TELE QUÈ?

Un relat de: marialluïsa


Sota aquella faldilla blava que més aviat sembla un paraigua tancat, l’Arnau no es reconeix. El calçat de plataforma fúcsia tampoc es correspon, ni de lluny, amb el seu estil esportiu i masculí.
Empresonat dins una càpsula transparent, maleeix el moment d’acceptar la sospitosa invitació: “Benvolgut company, et convidem a visitar de manera presencial la seu de l’empresa TELEQUÈS com a premi a la dedicació (...).”
L’estat de deixadesa de l’edifici va fer-lo dubtar, però la porta s’obrí i entrà, quedant encabit a un receptable transparent que lliscà fins al capdavall del pavelló. Diversos monitors emplenaven les parets mostrant imatges d’algoritmes, que va reconèixer, arrels quadrades, noticiaris nacionals i internacionals... En aturar-se descobrí nou rostres observant-lo mentre uns suposats tècnics, camuflats sota uns uniformes blancs, ajustaven i enclavaven les càpsules davant per davant. El silenci més absolut, només trencat pels batecs alterats del propi cor, el neguitejà en extrem.
Un intens espurneig s’apropava al seu minúscul habitacle que trontollà a cada guspira i va témer per la seva insignificant vida. Un formigueig a les puntes dels dits precedí a l'estranya sensació de deixar de sentir el cos mentre un intens raig de llum l’encegà, sumint-lo en la foscor més absoluta. Durant una fracció de temps incalculable va percebre el seu cos en la petitesa d’una cèl·lula, un simple àtom travessant la immensa Via Làctia. Recuperà la consciència mentre en un gran monitor el titular anunciava un proper i novell mètode de transport. La gran solució.
Els tècnics corren agitats comprovant el resultat de la resta de càpsules. El promotor de la fórmula maquiavèl·lica d’aconseguir voluntaris, es dona per satisfet dels resultats. El director general de l’empresa de telecomunicacions, dubta de com un percentatge mínim d’error pot resultar viable per continuar. I l’Arnau no deixa de contemplar aquelles extremitats que no li corresponen. Com li explicarà a la Laia?

Comentaris

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut/benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista de l'XI Concurs ARC de Microrelats «Gèneres Narratius» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    I no cal que facis res més, ja tenim la teva autorització del teu relat finalista anterior.
    Enhorabona!!

    Cordialment,

    Comissió de Concursos - ARC

  • Quina por![Ofensiu]
    Antònia Puiggròs Muset | 24-04-2021 | Valoració: 10

    Un conte interessant on es barreja la ciència-ficció, l'humor, el terror i la crítica envers una procediments d'investigació poc ètics.
    Pobre noi! I si les noves extremitats no són humanes?
    Qui sap quines barbaritats s'han fet o es poden estar fent? Millor no saber-ho ni acceptar invitacions sospitoses.
    Un plaer llegir-te.
    Antònia

  • Potser...[Ofensiu]
    deòmises | 23-04-2021

    ...sigui més realitat que ficció, sobretot per la manera com ens manipulen els de la Telequè o els d'Antenanoséquant, tot posant més pa que formatge al poti-poti que ens ofereixen. Un preu car enmig de la desinformació sobreinformada.

    Bona feina, com de costum, pel que he llegit de tu.


    d.

  • Terror/humor[Ofensiu]
    TerricheT | 20-04-2021

    Un relat ben portat de terror i humor galàctic, amb una bona dosi de crítica corporativa, que no té maies a l'hora d'obtenir resultats. Cosa ben actual, i que si no parem atenció,el nostre futur serà ben galdós.

    Ben vist el relat.

  • Humor i ciència ficció[Ofensiu]
    fesolmenut | 19-04-2021 | Valoració: 10

    No et pots refiar mai de les invitacions d'empresa i menys si es dediquen a l'experimentació amb els convidats. Un conte amb un final divertit que podia haver estat ben tràgic. Però bé, potser n'acaba traient partit de les noves extremitats.

    Molt ben portat!

  • Relat rebut[Ofensiu]

    El teu relat entra a concurs, gràcies per participar.

    Comissió XI Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de marialluïsa

marialluïsa

38 Relats

173 Comentaris

15541 Lectures

Valoració de l'autor: 9.84

Biografia:

De tant en tant actualitzo el meu blog: lluisatades.blogspot.com