Voluntat d'aprendre

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
L’Ernest entra al departament d’una revolada. A la professora no li importa, realment és el seu protegit. L’ha cridat per revisar el seu treball, el que no imaginava era que el jove entrés d’aquesta manera tan... provocativa.
—Que sigui ràpid que em quedaré sense esmorzar —diu l’Ernest.
—Menja mentre parlem —assegura la professora.
L’Ernest obre un entrepà gegantí i li fot la primera queixalada.
—Ja tinc la paraula —diu l’Ernest embolicat amb el xoriço—. Fucker!
—Ets un provocatiu.
—Els anglesos ho diuen a tota hora: fucking, fucking, no paren. Fucker es refereix a un home que folla molt... Què li sembla?
—Em sembla molt bé. Ara cal que busquis els mots en català que la substitueixen i tindràs llesta la feina del segon trimestre.
—Me’n vaig que he quedat! —exposa l’Ernest amb aquest caràcter tan impulsiu que el defineix.
La sortida ha estat tan intensa com l’arribada.
I així l’Ernest torna l’endemà.
Porta un entrepà semblant i una cara de felicitat immensa.
—Hi ha moltes variants —comença l’entrepà amb idèntica gana—. No deixa de ser divertit: cardaire, entrecuixaire, manxaire, follador, barrinador...
—S’han de fer els femenins.
—Perdó!, perdó!... folladora, barrinadora... no hi ha problema.
L’Ernest està molt simpàtic. Quan menja mou la mandíbula sensualment.
Però hi ha alguna cosa que sorprèn més encara a la professora.
—T’has posat vermell—li diu.
—Sí? No hauria d’haver escollit aquesta paraula. La gent se’n riu de mi...— L’Ernest li té molta confiança a la professora de llengua.
—I com és això?
—Veurà... no hi tinc gaire experiència amb les dones...
La professora sospira.
—Vols dir que ets verge?
—Més... més o menys... és a dir: Sí. La meva família és molt... religiosa. Certament la paraula no era per a mi.
—No diguis ximpleries! Ernest... no els facis cas! Els creients l’anomenen temprança que sembla que diguin trempera, tanmateix. Això de ser verge... Ernest... té fàcil solució... a quina hora tens l’última classe?

Francesc Ferragut

Comentaris

  • Caram amb la professora![Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 26-02-2018 | Valoració: 10

    Veus quina professora més trempada? Molt bé. Relat escrit amb uns diàlegs molt àgils i directes. M'ha agradat força. Una forta abraçada.

    Aleix

  • Molt enginyós, m'agrada[Ofensiu]
    unicorn_gris | 07-02-2018 | Valoració: 9

    Un bon relat, i simpàtic.

    Està fet amb gràcia i enginy, i m'agrada. L'alumne i la professora passen simpàtiques aventures.

    No és un relat didàctic, ni li cal. És un relat simpatic i és suficient.

    Espero que l'Ernest i la professora visquin noves aventures.

    Ens veiem per relats. Salut!!

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

298159 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!