Detall intervenció

Hi ha molt que pensar

Intervenció de: Josep Clínez | 26-02-2005


El Codi Da Vinci a mi, personalment, m'ha agradat. Cert és que no passa de ser un llibre entretingut (això de llibre de culte ho trobo excessiu), però enganxar a la gent al llarg de sis-centes pàgines té el seu mèrit. Sobre els missatges amagats (jo encara no he trobat la daga que diu que hi ha a La última Cena), jo crec que, encara que fos mentida, per haver trobat tots aqueixos detalls hi ha que tenir molta paciència i molt d'ull. En fi, treiem conclusions: trobo què és un llibre entretingut, prou per passar l'estona i desconnectar dels típics llibres de culte (dramons, reflexions sobre la vida, etc) i que la feina de Dan Brown en quant a documentació i etcètera és digna d'alabament. Res més, a10


Respostes

  • RE: Que en penseu del Codi Da Vinci?
    Thalassa | 26/02/2005 a les 11:55

    Coses que et fan pensar? com que? Jo he llegit el Codi da Vinci, i sincerament o em va agradar especialment, em van fer gràcia certs comentaris sobre art o coses que havia esudiat i les tornava a trobar en el llibre i també em va tenir enganxada, però no crec que sigui gran cosa el que em va aportar... I el final...


    • Hi ha molt que pensar
      Josep Clínez | 26/02/2005 a les 12:16

      El Codi Da Vinci a mi, personalment, m'ha agradat. Cert és que no passa de ser un llibre entretingut (això de llibre de culte ho trobo excessiu), però enganxar a la gent al llarg de sis-centes pàgines té el seu mèrit. Sobre els missatges amagats (jo encara no he trobat la daga que diu que hi ha a La última Cena), jo crec que, encara que fos mentida, per haver trobat tots aqueixos detalls hi ha que tenir molta paciència i molt d'ull. En fi, treiem conclusions: trobo què és un llibre entretingut, prou per passar l'estona i desconnectar dels típics llibres de culte (dramons, reflexions sobre la vida, etc) i que la feina de Dan Brown en quant a documentació i etcètera és digna d'alabament. Res més, a10
  • RE: Que en penseu del Codi Da Vinci?
    crispeta | 26/02/2005 a les 13:32

    Jo quan em vaig llegir el llibre.. vaja.. em va entretindre es veritat, em va tindre enganxada durant tres dies..
    Pero crec que es un tipos de literatura dakesta k tenen totes una trama molt semblant (veure per exemple-un de tants-, la Sombra del vent) on hi ha un protagonista, alguna cosa amagada, una noia, algu que et penses que tajuda i te la fot i un final mes o menys acertat depenten del llibre.
    Que vull dir amb això, doncs que esta bé, que seguire llegintme llibres d'aquests, ve sigui perque per totes bandes et diuen qeu ho facis (premsa, regals que et fan amics -quan no saben que regalar un llibre com aquest sempre queda bé, a més la gent respon "ai, gracies, nhavia sentit a parlar i tenia molta curiositat"-) o ve perque nescessito saber si un llibre es bo de vertiat o perque tothom mho diu (aquest esperit adolecent que em pot..).

    Ah i per cert, totes aquestes curiositats sobre les obres dart i pel que fa la religió, vaja aquest curs estic fent un credit de "simbologia religiosa" (crec que es diu una cosa així) i no s'ha de creure tot el que es diu en un llibre, jajaja.. mireu quatre trossos de la biblia, llegiu cuatre comentaris de les obres de Da Vinci i us enadonareu que ens han enredat una mica.. tot i això, el llibre el recomano perque per llegirte'l del trajecte tarragona-barcelona (per posar un altre exemple) en un parell o tres de dies està bé... clar que també es pot estar llegint alguna altre cosa com, jo que se, despres de la pluja de Sergi Belbel, que entreté le mateix i fa un seguit de critiques i ironies molt més interessants i acertades.

    Evidentment aquest es el meu punt de vista, el punt de vista ja he dit que duna adolecent (segurmanet malcriada per la societat -ja he dit em pot aquesta reveldia, o com sescrigui- jajaja)

    Petons a tots i ampaparse de codis da vinci's jajajajaa


  • coses que fan pensar?
    neret | 26/02/2005 a les 16:29

    a mi em va fer pensar la història del silas, el mojo aquell que va estar a una presó a Andorra (?) es va escapar quan hi va haver un terratrèmol (?) i va fugir amb tren (???) cap a astúries.

    A la feina tenim la teoria que la manera de documentar-se d'aquest senyor va ser escriure al google "andorra" i li va sortir l'andorra de terol i es va quedar tan ample. Realment no m'estranya el que diu la crispeta que les interpretacions que fa dels quadres del leonardo siguin tan poc riguroses, si sempre treballa igual...

    Ara, això si, és entretingut. Ara, en el que no estic d'acord és en que me'l compareu amb la sombra del viento, que jo el trobo mooolt millor. Però clar, jo soc de ciències i tampoc tinc massa criteri.
    • lectura d'aeroport
      marc (joan petit) | 26/02/2005 a les 16:46

      A mi, personalment, em va entretenir. No vaig ser tan massoca de perdre cinc minuts més del que és estríctament necessari averiguant si allò era cert o no. Senzillament, considero que va fer el seu fet i bastant dignament: entretenir.

      És un tipus de lectura que es pot llegir tot escoltant música, en un lloc sorollós o, senzillament, en un aeroport (port, estació de metro, etc.)

      Si aquestes lectures (harry Potters, etc.) contribueixen a que es les lletres segueixin essent-hi, endavant!
      • RE: lectura d'aeroport o de vaixell
        Conxa Forteza | 26/02/2005 a les 17:13

        a mi no em dona res que pensar, precisament coincidint amb lo que diu en Joan Petit, jo no l'havia volgut comprar, si encara hagués estat preu de llibre de butxaca ... me'l varen deixar dins el vaixell a un viatge a Mallorca i em va entrenir, un llibre per passar l'estona ... n'hi ha molts com aquest en record un que se diu La Làpida Templaria que potser em va agradar més i tot.
        • RE: RE: Per jo el millor sobre aquesta temàtica En Nom de la Rosa
          Conxa Forteza | 26/02/2005 a les 17:18

          i per jo el millor que s'ha fet damunt monjos i assessinats és En Nom de la Rosa, està molt per damunt de tots el que han sortit posteriorment.
          • RE:... Es Nom de sa Rosa
            jordi domènech i arnau | 26/02/2005 a les 17:44

            Òbviament e.n.d.l.r. és una bobra moltíssim més ben documentada tot i alguna feblesa de guió. I me la vaig oder acabar sense esforç.
            El Codi, no. Val a dir que el vaig fullejar en versió original i que per llegir una novel·la en anglès, m'ha d'agradar molt.
            Però sí que em va divertir trobar fal·lacies, com unes vistes de París totalment impossibles, ho vaig comprovar amb un mapa real, cosa que demostra que l'autor no es va molestar a fer. Com mirar un mapa dels transports ferroviaris o conèixer alguns detalls curiosos -i amagats, però reconeguts pels especialistes- de l'obra de Leonardo.
            Personalment opino que encara que una obra sigui un total divertiment, ha de ser exacta respecte a detalls ambientals. Si per exemple, l'autor no coneix una ciutat, sempre té el recurs d'emprar una localització imaginària o no esmentar explícitament la que està pensant.
            • i lo que diu de Jesus i Maria Magdalena?
              Shu Hua | 26/02/2005 a les 21:13

              Tornant al Codi da Vinci, no us crida l'atenció el que diu sobre Maria Magdalena? Jo ho ho havia sentit mai. A mi em va impactar molt. No el llibre en si, que no passa de ser una novel.leta d'intriga fàcil, sinó l'opció que dóna a mirar-se la història de Jesus des d'un altre punt de vista. De resultes de la lectura, he anat a la biblioteca i ja porto llegits dos llibres sobre la deesa paleolítica. Pot no ser cert, peròjo m'ho crec, potser perquè en tinc ganes. Em fan pensar, per exemple, que el culte que més aficionats té és, justament, el de la Verge, volent dir que la gent segueix adorant a la deesa mare. Sabieu que l'antiga deesa tenia associat un déu secundari de la vegetació que era, alhora, fill i marit? Cada any, al 'hivern esmoria i reneixia a la primavera. Hi ha històries associades del mite del déu que mor i reneix constantment i la mare dessolada. No us recorda res?

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.