Detall intervenció

Indignació

Intervenció de: GeorgeSmith | 22-06-2011


Volia explicar-vos diversos fets, però abans uns incisos:

. .....Felicito el company Joan del post d'aqui abaix pel seu èxit.

.....Agraeixo que l'amic TCargol demostrés fa uns mesos científicament i estadísticament que no sóc l'anomenat Calderer...pels que no ho recordeu va utilitzar un programa de comparació de textos i va concloure que la freqüència de les paraules curtes dels textosn de un servidor i el dretà i conservador Calderer feia impossible que fóssim el mateix autor. Encara que jo no sóc una persona sinó un personatge prefereixo que no em confonguin amb segons qui.

I el que us volia explicar: avui ha sortit publicat que aquest vespre l'alcalde de Mollet Josep Monràs s'apujaria el sou un 32% de 59.000 euros a 79.000 euros bruts a l'any. La documentació administrativa necessària per a aquesta aprovació estava preparada ahir al vespre.... i els vots compromesos del PSC (el partit de l'alcalde), CiU i PP. Però l'escandol no ve tant per aquest augment desproporcionat (Monràs cobra a l'ajuntament de Mollet 2.900 euros nets al mes i passaria a cobrar-ne uns 3.800) sinó la raó que esgrimeix i el follon intern que s'ha format.
La raó: fins ara Monràs tenia un càrrec a la Diputació de Barcelona...entre alcalde i càrrec passava dels 4.500 euros mensuals... com que la gent ha decidit votant, que el PSC perdia el poder de la Diputació (ja que ha perdut la majoria d'alcaldies de la província) l'esmentat Monràs ha argumentat que li calia un augment de sou... traduït: la gent ha dit senyor polític, el deixem sense un dels seus treballs (lucratiu i amb molt poca feina) i ell ha respost: doncs em pujo el sou de l'altra feina que amb 2.900 euros al mes no puc viure. I a dins del grup socialista ho han trobat tant bé i tant normal (crec que CiU i PP han compromès el seu vot per donar-li "corda" per tal que ell mateix es pengés).
Però aquí no acaba la cosa... ahir a Mollet hi havia moviment i indignació però els regidors-alcalde feien els sords, aquest matí s'ha publicat a El País.... i ells sords... fins que no hi ha hagut una trucada des del carrer Nicaragua: "Voleu dir que és prudent? Penseu que ara toca fer una cosa així? Encara si no s'hagués publicat..." ... no s'ho han repensat. I encara hi ha hagut moltes trucades i molts arguments fins que el senyor Monràs no ha vist la llum.
No us puc rebelar les meves fonts però us puc assegurar que entre els regidors socialistes de la comarca hi ha hagut molts indignats... altres, en canvi, ho han trobat del més normal. Avui els telèfons treien fum... però els treballadors de l'ajuntament de Mollet a qui van baixar un 5% els sous l'any passat i el tenen congelat aquest encara treien més fum.

Demà diran que ha estat un malentès però repeteixo que la documentació administrativa estava preparada i només calia l'aprovació per ple.

Bona tarda a tothom

G.


Respostes

  • doncs això contrasta i molt amb el què ha passat a Navàs
    Marc Freixas | 22/06/2011 a les 19:40
    A Navàs per si hi ha que no ho sap, doncs ha sortit com a alcalde un que és de la CUP (Candidatura d'Unitat Popular)
    i en comptes de mantenir el mateix sou o augmentar-lo del que era anterior alcalde, doncs resulta que ell va i se'l rebaixa de 6500 euros a 1600... això és un gest molt bo.
    A veure si n'aprenen tots els altres!!!
  • RE: Indignació
    Xolnir de Groc | 22/06/2011 a les 19:51
    Indignant però aquestes noticies no són noticia, i creen una mala imatge dels politics de sempre que cal defensar... segons qui, està clar.

    Aquest del CUP me'ls miraré millor el proper cop que toqui votar.
  • RE: Indignació
    T. Cargol | 22/06/2011 a les 20:30
    Gràcies George, em sembla que hi havia diferències entre la teva escriptura i la de'n calderer - a qui jo trobo extens i no se com prendre-me'l i a qui discuteixo, però que respecto perquè el seu pesnament és el de molts dignats -. Jo mateix m vaig sorprendre del resultat; havia vist un estudi en que per la presència de deteminades paraules se sabia que un text podia de de Sant Pau, el del cavall.
    Sobre el sous, direu que són molt alts però crec que el problema econòmic que tenim no vé donat pels sous d'alcaldes És una crisi molt fonda: s'ha fet malbé el paradigma neoliberal- eliminació d'allò públic, supressió de mesures socials, gran disparitat en el ventall d'ingressos i concentració de riquesa en una exigua minoria - que ha donat lloc a una crisi monumental, però l'enorme poder econòmic, mediàtic i militar d'aquesta minoria està fent que paguessin la crisi els de sempre, si no hi posem remei. De totes maneres hi ha paisos que no han d'anar all mercat de capitals privat per finançar-se (USA, UK, Japó, Suèica, etc) Hi ha qui diu que el problema és que el sistema ja no assegura un rendiment suficient als capitals i això fa que hi hagi apatia inversora i bombolles.
  • em sembla que ja no li pujaran, segons acabo de sentir per la ràdio...
    angie | 22/06/2011 a les 22:01
    aquests polítics tenen cara i entre uns i altres intenten arrambar el màxim mentre són al poder... si et foten fora de la feina i vas a una empresa nova a treballar, demanes que et paguin, per webs, el mateix que a l'anterior?, si t'ho paguen per voluntat pròpia, bingo! i sinó ja pots anar presentant documentació, ja...

  • RE: Indignació
    XvI | 22/06/2011 a les 22:46
    Més greu que el fet en si (que no s'enfonsarà el país perquè cobri això o no) és la barra del doble discurs, que tothom s'estrenyi el cinturó menys ells; la connivència de tots els regidors de tots els partits (excepte ICV em sembla) que ho accepten a canvi d'una asignació extra per a ells, és clar (jo no crec en motius tan "nobles" com els que tu aventuraves); el morro de mentir un cop surt a la llum dient que no era així, que és un malentès i que pensaven anular-ho en el ple; i la hipocrèsia de dir que no ho faran quan en realitat es segueix apujant el sou un 10% (amb l'excusa que és el de 2007), mentre a la resta (dignats o indignats) els l'han abaixat un 5% (com a mínim respecte al de 2007).

    Això sí, els dropos i els paràsits són els que es queixen.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.