DE GRAÓ EN GRAÓ

Un relat de: MariaM
Així és la nostra vida; així hem anat pujant l’escala de la nostra existència. A cada tram, indeterminat, hem trobat un replà, per aturar-nos i descansar; per respirar a fons i continuar, malgrat tot. L’haurem aprofitat amb més o menys ventura i/o aventures que, si aconseguim arribar al cap de munt, i recordar-les, podrem explicar a qui ens vulgui escoltar.
Però, sovint, o si més no, ara que m’ha passat aquest pensament pel cap, em pregunto com o qui, ens diu que hi hem arribat. L’edat. L’edat és la resposta més fàcil, més coherent, però, també plena d’incerteses.
Quan som a la muntanya es fa més palès. Has atansat, has fet el cim; per bé que els més entrenats ho aconsegueixin, és ben cert que després d’una pujada sempre hi ha el descens. Els experts ho saben prou, que a vegades, el descens costa més; cal estar molt alerta si no vols anar muntanya o escales avall.
Si has arribat al cap d’amunt de l’edifici, n’hi ha d’altures i plantes diverses, segons que hagis triat, o t’hagi tocat a la rifa, estaràs satisfeta i complaguda de la vista panoràmica que se t’ha posat al davant. Complaguda o decebuda, ves a saber. Voldries restar-hi o no, però, el descens hi és, en un sentit o altre, amb més o menys pressa, però hi és.
La baixada t’espera. Amb una mica de sort ho podràs fer amb l’ascensor, (salut, bona companyia, benestar). Si l’edifici que t’ha tocat no en té, pren-t’ho amb calma.
És el que m’agradaria fer quan m’ho digui el cor o la petita-silenciosa veu que tots portem dins.
Les ventures i aventures, als “Relataires”, arriben de mica en mica, segons el dia.
Que la baixada ens sigui propícia, després d’una bona pujada. Bona sort!

Comentaris

  • La vida[Ofensiu]
    Montseblanc | 10-02-2023

    Bona reflexió. La vida és així, etapes bones i dolentes, pujades i baixades. Suposo que hem de mantenir l'optimisme i saber gaudir de les petites coses, però de vegades costa.

  • Així és....[Ofensiu]

    La vida és una dualitat, té dues polaritats. Davallar també és un acte d'aprenentatge. Jesús ho féu als inferns, a l'octava esfera, per a experimentar el patiment de les ànimes en pena i ajudar-les a remuntar cap a la llum. El teu relat plasma de forma molt ben plantejada les vicissituds de la vida, la força de la voluntat de l'esperit, en definitiva la fe en un mateix i això diu molt de tu. De la teva sensibilitat, del teu tarannà assenyat i equilibrat i el teu bon cor Nil

  • La vida és així. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 31-01-2023 | Valoració: 10

    En la vida té aventures i desventures, com dius molt bé en el teu relat i saber tenir il·lusió en la vida i per a tots. Anem pujant la vida i passant-ho el millor possible, per ser íntegres al pròxim.
    Bon relat, ens has regalat.
    Gràcies per comentar-me els meus darrers poemes: Perfil d'abril, Ramells de flors i Desesperació.
    Cordialment i fins aviat.
    PERLA DE VELLUT

  • Tant si puges com si baixes...[Ofensiu]
    llpages | 29-01-2023 | Valoració: 10

    fem-ho sempre amb un somriure i facilitant l'existència dels que ens envolten. No hi ha més secret. La biologia del teu cos et respectarà més temps o menys, però fins i tot quan es passa per un mal tràngol, una actitud positiva no ens hauria d'abandonar mai. Gràcies per fer-nos reflexionar, MariaM!

  • retorn?[Ofensiu]
    Atlantis | 28-01-2023

    Crec que la baixada té el mateix sentit que quan en algun poema meu parlo del retorn. Reflexions que conforme ens fem grans ens fem. I si, qualsevol baixada molt millor fer-la en companyia i amb l’amor dels que t’estimen.
    .

  • Pujar l'escala[Ofensiu]
    Prou bé | 26-01-2023

    Alguns pensaments:
    És bo veure el camí de la vida com un ascens.
    Sabem que és ple de dificultats
    Gaudim quan vencem les dificultats.
    Tenim sort que al tram final de la vida hàgim de baixar, ja estem més cansats i baixar és menys penòs.
    Un bon escrit que porta a la reflexió mentre gaudeixes llegint. Gràcies
    Amb total cordialitat

  • Alts i baixos[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 25-01-2023 | Valoració: 10

    La vida és una aventura on tan aviat som a dalt com a baix. Tot depend com afrontem el que estem vivint en cada situació. Un relat amb metàfora molt encertat i coherent. La realitat és la que tu expliques. Per cert, de manera excel.lent.

    Enhorabona Maria.

    Rosa.

Valoració mitja: 10