Una història de la loteria

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
Enguany, la Grossa de Nadal havia caigut en una residencia geriàtrica molt propera a la redacció. “De puta mare –pensà la jove reportera–. Seré la primera en arribar i tothom em veurà.

Seguida del càmera, va aconseguir sortejar la conga improvisada que havien format les treballadores del centre i va arribar fins a una velleta postrada en una cadira de rodes. En assolir l’enfocament adequat, li va plantar el micròfon davant la cara.

– Què senyora, està contenta? –Feu la periodista–. Endavant, parli. Tot el país l’està escoltant

L’anciana alçà el cap i va mirar l’objectiu. Els seus ulls foscos eren dos claveguerons de llàgrimes oblidades.

– Jo el que voldria es tornar a casa meva.



Escrit per Notincgas

Comentaris

  • Ens ho envies a tribuna@guimera.info ?[Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 03-10-2016 | Valoració: 10

    Ho publicarem al NADAL DE CONTE

    Si vols afegir una imatge fes-ho en un arxiu separat, el text en un i la imatge en un altre.

    Gràcies.

    tribuna@guimera.info

  • La trista realitat [Ofensiu]
    Carme_ | 21-05-2016 | Valoració: 9

    És una mica difícil que li toqui el premi que ella voldria...
    Un relat que mostra una crua realitat: la solitud de la gent gran.
    Magnífica la descripció dels ulls, amb aquestes "llàgrimes oblidades".
    Un petó, Carles.

  • ras i curt[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 21-05-2016

    un micro relat directe al fetge.

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

297840 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!