A un banc del parc

Un relat de: Prou bé
Acaba de passar. No, més ben dit, de fet m'acaba de passar!
Encara no m'ho puc creure! Però l'he escoltat ben clar. Cada paraula!
Tan càndida he estat? Així d'enganyada?
Haig de reaccionar i contestar-li la pregunta. Això no pot quedar així. Ha d'entendre bé que acaba de fer-la de l'alçada d'un campanar en dir el què m'ha dit… a mi!

-Escolta, escolta'm bé: Quant de temps portem junts?, quantes confidències no hem compartit els darrers mesos? És que no m'has sentit dir mai que soc enemiga dels absoluts i defensora de què tot és possible? I ara, ara vens i em preguntes com si res - què creus que haurien de prohibir?
-Mira, saps què? S'ha acabat! Sí, sí, tu i jo hem acabat! Fora de mi l'equipatge: Tu.
-Això no m'ho empassaré mai! Què pensaves quan m'has fet aquesta maleïda pregunta? Creies que et donaria pistes per a poder fer el fatxenda davant dels que manen com si fossin idees teves?
-Au! Marxa, no et vull veure més. Ves al refugi dels papes que ja et diran, com sempre, això sí- això no. Aixopluga't en els "hermanos"... Ells sí que en saben de prohibir... i, és clar, ara ho veig... que còmode et deus sentir en aquests anys tan foscos de la nostra història quan ni podem parlar el català… quan el sexe és pecat i alguns correm davant dels "grisos".
-Què, què dius? Que m'estic sortint de mare, que no n'hi ha per tants escarafalls? Doncs ara sí que has begut oli, tot un setrill ben ple!
-I, com que t'haig de respondre la pregunta, ho faré perquè si no potser encara no ho hauràs entès. Res. Res. Ho sents? Res més han de prohibir! Mai més! Ningú a ningú! -Et queda prou clar?

I ara, que ja he buidat el pap, m'alço a poc a poc i, sense esperar que ho faci ell, marxaré del costat de qui tan perniciós hauria pogut ser en el meu futur.

Comentaris

  • Prohibicions [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 02-02-2022


    En tens del teu relat que hi ha una baralla entre germans, en una època molt anterior al segle vint-i-u. El llig i el note un tan perplex. És un tan surrealista tota la conversa.
    Ah sí! En els anys seixanta de quan eren joves. Si no ho he interpretat bé, m'ho dius per ací per Gmail, en privat. Gràcies per compartir aquesta conversa que sembla dirigida a "un banc del parc". M'ha fet gràcia. Per cert, no sé si m'has llegit l'últim poema meu. Ja m'ho diràs.
    Una abraçada.

  • Prohibir.[Ofensiu]
    SrGarcia | 01-02-2022

    No trobo que sigui motiu per una baralla. De fet, la majoria de coses que haurien d'estar prohibides ja ho estan.
    No sé si ho he entès bé. Sembla una història d'un temps en què estaven prohibides moltes coses que ara ens fan riure (els "hermanos"...). Un temps on la llibertat era un ideal difícil. Sembla un ressò d'aquell "prohibit prohibir" de finals dels anys seixanta.
    Ara, que algunes coses ho han d'estar, em sembla més que clar.

  • GRACIES PELS SEUS COMENTARIS.[Ofensiu]
    jomagi | 31-01-2022

    Agrairé que no em puntueu. solament em veure'm llegit es tot un goig. Una abraçada.

  • COLLONS!!!...[Ofensiu]
    jomagi | 31-01-2022 | Valoració: 10

    ... M'ha agradat molt. Per una raó molt concreta.. vaig restar a Via Laietana 72 hores suportant aquella pudor de brutícia franquista d'odi, sang i fàstic. T'entenc el que escrius. Una forta abraçada. Josep.

l´Autor

Foto de perfil de Prou bé

Prou bé

137 Relats

1327 Comentaris

53052 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Bilder hochladen




Vaig néixer fa un munt d'anys al cap i casal del meu país, al qual m'estimo. Molta sort. Vaig créixer en una família fantàstica. Molta sort. Vaig col·laborar a crear-ne una, fa un munt d'anys, que s'ha enriquit amb fills i néts. Molta sort. Vaig treballar, un munt d'anys, sempre en allò que m'agradava: la meva professió. Molta sort. I ara, a la recta final que espero sigui molt llarga, crec que segueixo tenint molta sort.


Email proube43@gmail.com