Pels segles del segles

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
Les dues bufetades van sacsejar el cap de la dona a dreta i esquerra. Les brides que la subjectaven amb fermesa a la cadira van evitar que caigués a terra, però van fer més profundes les ferides als canells i als turmells. Amb un gest de dolor va mig obrir la boca, es va passar la llengua pels llavis sagnants i va escopir a terra.
L’home es va plantar al seu davant, se li va acostar a un pam de la cara i li va tornar a etzibar la mateixa pregunta:
—Així doncs, t’entestes en la teva lleialtat? —El to fred i reposat accentuava la intimidació que cercava—. No el penses trair mai?
Ella va alçar el cap i va sostenir-li la mirada impassible. Després, es va tornar a llepar els llavis martiritzats i va llençar un esput als seus peus.
—Mai de la vida!
L’home va obrir la mà esquerra, va deixar caure el fuet a terra i lentament es va treure un cúter de la butxaca. Tanmateix, en comptes d’acarnissar-se amb la dona, va tallar amb suavitat les brides, va subjectar el seu cos i la va ajudar a ajeure’s a terra, com un fetus. Llavors, es va estirar darrere seu, va emmotllar cada mil·límetre del seu cos al d’ella i la va abraçar amb tendresa infinita.
Després d’uns minuts, la dona es va deixondir de mica en mica, es va passar les mans per les extremitats adolorides i lentament es va incorporar. L’home la va imitar, la va estrènyer amb suavitat entre els seus braços i la va bressolar dempeus. En acabat, li va fer un petó al front i es va asseure a la cadira. Ella el va subjectar amb dues brides noves al voltant de les extremitats i les va cenyir amb totes les forces que va poder esprémer dels seus braços masegats. Va respirar fondo, es va passar les mans per la cara i pels cabells, i li va fer una llarga besada a la boca abans de començar.
—Quina sort que la nostra relació reposi en uns sentiments tan profunds, ferms i perdurables —va murmurejar-li a l’orella.
Aleshores, va tensar tot el seu cos i va descarregar el primer cop de fuet.

Samnaiura

Comentaris

  • La fortalesa de l'amor incondicional[Ofensiu]
    Samnaiura | 25-01-2018

    Moltes gràcies pel teu comentari, Aleix.

  • Instints[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 22-01-2018 | Valoració: 10

    Caram, quin relatàs! Original, diferent, els instints són els protagonistes d'aquesta fortalesa. Sembla una lleialtat medieval, incorruptible. M'ha encantat! Una forta abraçada.

    Aleix

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

295828 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!