Els quatre elements i el veritable sentit de l'alquímia

Un relat de: Carles Linares
Amic lector,

Coneixes els alquimistes, sobretot en Nicolas Flamel, almenys si ets lector del Harry Potter i de la seva recerca de la Pedra Filosofal, la pedra de la vida eterna. El que és menys conegut, i que ningú no gosa dir, és que els alquimistes es van equivocar i van perdre el seu temps per res, i per començar que la famosa pedra no era cap pedra, sinó un element líquid.

La causa principal d'aquest error monumental fou un text mal traduït i mal entès d'Aristòtil sobre els quatre elements, ell mateix una mala interpretació d’una tradició primordial egipciana qu’Aristòtil va aprendre de la boca d’un mariner fenici i alcohòlic, que venia síndries a Atenes.

I avui, jo, especialment per vosaltres, restabliré l’única veritat filosòfica i eterna del simbolisme i de la realitat dels quatre elements.

Ho puc fer, perquè la meva mare és la descendent en línia directa circular de la gran sacerdotessa d’Horus, la famosa Hon-Dricker-Öl, que vivia al temps del faraó Kheops, el que es construïa una piràmide per passar el temps.

De fet, la recerca alquímica és més fàcil del que es pensaven. El misteri rau, en la fusió dels quatre elements, fusió que és la vida, senzillament la vida.

Imagina't...

El primer element, la Terra, produeix el gra.
Quan la vida germina en el gra, llavors entra en acció el segon element, el Foc.
I després el tercer element, l'Aigua, que mulla el gra germinat i torrat.
En aquest moment precís es produeix la fusió mística i neix el quart element, l'Aire, dels altres tres.
I tens davant teu la síntesi perfecta, el microcosmos, la vida.

Tens LA CERVESA!

Ara entens, amic lector, que cada vegada que beus una cervesa, en realitat, estàs fent filosofia.
L’or que van buscar en va tots els alquimistes, mira el color, el tens en la teva canya.

Ara estic segur que la teva vida canviarà. No em dones les gràcies, amic, ho faig pel bé de la humanitat.

*******

Aquest relat està patrocinat per les empreses Moritz i Damm.

Comentaris

  • Cerveses[Ofensiu]
    Prou bé | 23-11-2021

    És de tots conegut que a la Grècia antiga i a l'Egipte dels faraons ja bebien cervesa i no gelada com ens agrada a nosaltres. Potser els feia por destruir la "fusió" que havien aconseguit!
    Un molt bon relat que he gaudit llegint-lo!
    Amb total cordialitat

  • M'agrada[Ofensiu]
    llpages | 02-11-2021 | Valoració: 9

    Com a químic de professió, m'he sentit atret pel títol i... m'ho he passat pipa llegint-lo! Original i ben estructurat, et manté cert misteri fins al final. Enhorabona, a seguir penjant textos.

  • L'origen del gra[Ofensiu]
    kefas | 01-11-2021

    Benvolgut descendent de Hon-Dricker-Öl, has de saber que el meu llinatge és arameu, originari de Yubaa’din i que la tradició oral de la meva família ha traslladat fins els nostres dies la llegenda del grha-tis, una protecció pectoral que portaven els primitius arameus en combat. El seu significat és “allò que ens proporciona la terra sense esforç ni nombrar el seu origen” i d’ell se’n deriva la paraula gra, literalment, gra de franc. Crec que aquesta informació confirma l’origen de la primera producció de la terra, el gra, que culmina en la més espiritual de les molècules.

  • Petita precisió[Ofensiu]
    Carles Linares | 01-11-2021

    Vaig a escriure un comentari sobre el meu relat, no per mala intenció, però he oblidat una cosa que pensava posar en nota a baix del text i l'he oblidada.
    "Hon dricker öl" és senzillament el suec per "ella beu cervesa"... no té doncs res a veure amb l'egipcià antic, però en un text en català, m'ha semblat prou exòtic per jugar el paper desitjat ;-)))

  • Amargor[Ofensiu]
    Iona | 01-11-2021

    Ben trobat. Com tots els descobriments, sempre hi ha, en major i menor mesura, una porció d'atzar. Ningú diria que una cosa tan preuada tingues al mateix temps d'una dosi tan gran d'amargor.

    També aprofito per contestar el comentari a un relat meu
    -Gràcies! Tens raó.
    M'agrada treballar l'acció i soc realment nefasta amb les descripcions i creant atmosferes. A més, amb les revisions, sempre acabo retallant més i més els textos.

    Salutacions

    Iona

l´Autor

Carles Linares

57 Relats

200 Comentaris

15132 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
De nacionalitats francesa i Suïssa, visc a Alemanya i sóc una barreja de catalana, murcià, savoyarda i suís alemànic.
M’he enamorat de la llengua catalana i encara l’estic aprenent i treballant, i el camí és llarg...
Si us plau, perdoneu les faltes que encara en trobareu massa en els meus textos, però, com es diu, de mica en mica s’omple la pica i el meu objectiu és que cada vegada n’hi hagi menys, però també publicar aquí textos que us faci riure i somriure.
Si trobeu faltes més grosses que una casa, m’ho podeu dir als comentaris, moltes gràcies per endavant.

Bilder hochladen

RIURE DE TOT ABANS D'ESTAR OBLIGAT D'EN PLORAR (Beaumarchais)

charles.linares@gmail.com

Com ho podeu veure, en el nom d'usuari, he tret la H per catalanitzar-lo ;-))