Tu i Jo. I Ella

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
Com un eclipsi, quan va aparèixer. Ella. Era Ella. Expandint-se, encegant-ho tot i Jo, Jo tot cec, i xop de llum i fam. Sí, fam de Tu després de tants anys de dejunar-te sense saber-te. Regalimant-te. Tants, tants, tants. Eres Tu. Embafat. O no. No ho sé. Mira, és que crec que ara no puc. Necessito. Va ser Ella. Amb promeses de maig i tactes. I aquella ànsia de cel, tot Jo. Il·lusió. Per Ella, amb Ella, en Ella. Vas ser Tu. Amb cada mirada contenta d’un reflex, amb cada vers amb què em feies amable un dia poc amable i l’insomni, dolç, amb cada somriure d’enyor prematur. Indigestat, de tant d’amor, d’oblit de tant d’amor. Potser ens ha madurat massa ràpid. No ho trobes? Potser seria millor, abans que se’ns podreixin fins els records. Potser no ho entens. Havia de ser Ella. Amb Ella a Hidra, amb Ella una terrassa d’hortènsies i lectures de diumenge, amb Ella nen o nena, Déu meu, i més! Amb Ella tot. I ara res. Tu per mi també ho has estat tot. Saps que Jo a Tu també. Quin fracàs. Un altre. O potser encara pot ser. No ho sé. Mira, és que ja no puc. Em sap tant de greu. Vull. És això, la por? Tenir-ho tot, tenir el definitiu, el darrer. I perdre-ho. Poder-ho perdre. Deixar-ho perdre. Potser. Pot ser. Perquè després del res, què? No ho sé. Després de Tu...?
─ Amor, què era el que em volies dir?
─ Esperança...



Sirna

Comentaris

  • Dubtes[Ofensiu]
    srta_squitx | 27-04-2018

    El teu relat de frases telegràfiques em fa pensar sobre quan un/a no té les coses clares i no sap amb certesa què és el que vol ni el què li està passant, i s`intenta posar forma als pensaments a través de paraules i frases que no acaben de desenvolupar-se. Els dubtes porten a la por... o serà la por que porta als dubtes? No sé... S`ha de ser molt sincer amb un mateix per saber la resposta i per deixar que les paraules, que són reflexes de les emocions, flueixin amb més soltura i seguretat aportant la solució al dilema que transmets.
    M`ha agradat el teu escrit, transmets molt bé el bloqueig que provoquen els dubtes i la incertesa. Una abraçada.

  • SENTIMENTS[Ofensiu]
    berguedana | 22-04-2018

    Molt ben expressat el desig i la complaença. Quan un ho té tot i no ho sap, fins que ho perd tot en un instant. Sort de l'esperança.

  • Batecs d'esperança[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 21-04-2018 | Valoració: 10

    Caram, m'has sorprès pel contingut i per la forma del relat. Aquest llenguatge de frases breus, diàlegs directes, com de somnis, directes, contundents. I el fons, una realitat que no acaba d'anar, una esperança com un desig. total, una bona barreja literària! Una forta abraçada.

    Aleix

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

295853 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!