Topògrafs de carrer

Un relat de: Magda Garcia
Les narius del negre i del pèl-roig pràcticament es tocaven de tan a prop que tenien les seves cares. Amb prou feines els separava un mini-mil•límetre. M’atreviria a dir que si passéssim un foli din-A4 en l’espai que quedava entre les dues mirades amb prou feines s’hi escolaria. Potser quedaria encallat com una butlleta que no pot introduir-se dins l’urna.
Es trobaven en una cuneta de carretera comarcal i eren quarts d’onze de la nit. Feia fred. Cinc graus a tot estirar. Ni amb les llums llargues del vehicle il•luminant-los dins la foscor com si fossin actors d’una sèrie de moda varen moure’s ni un centímetre. Les pupil•les de l’un estaven fixades en les de l’altre. La testosterona del mascle català era més forta que la por a morir esclafats per un cotxe. Amb la primavera a punt d’arribar la setmana vinent estaven disputant-se la femella més fèrtil de Santa Coloma de Queralt.
I és que els gats, per molt casolans que semblin, son uns felins molt agressius i territorials quan s’hi juguen la perpetuació de la seva estirp. I marcant espai són millors que topògrafs professionals.

Comentaris

  • Dos a la cuneta[Ofensiu]
    Prou bé | 13-03-2022

    Per a mi el final una sorpresa. El relat un plaer llegir-ho!

    Amb total cordialitat

  • La vida del topògraf.[Ofensiu]
    SrGarcia | 11-03-2022

    Quina ocurrència, qualificar els gats com a topògrafs...
    La vida dels gats, com la de la major part dels animals, ja se sap: menjar, sobreviure, reproduir-se.

  • es un plaer llegir-te[Ofensiu]
    Atlantis | 11-03-2022

    Quan he començat no pensava en gats...i després ho he entès. Molt original i ben escrit. M'ha encantat.

l´Autor

Foto de perfil de Magda  Garcia

Magda Garcia

146 Relats

487 Comentaris

38446 Lectures

Valoració de l'autor: 9.57

Biografia:
Vaig néixer i visc actualment a Rubí (Vallès Occidental). Treballo a l'administració pública catalana. He residit a França (Paris, Toulouse) i al Canadà (Vancouver, Montréal). M'agrada escriure per transmetre sensacions creant personatges que mereixen volar per sí mateixos.

He guanyat el primer premi de microrelats de Sant Jordi del Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya (abril 2023) i el 1er Premi de Narrativa del Patronat de l'Ermita dels Sants Metges Sant Damià i Sant Cosme de Sarral (Conca de Barberà) els anys 2022 i 2023.

Tinc un parell de contes publicats en llibres digitals a l'Argentina, un relat penjat al blog guimera.info i he estat finalista de diferents concursos.