Detall intervenció

Word o aprendre?

Intervenció de: joudl | 02-11-2005


Que preferiu, tenir un word que us rectifica tot al moment o escriure a mà i aprendre a escriure a cops de diccionari?
Personalment, prefereixo equivocarme 500 vegades a que el word em rectifiqui i quedar com un rei. I vosaltres...?


Respostes

  • RE: Word o aprendre?
    jordi domènech i arnau | 02/11/2005 a les 23:41

    Tinc infinits motius per no fer servir Word, però aquest no és un d'ells. Parlo del corrector, no pas de la substitució automàtica que per molts motius quan tinc la desgràcia d'haver de fer servir Word desconnecto sempre.
    Un corrector té dues virtuts, es vulgui o no és pedagògic i ens fa fixar en algunes de les nostres errades, i en segon lloc corregeix les faltes de teclat, com un que tenia abans que la lletra C, sovint no marcava.
    De totes maneres recomano absolutament fer servir algun corrector de sistema, no un vinculat a un programa -o uns pocs programes- concret, que per exemple tingui actiu quan estic escrivint dins d'un requadre, en el programa de navegar per Internet, com ara mateix.
    • RE: RE: Word o aprendre?
      Sergi Yagüe Garcia | 03/11/2005 a les 10:07

      Completament d'acord amb aquesta resposta. Jo trobo que he après bastant fent servir el corrector (recolzat igualment per un diccionari i pels meus propis coneixements, que no són molts).

      Al principi, tot eren ratlles vermelles, que apareixien com cucs acusant-me i menyspreant-me per la meva ineptitud ortogràfica, però ara cada cop apareixen menys, crec que estic guanyant la batalla.

      Per cert, quin corrector tens per poder escriure sense faltes a internet? On el puc aconseguir?

      Gràcies.

      Sergi.
    • RE: RE: Word o aprendre?
      pseudo | 03/11/2005 a les 11:16

      Estic d'acord amb tu jordi. Per cert... que conèixes algún corrector català per GNU/Linux que pogui fer córrer sobre l'open-office? :S

      Merci!
      • GNU Aspell
        jordi domènech i arnau | 03/11/2005 a les 12:14

        GNU Aspell és un corrector lliure, multiplataforma i que funciona independent dels programes concrets.
        Cerqueu "aspell" al google (o cocoa aspell per a mac)
        La llista de paraules és accessible en text clar i actualment és força complerta, encara que li manquen alguns diminutius i adverbis en -ment. També passa que en alguns verbs amb dues formes només n'hi ha una. Però és més complert per exemple que la del Word.
        Respecte a l'OpenOffice, té un problema, que és que el diccionari propi del OO, domina, al menys en les versions que he provat jo, sota Gentoo Linux + KDE o sobre Mac OSX, encara que en aquest darrer cas és lògic fins que no existeixi una versió de l'OO "nadiua" que les dues que hi ha ara, una corre sota X11 i l'altra sota un entorn Java.


Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.