Ulls de gat negre

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
Ulls de gat negre

Quan el meu fill gran es va emancipar va anar a viure amb la seva parella a uns dos quilòmetres de casa. Al fer la mudança, juntament amb les seves pertinences, la roba i quelcom més, també s’endugué el seu Negrito, vull dir el seu gatet, aquell felí d’ulls verds i pelatge negre de suau tacte. Se l’estimava molt. Anys enrere, quan el va recollir d’entre les runes d’una obra en construcció, estava desnodrit i presentava símptomes d’hipotèrmia, signes d’abandó. Amb la seva acció, derivada del seu bon cor, li donà l’oportunitat de sobreviure.
Hi ha una superstició de la cultura popular sobre els costums dels gats, segons la qual, quan se’ls aparta del seu hàbitat, aquests sempre hi acaben tornant per més lluny que estigui.
Per no temptar la mala sort, quan el meu fill va fer el trasllat se l’emportà dins un cistell tapat amb un tros de roba opaca perquè no veiés el camí. Però l’invent no va funcionar, perquè aquella mateixa tarda, en un descuit es va escapar. Passat gairebé un mes de la seva desaparició, i pensant que ja no el tornaríem a veure, vet aquí la meva sorpresa. Era plena nit, quan vaig sentir un soroll a la porta d’entrada que em va desvelar. Era el Negrito, el gatet del meu fill, tan estimat per tots nosaltres, que tot entonant uns constants miau miau es refregava la cua entre les cames. Després de recórrer un llarg camí, perdut i desorientat, el seu olfacte el va conduir de nou cap a casa. Jo no em considero supersticiosa, però després d’aquest fet, ho poso en dubte.
En la foscor de la nit, els seus ulls verds, ulls de gat negre, preciosos i brillants com dues estrelles, van il·luminar de nou les nostres vides.
Aquesta història, amb un final feliç, no és fruit de la meva fantasia, amigues i amics, és pura realitat.



Signat
Salina

Comentaris

  • Resposta a dos comentaris[Ofensiu]

    Sí, sí, el relat està basat en un fet del tot real.
    Me n'alegro que la lectura sigui de bon llegir.
    Gràcies pels vostres comentaris.

  • Veritat?[Ofensiu]
    Prou bé | 09-11-2022

    Doncs que bé, un final feliç per un relat que esdevé bon llegir!
    Sort
    Amb total cordialitat

  • real?[Ofensiu]
    Atlantis | 09-11-2022

    Al final del relat dius que és un fet veritable. Sabia històries com aquesta dels gossos, també passa amb els gats?

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Gràcies per participar.

    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

293657 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!