No em feu triar

Un relat de: bocidecel

No em feu triar perquè no voldria només imaginar la tèbia lluentor del sol al capvespre, la immensitat estesa des del cim de la muntanya, l'assortiment de colors omplint tots els paisatges, els garbuix de moviments atrapats en el temps, les clarors i les ombres dels teus ulls i el teu somriure tendre.

No em feu triar perquè no sabria apreciar l'olor del cafè acabat de fer, la flaire de la terra molla just després de ploure, la fragància dels llençols nets, l'aroma del pastís de xocolata al forn i el perfum de la teva pell.

No em feu triar perquè no podria percebre la flonjor de la tovallola, la carícia de la brianxa, l'aspror de les rascades, les esgarrifances a la teva esquena, la suavitat els teus cabells i la delicadesa dels teus dits.

No em feu triar perquè no aprendria tots els gustos i textures, la tibantor de les cireres, la salabror arran de mar, l'acidesa i l'amargor, la maturitat dels albercocs melosos i la dolçor dels teu llavis.

No em feu triar perquè no distingiria tots els sons i els silencis, el murmuri del riu, el cant dels ocells, la música de fons, el cant estrident, el xiuxiueig a cau d'orella i els tons de la teva veu.

No em feu triar perquè no endevinaria les paraules abans de pronunciar-les, els gestos no proposats, les pors mai explicades i les teves sensacions més mudes.

No em feu triar perquè no aniria més enllà del meu entorn, descobrint nous paratges i acompanyant el teu passeig.

No em feu triar perquè em trairia.

Que sigui l'atzar qui ho faci.

Tan sols em deixi ser mestressa de plors i rialles, patrona de sentiments i reflexions, sobirana d'actes i pensaments.

Comentaris

  • Doncs jo tampoc et faig triar.[Ofensiu]
    angie | 08-10-2008

    Triar és el que ens toca fer cada dia, és potser una de les tasques més difícils que tenim. Hem de posar en un platet de la balança una part de nosaltres, i en l'altre, una part contrària molts cops, el ying i el yang, el bo i el menys bo, allò que ens és afí i allò que no suportem, el que ens fa feliços i el que fa feliços els altres.
    La vida és un cúmul de tries. Molts cops hem de triar empesos per l'entorn, i sempre ens queda el neguit de saber, què coi hagués passat si no hagués triat????
    Toma filosofada♥!


    angie

  • No cal triar![Ofensiu]
    Nonna_Carme | 05-08-2008 | Valoració: 10

    Podem gaudir de totes les sensacions, una a una i en el moment adient.
    Els teus relats son àgils, amens i sempre els trobo curts. Un plaer llegir-te.
    Una abraçada.
    Nonna_Carme

  • No et faig triar[Ofensiu]
    Capità Borratxo | 23-07-2008 | Valoració: 10

    Perquè segur que ja has triat, en cada moment, gaudir de totes i cadascuna de les sensacions que has descrit.

    Jo he triat llegir-te i m'enduc una grata satisfacció!

    Enhorabona pel relat!

    Per cert, gràcies pel comentari, i que sàpigues que el relat del mercat sonrealista va venir inspirat també per una manca de son causada per algú que ha vingut a viure amb nosaltres fa poquet...

  • Una aquarel.la de sensacions[Ofensiu]
    Llorenç Garcia | 20-07-2008 | Valoració: 10

    De la teua ploma sempre destil.len colors i impressions que fan molt vívid tot el que escrius. M'agrada la capacitat que tens per evocar sensacions de la qual aquest text n'és una mostra palpable. Un plaer llegir-te de nou.

  • Potser no cal...[Ofensiu]
    rnbonet | 11-07-2008

    ...triar. Sols deixar-nos endur per l'ona que envaiex en cada moment la nostra vida. Aquesta sí, cal triar-la! I una vegada en marxa, com tu dius "tancar els ulls", "veure colors", "llegir -crear- paraules"... I els dies s'esvaeïgen con núvols de bonança, blancs i abundants...
    Recollons, com m'enrotlle! Acabe. Salut i rebolica

Valoració mitja: 10