Fregar els plats

Un relat de: Homo insciens
Abans d’aixecar-se de la cadira, resignada, deixa anar tot l’aire fent un sospir. Es mira la taula de fit a fit i la mandra li cala fins al moll de l’os. Agafa el comandament i canvia de canal buscant alguna cosa que li faci companyia mentre frega els plats. Acaba deixant Kill Bill. Sostenint els plats amb les restes del pollastre, es queda embadalida mirant atònita com Kiddo, implacable, mata l’home que l’està a punt de violar. Li deixa una sensació d’empoderament plaent que se li fa estranya donada la violència que acaba de presenciar. I continua recollint plats i gots amb accídia mentre la ment se l’emporta a una altra banda. Primer, s’imagina vestida de groc amb una catana a la mà, però li sembla que no és gaire el seu estil, i ho canvia per la paella, que de fet, és el que té realment a les mans en aquell moment. S’atansa al seu marit per darrere, que jeu tranquil al sofà, i li casca una paellada al cap mentre indignada li retreu la falta de col·laboració amb les tasques de la llar, i després envesteix als seus fills i replica la mateixa acció acusant-los de ganduls i desconsiderats. Quan percep tota la sangada que ha causat, els seus pensaments tornen a la realitat, i deixa la paella a l’aigüera rumiant en la feina que després tindria a netejar. I li fa mandra. I decideix deixar-ho, potser, per un altre dia.

Comentaris

  • Paelles assassines.[Ofensiu]
    SrGarcia | 06-08-2021

    Trobo el relat bonic, entretingut i just. M'hauria agradat més que l'atac amb la paella hagués sigut real, en lloc d'una fantasia; però suposo que la història hauria perdut el seu sentit didàctic.

  • Atlantis | 02-08-2021

    Una crítica mordaç i un pensament àcid que potser moltes dones han (hem?) sentit, amb una mica d’humor negre.

    Acabo de llegir un conte d’un home que prepara una festa “d’aniversari” a la seva dona a la que li diu que no cal que prepari res...però finalment acaba fent-ho tot ella. Acabarà algun dia aquest canvi de rol?

    Bon relat.

  • La tens pel mànec[Ofensiu]
    kefas | 01-08-2021


    La tens pel mànec
    i no podran malmetre
    la teva mandra

  • Oh yeah[Ofensiu]
    Canela fina | 01-08-2021 | Valoració: 9

    Quina lectura has fet de pensaments no dits d'una gran part de les dones. Quants cops hem pensat el mateix i no ho hem dut a la pràctica, sigui per mandra sigui per ser poc Kill Bills. Molt bo i un final de relat genial. Gràcies! Una abraçada

  • Tot ho haig de fer jo![Ofensiu]
    Prou bé | 01-08-2021


    S'entén la ràbia acumulada durant anys sense dir res? sense demanar? Sense queixes?
    La feinada de les paellades no s'adiu amb la immensa mandra que sent....trasbalsa una mica perquè pot passar....! Ho expliques tan bé! Amb total cordialitat

l´Autor

Homo insciens

65 Relats

405 Comentaris

33130 Lectures

Valoració de l'autor: 9.78

Biografia:
Homo insciens


Per aquest indret em faig dir Homo insciens (home ignorant)

El meu correu:
estirantelfildelaignorancia@gmail.com

El meu blog:
Estirant el fil de la ignorància