Advocats del diable

Un relat de: Vicent Terol
El dia del Judici Final no va anar com Déu esperava. Alguns advocats, amb elevada formació, llarga experiència i excel·lents habilitats dialèctiques es van defensar a si mateixos, i van posar el Creador contra les cordes. No tenia Ell el poder de saber prèviament el resultat d’aquell judici? Què pretenia, doncs, duent-lo a terme? Per què permetia el dolor causat per fenòmens naturals propis del Seu planeta? No perdia legitimitat un déu amb tants representants pederastes a la Terra?

El Totpoderós va elevar una veu greu amb efectes d’eco, mostrant un rostre sever engrandit al cel:

—Sóc Jo qui us jutja a vosaltres! No vosaltres a Mi!

Però, en aquells moments, la multitud ja havia començat a donar mostres d’indignació amb Déu. Fins i tot, moltes persones van començar a emetre forts xiulets en senyal de desaprovació.

—Us fulminaré amb un raig a tots! —va bramar.
—Ací teniu el Déu misericordiós... Aquesta és la seua vertadera cara, la de l’Antic Testament? —va cridar un dels advocats.

El Creador va intentar dissimular uns instants de confusió i, volent aparentar determinació, va anunciar la suspensió del Judici Final per raons d’agenda personal: «Ara he d’atendre assumptes celestials urgents», es va excusar. Va explicar que el món no s’acabava encara i que la sessió s’ajornava fins una altra data futura.

Comentaris

  • Enhorabona![Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda relataire:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del VIII Concurs ARC de Microrelats "Virtuts" i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes, i que serà presentat durant la II JORNADA ARC DEL MICRORELAT EN CATALÀ que se celebrarà el dissabte dia 20 d'octubre de 2018, a la Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès, i on es coneixeran els premis principals del concurs.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, al més aviat possible, ens fessis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ VIRTUTS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió Concursos


    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick/pseudònim relataire ............................................................................................

    AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “Virtuts” que s’editarà a finals de 2018.

    on vull constar amb el nom d'autor/a ............................................................... (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer al recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).

    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • Genial![Ofensiu]
    Endevina'm | 31-12-2017

    Quin riure, i quina por alhora!

    Molt bon ritme literari, i més tenint en compte que hi poses diàlegs, que sempre distreuen el nivell estilístic. Molt bon relat mestre!

    Felicitats per la tria mensual!

    Ferran

  • Molt bo !.......[Ofensiu]
    jomagi | 28-12-2017 | Valoració: 10

    ...... sort que al menys no hi ha intervingut el Tribunal Constitucional.....!!!

  • Va per llarg...[Ofensiu]
    Montseblanc | 26-12-2017

    Buuuffff quina mandra, quan ja (per fi) s’ha acabat el món, que només cal passar el famós judici... i que s’ajorni. És com quan et truquen de la Seguretat Social per dir-te que la cita amb el metge de torn s’ajorna sis mesos més.
    Una cosa que no agrada però que s’ha de fer, i que quan ja ho tens coll avall, pel treball encara s’allarga més. I amb bons advocats de franc i tot (on s’és vist això!).
    Molt bo!

  • Escatològic[Ofensiu]
    SrGarcia | 23-12-2017

    Molt bon relat, Vicent.

  • Gràcies a Déu ..[Ofensiu]
    kefas | 23-12-2017 | Valoració: 9

    ..la justícia és una virtut. Això vol dir que només està a l’abast dels pocs virtuosos que hi ha al món En quantitat molt inferior a la de jutges.

    Bona paràbola que il•lustra amb contundència la dita de Woody Allen: “Si Déu existeix espero que tingui una bona excusa”

  • Aquests advocats![Ofensiu]
    E. VILADOMS | 21-12-2017

    Mira si n'és enrevessada la gent de llei, fins i tot emboliquen la troca el dia del judici final. Déu contra les cordes! Ja podria ser, ja.
    Fins a la propera Virtut!

  • Originalitat[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 21-12-2017 | Valoració: 10

    M'ha encantat l'originalitat del relat. Trobo que l'has ambientat molt bé. I és que aquests advocats... no sé a qui em recorden. Una forta abraçada i bon Nadal, Vicent!

    Aleix

Valoració mitja: 9.67

l´Autor

Foto de perfil de Vicent Terol

Vicent Terol

127 Relats

380 Comentaris

103483 Lectures

Valoració de l'autor: 9.77

Biografia:
Tinc un llibre amb 113 microrelats, editat per "El Toll". Es diu Capsa de bombons.

Fusió de fotografia i microfragments a microfragments.

Escrits variats i altres coses a L'aixeta.


Per contactar: surfinpop@gmail.com