colors del terra estant

Un relat de: quetzcoatl

L'ombra violeta del jacaranda, que plou guants porpres pels teus dits tímids, és circumdada per una taca enorme del profund verd d'un flames del bosc; que encén, amb les seves enormes flors roges, el nostre sostre, i deixa algunes passes marcides però igualment roents sobre la gespa humida. Més enllà dels teus peus nus una alfombra groga de flors de cortesa encara proclama l'estiu. Però aviat s'ennuvolarà altra vegada el cel i el farà esquerdar-se, deixant caure sobre la vida una pàtina lluent.
I jo seguiré volent tenir el llenç del teu cos a l'abast del meu cos per pintar-te'l de poesia.

Comentaris

  • Quin goig[Ofensiu]
    Aquarela | 17-02-2006

    de colors: violeta, porpra, profund verd...
    de sensacions: guants porpres, flores roges, passes roents, alfombra groga, pàtina lluent...

    Una pinzellada de poesia, quetzcoatl!!!
    Aquarela

  • pintar poesia[Ofensiu]
    Shu Hua | 02-02-2006

    m'encanta aquesta frase i també tot el poema, amb colors i lletres podem fer regals sensuals i amatents.
    molt ben escrit, trobo

    glòria

  • Ei Quetz!!![Ofensiu]
    Ze Pequeño | 02-02-2006 | Valoració: 9

    Feia molt temps que no et llegia, i he anar a parar a aquest relat, que m'ha semblat magnífic!

    Una barreja d'imatges i colors que pinten d'amor i nostàlgia i enyor un moment concret. Personalment, el relat sem presente com un esclat de colors en un moment íntim i un adéu posterior, fins a una propera trobada.

    Clar que no deixa de ser una interpretació del tot personal i subjectiva!

    Una abraçadota!


    Salz.

  • fantastik[Ofensiu]
    Erina | 23-12-2005 | Valoració: 9

    Ei menkanta aket text, es lunik k e llegit demoment pero magrada molt d veritat! Magrada mol la manera kom deskrius el paisatge, a mes de ferte a la idea d kom és taporta sensacions dakord am la imatge. ES mol bo d veritat , felicitats.

  • felicitats![Ofensiu]
    Mon Pons | 24-10-2005 | Valoració: 10


    M'alegra que facis aquesta reflexió, de barrejar pintura+poesia. Fas palesa la idea d'Horaci: "ut pictura poiesis". Com a bona humanista que ets, no era d'esperar menys, -has pintat la poesia!- i et vull felicitar, de passada, per totes les últimes aportacions literàries que ens estàs oferint amb belles paraules: poesia, assaig, narrativa... amb connotacions antropològiques.

    Ja saps, amb Horaci implica reflexionar sobre el "DOCTUS POETA HORACIÀ" en les seves obres "ELS PISONS"(poemes) i de "AUGUST" (una obra menor...) Recull la poètica aristotèlica afegint el concepte de "DOCTUS POETA" (el poeta instruït, format, intel·lectual.). Més tard es recuperarà la idea (d'unió) amb un interès especial (Dant!), significa que la figura de l'artista és equiparable al filòsof i al científic. Això també passarà en el Renaixement...

    Amb LESSING: Torna a recuperar-se el pensament d'Horaci: "UT PICTURA POIESIS". Però afegeix que els "moderns" han interpretat malament la idea de que la pintura és com la poesia, doncs segons ell:
    -la PINTURA és un mitjà d'expressió que utilitza L'ESPAI, la POESIA utilitza EL TEMPS.
    -els instruments de la PINTURA són figures i colors, mentre que la POESIA utilitza PARAULES.
    -els cossos tangibles són INMÒBILS, les accions en POESIA són MÒBILS.

    Reb una gran abraçada!

    Mon

  • i jo...[Ofensiu]
    Capdelin | 21-10-2005 | Valoració: 10

    seguiré volent tenir el llenç de la teva poesia a l'abast dels meus ulls per aprendre de tu i gaudir de la bellesa de la paraula!
    una abraçada!!!

  • Hi han paraules que tene vida propia [Ofensiu]
    blaumar | 20-10-2005 | Valoració: 10

    es desentenen dels conceptes i juguen amb les sensacions del lector. M'encanta llirar-m'hi de tant en tant i escriure sense el fré del sentit o del missatge.

    Es clar no a tothom li agrada.
    A tú t'agrada i a més a més ho fas de meravella
    fins aviat
    R

  • AtzaVaRa | 20-10-2005

    és preciós quetzcoatl...l'última frase m'ha deixat sense paraules...cada cop estic més enganxada als teus escrits, continua així!!
    Una abraçada,
    AtzaVaRa

  • poc significat[Ofensiu]
    realista | 20-10-2005 | Valoració: 1

    Crec que els teus relats i les poesies estan mol be, hi ha mol sentit literari al fons pero vols dir que no abuses massa del teu estil pintoresc? Utilitzes moltes imatges per no acabar dient gaire res -la majoria de les vegades- i la bona literatura és aquella que mitjançant paraules boniques com les teves aconsegueixen deixar a l'autor indiferent pel significat d'aquestes i a l'hora per la seva aparença però no pas per la seva aparença i prou. No se si m'entens i m'enteneu tots els que esteu llegint la meva crítica, perquè si que hi ha significat darrere els teus textos pero no un de prou consistent.Tot i així t'haig de felicitar perquè tens molt vocabulari noia.

  • Encara que...[Ofensiu]
    rnbonet | 19-10-2005

    ...es tracta d'un doll profund d'imatges, de mots i d'encertada sintaxi, el trobe un poc massa "preciosista", "barroc"...
    (Sempre he procurat ser sincer als comentaris)
    PS. La foto, preciosa: aigua, aire, pedra, dona...

  • Gràcies pels plaers[Ofensiu]
    abraham | 19-10-2005 | Valoració: 9

    Tot i que he llegit altres coses teves i encara que aquesta en particular i en general 8 paradoxa?) no m'hagui semblat la millor, en aquest relat he trobat una frase plena de força que no puc deixar de pensar-la:I jo seguiré volent tenir el llenç del teu cos a l'abast del meu cos per pintar-te'l de poesia.
    Gràcies per regalar-me aquest plaer de llegir-la.
    Tens molta força noia! M'has maravellat.
    Espero que em dediquis molts més plaers sembants.
    Brindo per tu i la teva poesia. Una abr´çada nova que espero ben rebuda.

  • Donc Q.,[Ofensiu]
    Chen Ruestes | 18-10-2005

    (I el mar s'aturà, i havia una esquerda entre les ones, i eren refulgents i ens abocavem tu i jo...)

Valoració mitja: 8.5

l´Autor

Foto de perfil de quetzcoatl

quetzcoatl

90 Relats

822 Comentaris

161286 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Diuen que vaig néixer amb presses... a les escales de ca la llevadora. De la meva infància no recordo gairebé res, però devia ser maca.

D'adolescent m'agradava la creació i escrivia molt però "vivia" poc. Després d'uns anys d'efervescència em vaig apagar; vaig passar un parell d'anys una mica perduda, passiva i superficialment.
Finalment vaig fer les maletes i me'n vaig anar un temps a centreamèrica. Allà em vaig despertar del tot i vaig viure tan intensament que si m'hi hagués quedat el cor m'hauria estallat. Vaig tenir temps de sentir-me sola, acompanyada, enamorada, desolada; vaig fer projectes, vaig construir coses, vaig destruir-ne algunes i deixar-ne d'altres; vaig conèixer paratges i persones meravelloses; també em vaig començar a conèixer a mi mateixa; vaig obrir les portes del meu esperit, vaig créixer... A través de relatsencatalà vaig escriure i molt, i de moment ha estat la meva època més prolífica relatairement parlant.

Quan vaig tornar de centreamèrica, vaig estudiar infermeria i em va agradar molt —però no em veig treballant en un hospital o ambulatori. Vaig conèixer el meu home i vam començar a plantar i a ser més autosuficients. Des de llavors la sobirania alimentària i la salut humana i mediambiental són dos temes en els que crec i que em motiven molt.
El 2009 vam tenir una nena. És l'experiència més fascinant que he tingut mai i constantment aprenc i desaprenc coses a través d'ella. També és cert que des de llavors tinc molt menys temps per a mi i en conseqüència per escriure, però espero anar-lo recuperant. De moment intento ser tant bona mare com puc i combinar-ho amb l'hort i el dia a dia.
El temps passa volant però me n'adono que amb una bona actitud davant la vida, no cal esmerar-se en buscar la felicitat que tant vaig idealitzar en l'adolescència, després del primer amor. La felicitat és un camí i una manera de fer i viure. Som els únics responsables de les nostres vides i penso que amb intuïció podem acabar familiaritzant-nos amb l'atzar.
Tanmateix penso que també he de dir que no podem eludir la responsabilitat individual i col·lectiva que tenim envers les grans injustícies i profundes desigualtats que passen cada dia al nostre món.


Espero que us agradi algun dels meus relats!

teaspoontrader@gmail.com