Quanta terra necessita un home?

Un relat de: relatsdelbuscador
A l'antiga estepa russa, un terratinent, conegut per la seva avarícia, va ser visitat per un grup de rics nobles i empresaris, els quals li van proposar una juguesca:

-Podem oferir-te una bona part dels nostres camps i terrenys de forma totalment gratuïta. Agafaràs una pala i aniràs cavant rases, marcant el perímetre de la parcel·la de terra de la que vulguis apropiar-te. Però si al vespre, amb l'últim raig de sol, no has tancat el cercle, hauràs de renunciar a tota.

L'home, encegat per la seva avarícia, va pensar: Aquests homes no em demanen res a canvi, així que no tinc res a perdre! I immediatament van anar, al costat del seu esclau, cap als camps propietat dels nobles i empresaris.
El petit terratinent va observar el Sol: en aquell moment disposava encara de deu hores com a mínim de llum abans del crepuscle. Va traçar un mapa mental de la velocitat amb què podia marcar les rases i el temps de què disposava. Uns 400 metres aproximadament. L'esclau es va quedar al costat dels nobles, veient el progrés del seu amo. Les hores passaven, i el petit terratinent recalculà:
Si accelerava el pas, 500 metres serien, abans de finalitzar el dia, de la seva propietat.

Així que va cavar més lluny, allargant el cèrcol. Quan encara restaven 3 hores perquè el Sol desaparegués entre les muntanyes, l'home va redoblar esforços:
Només 50 metres més un esforç titànic per unes hores, i la glòria de la possessió per sempre. El nostre home va començar a cavar, cada vegada amb més celeritat, i cada vegada amb més cansament. Cap al vespre, el terratinent es va adonar que, malgrat l'esgotament havia d'enfocar tots els seus esforços a tancar el cercle: Podia veure ja en la llunyania el seu esclau i als seus rics mecenes. Va cavar i cavar, i va cavar, i va cavar tant que, quan ja podia tocar amb les seves mans les del seu esclau per lliurar-li la pala i finalitzar el tracte... Va caure desplomat víctima d'un infart.
L'esclau, amb el permís dels nobles rics i terratinents, el va enterrar allà mateix, en una parcel·la de terra d'uns dos metres.

Comentaris

  • endavant[Ofensiu]
    Nua Dedins | 22-08-2023

    A seguir escrivint 'relatsdelbuscador'. I que les màgiques lletres de l'abecedari segueixin fent renéixer nous relats! Bon estiu!

  • Jo diria que...[Ofensiu]
    llpages | 22-08-2023

    efectivament, estem davant d'una veritable rondalla russa, ho dic bé? Estaria bé que "relatsdelbuscador" confirmés o desmentís el meu dubte. A banda, gràcies per compartir-ho!

  • Cobdícia[Ofensiu]
    Cesca | 21-08-2023 | Valoració: 9

    Un bon exemple de qui tot ho vol, tot ho perd.

    Un plaer

  • No gaire[Ofensiu]
    Prou bé | 21-08-2023

    No gaire per a ser-hi enterrat. Molta per sadollar l'ambició. Bon relat
    Amb total cordialitat