Peix sense espina

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
El seu marit sempre havia dit que l’ordre i l’organització eren les claus de l’èxit i, així, era com sempre havien viscut exitosament, de manera ordenada i organitzada.

Era dijous i, com cada dijous, deixarien la canalla amb els avis i soparien peix. Als inicis, ella es delia pels dijous, després, es van convertir en rutinaris, més tard, en un ofec... però, ara, de nou, els esperava amb ànsia, sobretot des que havia arribat un nou peixater al mercat.

Quan el seu marit marxava a treballar, es dedicava una bona estona a arreglar-se i sortia a comprar el peix en hora punta, per haver de fer una bona cua a la peixateria. Quan li arribava el torn, la palpitació del seu cor era tan forta que fins i tot li costava parlar. Llavors demanava un peix ben difícil de netejar, només perquè aquell pescater morè, de braços forts i de venes pronunciades, s’hagués d’entretenir una llarga estona per tenir-lo llest. Mentre, ella no deixava d’observar aquells dits gruixuts que amb tanta delicadesa es movien per la peça, netejant punxes, escames i entranyes sangoses. Finalment, arribava el moment en què les seves mans entraven en contacte mentre s’intercanviaven el canvi. Era sublim...

A la nit, fins i tot, li feia gràcia el sopar amb el seu marit, perquè mentre fingia escoltar-lo amb interès, realment sols pensava amb el gust que li produïa tenir dins la seva boca aquell àpat que tan tendrament havia tocat i retocat el pescater.

Després de sopar, com tots els dijous, feien l’amor, si se’n podia dir així. I, en aquell moment, era quan la realitat més punyent la visitava i ella mateixa s’autoflagelava per no poder respectar l’ordre moral que tant li havien inculcat. Llavors, s’obligava a fer l’amor amb els ulls ben oberts, no fos cas que la imaginació la traís i, durant aquell temps, que se li feia tan llarg, només pensava amb el que arribava a punxar un peix sense espina.

Llucma

Comentaris

  • Coi el peixeter![Ofensiu]
    E. VILADOMS | 24-02-2018

    I és que de totes les situacions se'n pot fer un bon relat eròtic, si se'n sap.
    Bona Virtut!

  • Passió i resignació [Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 20-02-2018 | Valoració: 10

    Un relat. La passió i la resignació són les protagonistes. Molt ben descrit, sembla que coneixes el camp de la peixateria. Una forta abraçada. A l’eix

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

298159 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!