Mecanoscrit de la primera cita

Un relat de: F. Arnau

Dedicat al mestre Manuel de Pedrolo

Aquell hivern havia estat un dels més gelats de les darreres dècades. Semblava que havia començat una nova glaciació, com aquella de feia tants i tants mil•lennis, de la que parlaven els llibres, amb registres de temperatures mínimes de rècord, amb moltíssims temporals de neu, i dies i dies d’incomunicació al poble, a mercè de les màquines llevaneus.

Tanmateix, quan va arribar la segona setmana del mes de març, tot va canviar de sobte, i aquest canvi va esdevenir tot un alliberament, sobretot per a aquelles jovenetes, doncs, tota aquella roba que els havia servit per escalfar-se, ara era una molèstia. Aleshores, les xicones van ocupar tots els carrers i les places del poble, i es van treure tots aquells complements inútils, que havien estat com una presó dels seus joves cossos. Semblaven un estol de colometes revolant per aquells indrets, que tanmateix el dia d’abans semblaven tot un desert silenciós i erm, i que ara convidaven a tots els presents al xivarri i a l’alegria de viure.

L’Alba es va perdre per un dels carrerons més estrets i ombrívols del poble, sense que les seues companyes se n’adonaren de res. Ja havia quedat amb el Dídac, mitjançant les notes que es lliuraven des de feia uns quants mesos. Tots dos estudiaven al mateix Institut.

Quan per fi es trobaren, s’agafaren de la mà i es dirigiren, sense perdre ni un segon a aquella caseta deshabitada dels afores del poble, on havien establert el seu cau. Allí, arrecerats del vent i de les mirades indiscretes dels vianants, es van despullar amb tota la parsimònia que el seu desig els hi va permetre, i es van acaronar de manera compulsiva, fins que es van sentir satisfets.

Pertot arreu començava a escampar-se la flaire de les flors, mentre s’escoltaven els primers murmuris de les abelles. Ells també alenaven amb un ritme compassat. Així mateix, la cova de l’Alba i el membre viril del Dídac havien regalimat un suc que, malgrat no haver trobat encara la conjunció perfecta, tot era qüestió de temps i de destresa...

***


Godella (l’Horta), 3 de febrer del 2015

Comentaris

 • M'has fet venit...[Ofensiu]

  M’has fet venir ganes de rellegir el Mecanoscrit del segon origen. Crec que era l’any 77 quan en les classes de català per a adults que es van fer en col·legi de les meves filles, el mestre ens el va fer comprar.
  Sí! Decididamente el rellegiré. Gràcies Francesc!
  —Joan—

 • La primavera...[Ofensiu]
  Mercè Bellfort | 20-02-2015

  la sang altera, diuen, oi? Així succeeix amb els joves protagonistes d'aquesta primera cita en la qual tot sentiment està a flor de pell. Una sombiosi bonica la que has fet, Francesc, entre el despertar de la natura i el frec a frec, molt substanciós, de l'Alba i el Dídac.
  Bonic homenatge a Pedrolo. Sempre és agradable recordar els nostres mestres.
  Una abraçada.

 • 40 aniversari[Ofensiu]
  Galzeran (homefosc) | 20-02-2015

  El passat novembre va fer quaranta anys de la publicació d'un llibre que el mateix Pedrolo va dir que preferiria no haver publicat, però mai no se'n va penedir seriosament, per fortuna nostra i seva. La teva és una dedicatòria sensual i, com en dirien abans, "a la page" dels temps que ens toca viure, la versió del mestre, en la seva gènesi, era més jovenívola. Encertada la teva visió de la joventut i ben portat el relat, felicitats Francesc per la teva visió i concepció del relat.

  Sort!

 • Un erotisme[Ofensiu]
  Nonna_Carme | 19-02-2015

  delicat i elegant que m'ha transportat als llunyans temps de la meva joventut
  M'alegra tornar a veure't per Relats.
  Una abraçada, Francesc.

 • Aconseguit homenatge[Ofensiu]
  Naiade | 15-02-2015


  Un relat tendre, molt en la línea de Pedrolo. Ben descrit i portat, de manera que et sembla veure els personatges, inclús sentir l’atmosfera primaverenca. Molt adequat pel tema del concurs.
  Una abraçada

 • Fogots[Ofensiu]
  SenyorTu | 14-02-2015

  Un relat molt ben ajustat a l’esperit de la convocatòria. Traspua joventut (especialment, i no és broma, la del seu autor). Notòriament ben dibuixats els escenaris i la sensació d’alliberament a l’arribada del bon temps. Alentit el final, reposat i reflexiu. S’escriu bé, a Godella.

 • Precios[Ofensiu]

  M'encanta Pedrolo i aquest relat m'el recorda. Felicitats

 • rnbonet | 08-02-2015

  Ja feia temps, ja, que no et veia per ací. Benvingut de nou!

  I salut i rebolica, que no ens falte!!!

 • Un tastet....[Ofensiu]
  rnbonet | 08-02-2015

  ...de la primavera que ens arriba.

  Salut i rebolica!

 • Un relat fresc...[Ofensiu]
  leonardo | 08-02-2015

  que descriu perfectament la intensitat i l’avidesa d’un encontre furtiu de joventut... Felicitats

 • Homenatge merescut[Ofensiu]
  Aleix de Ferrater | 07-02-2015 | Valoració: 10

  Quan estudiava Periodisme, finals dels setanta i principis dels vuitanta, vaig entrevistar Manuel de Pedrolo a casa seva, al carrer Calvet de Barcelona. Era un pis fosc, el seu despatx era petitíssim, ple de papers i més papers i només hi tenia una lampareta, res més. Però la seva calidesa encara la recordo. M'alegra aquest homenatge que li has fet, records a l'Alba i en Dídac i una forta abraçada!

  Aleix

l´Autor

Foto de perfil de F. Arnau

F. Arnau

207 Relats

1243 Comentaris

334382 Lectures

Valoració de l'autor: 9.87

Biografia:
Foto: A la Casa Museu Pinazo (Godella, febrer del 2016).
------------------------------------------------

Us demane que no em valoreu, com ja han fet molts companys de RC...

MOLTES GRÀCIES!!!

------------------------------------------------

Sóc el Francesc Arnau i Chinchilla, un poeta autodidacte que el 24 d'Octubre del 2.006, va publicar per primera vegada a RC. Des d'aleshores he publicat gairebé 150 relats (sobretot poemes), he participat als diferents Reptes, així com als Concursos organitzats al web. També vaig assistir-hi a la Megatrobada de Premià de Dalt, amb motiu del lliurament dels Poemes Il·lustrats, on vaig tenir el plaer de conéixer a alguns dels relataires. Enguany, al mes de Febrer vaig assistir-hi a la GIGACALÇOTROBADA '09, on vam coincidir un munt de relataires (uns que ja coneixia i uns altres de nous) al voltant d'unes cebes grillades que ens guisaren al restaurant "El Nou Glop" de Barcelona. També he participat als llibres col·lectius "Contes de fantasmes" i "Relats per a llegir amb una sola mà", publicats per bubok. Finalment, el passat mes d'Agost a les Festes Patronals del meu poble es va fer la "II Nit dels Palmitos Blancs", on es va representar l'adaptació teatral d'algunes de les meues "Històries de Beniatrol", sota el títol de "Nit de brúfols", a càrrec del Grup de Teatre "Godayla", i també es va fer un recital de poemes meus amb acompanyament de música de corda. Actualment estic enllestint el llibre que el Regidor de Cultura del meu poble es va comprometre a publicar-me per la primavera de l'any vinent, i que sota el títol de "L'espill de l'orb", recollirà una antologia de la meua Poesia...

Portada
Portada del llibre "L'espill de l'orb"

Contes de fantasmes
Foto: Portada del llibre col·lectiu "Contes de fantasmes" publicat per bubok.

palmito
Foto: II Nit dels Palmitos Blancs (Godella, 15 d'Agost del 2.009)
------------------------------------------------

Hi ha una frase que defineix la meua relació amb tots els companys i les companyes de RC:

"Vosaltres m'heu fet mudar de pell..."

Photobucket
Foto: A una terrassa de Gandia (Octubre del 2.006)
------------------------------------------------

Aquesta és la meua "bio":

Vaig néixer el 10 de Novembre de 1.953 a Godella, un poble de la Comarca de l'Horta del País Valencià. Considere Vicent Andrés Estellés el meu veritable mestre, malgrat no haver-lo conegut personalment, doncs, fou al llegir el seu "Llibre de meravelles" quan em vaig sentir trasbalsat per aquest món de la Poesia. Ell va néixer a Burjassot, un poble veí del meu, i això encara em va encoratjar més...
També haig de dir que, com sóc autodidacte, les meues influències són molt nombroses, i van augmentant cada dia. Per això no vull esmentar cap autor més. Tanmateix, seria un sacrilegi si no fes cap referència a l'Immortal Ausiàs March, el més gran poeta en la nostra llengua que han parit mares.

F. Arnau "dixit"

Els meus blogs:

NOVES LLUNES

L'espill de l'orb

francescarnau@hotmail.com

©Francesc Arnau i Chinchilla

28 de Novembre del 2.009

------------------------------------------------

Casa natal de Franz Kafka (Praga)
Foto: A la casa natal de Franz Kafka (Praga, Agost del 2.009)
------------------------------------------------

Francesc Arnau recibe la Flor Natural 2003 ( El Periódico Mediterraneo - 16/03/2003 )

------------------------------------------------

Photobucket
Foto: Octubre del 2.005, al Cantàbric en Godella (Astúries)

Porto
Foto: Al riu Douro en Porto (Agost del 2.007)

Carrer de Lisboa
Foto: Carrer de Lisboa (Agost del 2.007)

Pont 25 d'Abril
Foto: A l'Estuari del riu Tajo en Portugal (Agost del 2.007)

Carrer de Praga
Foto: Carrer de Praga (Agost del 2.009). Noteu el gran paregut amb el Carrer de Lisboa...

Vista del Riu Moldava
Foto: Vista del riu Moldava (Praga, Agost del 2.009)
------------------------------------------------

"Vosaltres m'heu fet mudar de pell..."

------------------------------------------------

AGRAEIXO ELS VOSTRES COMENTARIS, SIGUEN DEL SIGNE QUE SIGUEN...
MOLTES GRÀCIES COMPANYS I COMPANYES RELATAIRES!

------------------------------------------------

Viatge virtual a Roma
Foto: Amb els meus fills Núria i Guillem, els dos millors poemes que he fet fins ara, en un viatge virtual a Roma, un dels llocs que espere visitar aviat. (Juny del 2.008) Muntatge de Photoshop: -Leti Garcia-


Foto: Amb la meua dona Isabel, coautora dels meus millors poemes... ("Els dansaires", edifici de Praga, Agost del 2.009)
------------------------------------------------

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
"ATZAR" (Bombardeig de tinta), dibuix de l'autor, de l'any 2.001, sobre el que es va realitzar el 9è REPTE POÈTIC VISUAL.

------------------------------------------------

Ametller en flor
"Ametller florit" de Josep Arnau i Xinxilla -Any 1.990- Oli sobre tela (335x270).

------------------------------------------------

Epifania
"Ja vénen els Reis!" Antonio Martínez (Godella, 1979) -oli sobre llenç- 80 x 65 cms.

------------------------------------------------