Detall intervenció

No m'has contestat al meu exemple de la finestra....

Intervenció de: GeorgeSmith | 15-11-2010



.......que demostra clarament que saber que una de les filles es diu X no influeix en la probabilitat que hi hagi dues nenes a la família.

G.

En realitat l'exemple meu és més aproximat al teu plantejament inicial que no pas aquest plantejament del Camp Nou.

Per altra banda hi ha un efecte curiós del teu exemple.... si él total de famílies sense dos nens que es queden al principi tenen una probabilitat d'un terç de tenir dues nenes i quan surten les famílies no Hermi...les que queden tenen la meitat de probabilitats.... resulta que les que se'n van tenen MENYS probabilitat que un terç de tenir dues nenes....(per mantenir la probabilitat global d'un terç)... proposta clarament absurda.

Si en lloc d'un nom estrafolari posem un normalet com Laia o Laura (posem que prop de la meitat de les famílies tenen una nena amb aquest nom) resultaria que les famílies que es queden segueixen tenint una meitat de probabilitats i les que se'n van gairebé un quart de probabilitats.... proposta aquesta clarament absurda.... el fet de no tenir una filla que es digui Laia els fa baixar la probabilitat de tenir dues nenes a gairebé el 25%. ????

I repeteixo el que deia el Calderer ahir.... seria diferent que per la finestra sentíssim que el pare deia: "Laia, tu que ets la gran para la taula...". ja que llavors només quedaria decidir entre el fill petit si és nen o nena. Ara si 0,5.

G.


Respostes

  • Estic d'acord en que la demostració del Sangifetge
    Bruixot | 15/11/2010 a les 13:49

    es falsa, o, millor, no totalment correcte.

    Però jo crec que si es certa la proposició, o sigui que la probabilitat en el tercer cas és de 1/2.

    Tot i això, jo també espero la demostració per reducció a l'absurd (i espero que sigui un absurd ben absurd!).


    X

    p.s. Com be diu el qwark, ja vaig parlar del problema de les portes fa temps...

    • probablement arribarem tots plegats a la conclusio de que esteu com cabres boges... i ho dic jo, que soc una cabra boja amb anima poetica, jejeje...n+
      Marc Freixas | 15/11/2010 a les 14:19

  • Un detall que s'ha passat per alt....
    Daniel N. | 15/11/2010 a les 18:47

    En assolir la majoria d'edat i per pròpia decisió Na Hermenegilda nota que el seu cos no correspon a la seva sexualitat i es canvia de sexe. Ara es diu Hermengildo i te un penis de plàstic inflable... això ho canvia tot.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.