigabraçada!

  • la meva enhorabona[Ofensiu]
    ESTEL | 05-03-2009

    pel "detallazo" què has tingut. Ni que dir què per els que van assistir ho deuen agrair moltíssim, perquè romandrà per sempre, però també els que no vam ser, t´ho agraïm molt perquè hem pogut viure una miqueta amb vosaltres l´entusiasme que has va sentir

    Gràcies

  • Francesc!![Ofensiu]
    Queca | 05-03-2009 | Valoració: 10

    Sense cap dubte, em va faltar saludar-te, i poder xerrar una mica amb tu, perquè la trobada fos rodona.

    Una forta abraçada!!

  • Una gran trobada[Ofensiu]
    Xolnir de Groc | 04-03-2009 | Valoració: 10

    I una gran crònica amic Francesc, ara esperem que aviat ens tornem a trobar, al sud del riu gran!
    Va ser una jornada ben singular i agradable que ens restarà a la memòria i amb el teu ajut, també podrem recuperar detalls que ens aniran marxant.
    Gràcies pel teu afecte i les teves bones paraules.

    Fins aviat!

    Ferran

  • Gràcies amic[Ofensiu]
    Xolnir de Groc | 04-03-2009 | Valoració: 10

    per fer-nos viure aquesta gran festa que va ser la gigacalçotrobada.

  • Merci!![Ofensiu]
    ginebre | 04-03-2009

    Merci Francesc!
    Bons records d'aquell dia!
    ginebre

  • Ostres, quina meravella[Ofensiu]
    gypsy | 03-03-2009 | Valoració: 10

    i és que ets un artista fins i tot fent cròniques.
    Jo, només puc dir que vaig sentit molt bé al teu costat i que potser t'hauria dit més coses, fins i tot més properes, perquè tu em vas ser molt proper i em va fer l'efecte que la noblesa era la teva ensenya.

    Un goig veure tots els relataires junts!

    gràcies, per ser com ets, per la teva generositat i per al teva qualitat humana.

    gypsy

  • kispar fidu | 03-03-2009

    la Gigaaaa! :)

    ben bé semblàvem un col·lectiu de manisfestants i tot! jajaja, poques vegades veus a una 70tena de persones passejant en grup pels carrers de barcelonaaaa! i menys relataireees! jajaja

    osti! quina fotooo! aquesta no la tenia controladaaa! jajaja, hauré de practicar amb la trompeta? jajaja
    Doncs puc dir-te que he retornat a enganxar el piano aquests dies! dissabte matí se'm van passar les hores amb ell, quan pensava estar-hi uns minuuuts! :)

    i la foto del nanocalçotaire Mändalfià és brutal! aquesta sí que l'havia vist i és increïbleee!
    mandalf total!

    jajaja


    pujar des de terres valencianes per un esdeveniment com aquest sí que paga la penaaaa!

    ens veiem a la properaaaa!
    (mentrestant, per aquí!)

    kispareta (com molt bé has dit! jaja)

  • Genial, Francesc.[Ofensiu]
    Xantalam | 03-03-2009 | Valoració: 10

    Com sempre no falta ni un detall, una crònica acurada, minuciosa i entranyable. Ens deixes amb aquestes paraules un record preciós, per mi inesborrable, molt emotiu.

    Estic molt contenta de conèixer-te per la teva dimensió humana, per mi el més importat, a part de gran l'admiració que sento per la teva obra.

    Una abraçada, amic,

    Empar

  • Excel·lent![Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 03-03-2009

    el treball que has fet Francesc. La teva crònica m'ha deixat bocabadada. Vull agrair-te tot el temps que hi has dedicat, el "carinyo" i la il·lusió que hi has posat per deixar testimoni escrit i gràfic d'una Gigatrobada que romandrà per sempre en la nostra memòria. Aprofito l'ocasió per dir-te que va ser un plaer conèixer-te a tu i a tots els companys i companyes relataires i famílies respectives. Va ser una gran diada!
    Moltíssimes gràcies, amic.
    T'envio una forta abraçada cap a les terres del Sud.
    Mercè.

  • GIGACRÒNICA fantàstica![Ofensiu]
    nuriagau | 03-03-2009 | Valoració: 10

    Penso que tu i jo vàrem ser els últims a apuntar-nos. Ambdós vàrem gaudir de la benevolència dels organitzadors (angie, perunforat...).

    Moltes gràcies per aquesta fantàstica crònica, aquest serà un petit record que compartirem 69+1 (deomises) membres d'RC.

    Moltes gràcies per compartier amb nosaltres aquesta crònica i felicitats!

    Núria

  • Nubada | 03-03-2009

    Molt bé, Francesc! M'ha encantat tornar a recordar la trobada. T'ho has currat, noi, amb els enllaços i les fotos i tot plegat. I, sobretot, amb les paraules. Gràcies!

  • Ep nanooo!! [Ofensiu]
    Màndalf | 03-03-2009


    Collons, collons!!

    No em diguis que m'has perpetuat aquí disfressat de caputxeta blanca!!
    Collones, que jo sóc més aviat de la banda dels llops!!
    Una mica dur de carns, amb uns queixals que ja pots veure i amb una gana de nassos.

    Val, val, t'ho accepto perquè ets tu i has fet una crònica ben parida, currada, plena de rialles i això és el que val, així que et felicito efusivament de la manera que a continuació explico:

    Obro el braços, el dret més avall que l'esquerre, en forma de creu torta, et veig allà a la quinta forca i apreto a córrer cap a tu fins que et foto

    Una abraçada

    M

  • Francesc![Ofensiu]
    Dolça Parvati | 03-03-2009

    Ja vaig llegir la teua crònica en el seu dia i ara, en rellegir-la, em sembla encara més emotiva i enginyosa que quan tot acabava de passar.
    A les dues trobades que he assistit he tingut la sort de poder gaudir de la teua companyia i presència. Aquest és un dels millors valors extraliteraris que té RC, al meu parer: la dimensió humana, el contacte interpersonal que uns i altres generem. En mirar les fotos de companys, amics i éssers estimats... què més puc demanar? Que ens tornem a reunir!

    Una abraçada, amic meu.

    DP

  • Vols que m'enfade?????[Ofensiu]
    deòmises | 03-03-2009 | Valoració: 10

    Un dels més grans poetes de RC?

    Apaquí! Si sols sóc un simple i ximple cambrer o transportista de plats!!

    Gràcies per les teves paraules, enllaços, fotografies d'aquesta magnífica ocasió per trobar-nos, o retrobar-nos, ja sigui per petar-la una estona, ja sigui per menjar plegats.

    A veure quan ens retrobem, almenys els de la part sud de RC!

    d.

  • Gràcies[Ofensiu]
    Joan G. Pons | 03-03-2009 | Valoració: 10

    Repeteixo GRÀÀÀÀÀÀÀÀÀÀÀÀCIES, estimat Francesc.

  • llamp! | 03-03-2009 | Valoració: 10

    S de Sensacional, de Superb, de Somiat.

  • llamp! | 03-03-2009 | Valoració: 10

    U d' Unànime crit de la llengua i l'esperit de RC en aquesta trobada, les passades i les futures.

  • llamp! | 03-03-2009 | Valoració: 10

    P del País Valencià, representat amb tu, Francesc i la Rosabel.

  • llamp! | 03-03-2009 | Valoració: 10

    E d'Excel.lent composició de text, imatges i enllaços

  • llamp! | 03-03-2009 | Valoració: 10

    R de Ressaca dels calçots (encara dura).

  • llamp! | 03-03-2009 | Valoració: 10

    B de Bò i de Ben treballat.

  • Gràcies Francesc: les trobades passen però la crònica[Ofensiu]
    T. Cargol | 03-03-2009

    queda!!!
    I pels que no som aficionats a les trobades ens serveix per posar-li la cara als noms que veiem escrits,...

  • Dono fe que va ser així!![Ofensiu]
    angie | 03-03-2009

    Et felicito per aquest relat genial, per l'humor, la gràcia d'explicar-ho, i més encara per tenir les ganes de ser-hi per escriure-la.
    Ets una viva mostra d'allò que se'n diu, companior. Crec que va ser un bon dia. Jo ja m'ho passo bé organitzant-ho, què dir-te d'assistir a aquestes trobades. Sempre et queden gravades al "disc dur"!. Quan perdi la memòria o defalleixi l'ànim, ja sé on vindré!.

    petons!

    angie

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de F. Arnau

F. Arnau

207 Relats

1238 Comentaris

339776 Lectures

Valoració de l'autor: 9.90

Biografia:
Foto: A la Casa Museu Pinazo (Godella, febrer del 2016).
------------------------------------------------

Us demane que no em valoreu, com ja han fet molts companys de RC...

MOLTES GRÀCIES!!!

------------------------------------------------

Sóc el Francesc Arnau i Chinchilla, un poeta autodidacte que el 24 d'Octubre del 2.006, va publicar per primera vegada a RC. Des d'aleshores he publicat gairebé 150 relats (sobretot poemes), he participat als diferents Reptes, així com als Concursos organitzats al web. També vaig assistir-hi a la Megatrobada de Premià de Dalt, amb motiu del lliurament dels Poemes Il·lustrats, on vaig tenir el plaer de conéixer a alguns dels relataires. Enguany, al mes de Febrer vaig assistir-hi a la GIGACALÇOTROBADA '09, on vam coincidir un munt de relataires (uns que ja coneixia i uns altres de nous) al voltant d'unes cebes grillades que ens guisaren al restaurant "El Nou Glop" de Barcelona. També he participat als llibres col·lectius "Contes de fantasmes" i "Relats per a llegir amb una sola mà", publicats per bubok. Finalment, el passat mes d'Agost a les Festes Patronals del meu poble es va fer la "II Nit dels Palmitos Blancs", on es va representar l'adaptació teatral d'algunes de les meues "Històries de Beniatrol", sota el títol de "Nit de brúfols", a càrrec del Grup de Teatre "Godayla", i també es va fer un recital de poemes meus amb acompanyament de música de corda. Actualment estic enllestint el llibre que el Regidor de Cultura del meu poble es va comprometre a publicar-me per la primavera de l'any vinent, i que sota el títol de "L'espill de l'orb", recollirà una antologia de la meua Poesia...

Portada
Portada del llibre "L'espill de l'orb"

Contes de fantasmes
Foto: Portada del llibre col·lectiu "Contes de fantasmes" publicat per bubok.

palmito
Foto: II Nit dels Palmitos Blancs (Godella, 15 d'Agost del 2.009)
------------------------------------------------

Hi ha una frase que defineix la meua relació amb tots els companys i les companyes de RC:

"Vosaltres m'heu fet mudar de pell..."

Photobucket
Foto: A una terrassa de Gandia (Octubre del 2.006)
------------------------------------------------

Aquesta és la meua "bio":

Vaig néixer el 10 de Novembre de 1.953 a Godella, un poble de la Comarca de l'Horta del País Valencià. Considere Vicent Andrés Estellés el meu veritable mestre, malgrat no haver-lo conegut personalment, doncs, fou al llegir el seu "Llibre de meravelles" quan em vaig sentir trasbalsat per aquest món de la Poesia. Ell va néixer a Burjassot, un poble veí del meu, i això encara em va encoratjar més...
També haig de dir que, com sóc autodidacte, les meues influències són molt nombroses, i van augmentant cada dia. Per això no vull esmentar cap autor més. Tanmateix, seria un sacrilegi si no fes cap referència a l'Immortal Ausiàs March, el més gran poeta en la nostra llengua que han parit mares.

F. Arnau "dixit"

Els meus blogs:

NOVES LLUNES

L'espill de l'orb

francescarnau@hotmail.com

©Francesc Arnau i Chinchilla

28 de Novembre del 2.009

------------------------------------------------

Casa natal de Franz Kafka (Praga)
Foto: A la casa natal de Franz Kafka (Praga, Agost del 2.009)
------------------------------------------------

Francesc Arnau recibe la Flor Natural 2003 ( El Periódico Mediterraneo - 16/03/2003 )

------------------------------------------------

Photobucket
Foto: Octubre del 2.005, al Cantàbric en Godella (Astúries)

Porto
Foto: Al riu Douro en Porto (Agost del 2.007)

Carrer de Lisboa
Foto: Carrer de Lisboa (Agost del 2.007)

Pont 25 d'Abril
Foto: A l'Estuari del riu Tajo en Portugal (Agost del 2.007)

Carrer de Praga
Foto: Carrer de Praga (Agost del 2.009). Noteu el gran paregut amb el Carrer de Lisboa...

Vista del Riu Moldava
Foto: Vista del riu Moldava (Praga, Agost del 2.009)
------------------------------------------------

"Vosaltres m'heu fet mudar de pell..."

------------------------------------------------

AGRAEIXO ELS VOSTRES COMENTARIS, SIGUEN DEL SIGNE QUE SIGUEN...
MOLTES GRÀCIES COMPANYS I COMPANYES RELATAIRES!

------------------------------------------------

Viatge virtual a Roma
Foto: Amb els meus fills Núria i Guillem, els dos millors poemes que he fet fins ara, en un viatge virtual a Roma, un dels llocs que espere visitar aviat. (Juny del 2.008) Muntatge de Photoshop: -Leti Garcia-


Foto: Amb la meua dona Isabel, coautora dels meus millors poemes... ("Els dansaires", edifici de Praga, Agost del 2.009)
------------------------------------------------

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
"ATZAR" (Bombardeig de tinta), dibuix de l'autor, de l'any 2.001, sobre el que es va realitzar el 9è REPTE POÈTIC VISUAL.

------------------------------------------------

Ametller en flor
"Ametller florit" de Josep Arnau i Xinxilla -Any 1.990- Oli sobre tela (335x270).

------------------------------------------------

Epifania
"Ja vénen els Reis!" Antonio Martínez (Godella, 1979) -oli sobre llenç- 80 x 65 cms.

------------------------------------------------