Poe (t,m)a

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
Poe (t,m)a

Hi passa de puntetes. Ha oblidat malles i sabatilles. El ritme és un misteri fascinant quan es posa a enfilar paraules. Tampoc no troba cap guia d’ús per a escapçar línies. Potser li cal la tisora de la cuina, o una d’alumne de primària?
Aquell ascens en telefèric li va causar un gran impacte. Es recorda a si mateix a les portes d’un atac de vertigen. Com el que li provoca albirar l’arribada al final d’una línia, sigui teclejant o pinçant la ploma. Si, encara escriu a mà (no sempre). Potser així les muses aterrin al plomí i vulguin liquar el seu contingut en fils blaus damunt la llera blanca del quadern.
No té vocació de contemplar el vinil de l’univers com a font d’inspiració. Albades i postes (moments adients) el troben sempre amb els llençols enganxats. Per altra banda, amb els anys fluixeja la seva salut visual i té rigorosament prohibit encarar-se a la llum. Si una agulla còsmica s’oferís per a llegir el disc solar, potser deixaria la ploma uns instants i pinçaria corprès el braç corresponent. Seuria a la terrassa amb un bon cafè i obriria l’esperit a la música celestial. El quadern (els dies que fa d’escriba) li sembla sovint una habitació del pànic. Fàcil d’obrir. Hermètica i complicada quan en vols fugir. Els lladres de la voluntat sovint piquen a la porta. Els contempla, esglaiat, a través de l’espiell. Hi haurà prou reserva d’aire?, de tinta?.
Fuig de les flors. Desfullar indefensos vegetals amb noms femenins li provoca angoixa. Només de pensa-ho imagina també furibunds atacs d’al·lèrgia. Pot una ruleta damunt de pètals delicats orientar cap escriptura? Ni cap declaració d’amor seriosa.
La mesura també ha perdut el seu encant. Ni sorra, ni cantaires ocells de fusta sortint a la palestra sobtadament; quasi bé, ni busques. El mòbil no genera especial creativitat quan ens indica el pas del temps. On rau, en l’època digital, el misteri del senyor invisible que ens despulla i escurça diàriament el nostre futur?





Pseudònim;

Terrat al sol

Comentaris

  • Bastant bonic.[Ofensiu]
    cuidador_d-ossets | 20-04-2019 | Valoració: 9

    He llegit el teu relat. No es pot negar que té una tensió dramàtica bastant aconseguida.

    Anomena'm perfeccionista si vols, però no he entès massa bé (fins a cert punt, crec que sí) el sentit del teu relat. Si ho he entès bé, una escriptora (o escriptor) busca inspiració dalt del funicular, i la va trobant poc a poc, i va escrivint un relat... Ai, l'eterna inspiració que sempre costa d'arribar.

    Sóc escriptor (per ara, sense gaire èxit) i crec que comprenc les teves sensacions.

    M'ha agradat el teu relat. T'aniré llegint esporàdicament, Concurs de Microrelats.

    A reveure!!

  • Molt bonic[Ofensiu]
    E. VILADOMS | 12-04-2019

    Un text molt bonic i poètic el teu Poe (t,m)a . Sort

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

297840 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!