Missatges

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
Mesura amb cura el temps que passa entre cada estrebada a la manta. Respira al ritme
dels seus propis mots, en vigila el color, la rima, la llargada. Amb els ulls plorosos, juga amb els significats i amb les formes, evitant estossegar per no trencar la cadència de les flames.

Oscil·la entre la frustració i l’excitació. No sent les cremades de les mans, però cada error d’execució se li clava a l’ànima. Com s’esborra un vers quan ja s’ha enviat al cel? A mida que aprèn les subtilitats del llenguatge es va submergint en el seu propi univers. Tant, que no nota l’augment de la calor, ni que més enllà de la foguera l’aire també es torna irrespirable.

Una mà a l’espatlla el treu del seu mar de metàfores:

- No entenem el teu missatge. Com ha acabat la batalla?

La batalla? El poeta aixeca la vista, desconcertat. Al seu voltant, només hi ha restes de tipis cremats.

Leila

Comentaris

  • Simbolisme[Ofensiu]
    Victre | 14-08-2016 | Valoració: 10

    Felicitats pel relat! M'ha agradat molt el simbolisme que trasmet tan exquisidament!

  • geometry[Ofensiu]
    geometry | 22-07-2016 | Valoració: 8

    The game Geometry Dash has many features that will interest you.It a rhythm based game which mainly focus on action.The game Geometry Dash is very exciting and challenging at the same time.A practice mode is also available to warm up your skills.You can also make your own levels and win many prizes after completing the level.You are also allowed to customize and design your character as per your own way.The set of achievements and awards for the game, Geometry Dash, are very appealing.
    It also has excellent graphics and fascinating levels.

    geometry dash lite

  • El procés de creació[Ofensiu]
    aurora marco arbonés | 12-03-2016 | Valoració: 10

    El poeta viu el seu procés de creació com si fos lo més important del món. Com tu dius molt bé, vigila el ritme, la rima, el color, la llargada de cada vers i és insensible a tota la resta que l'envolta. Potser és massa tard per a que arribi a afectar-lo.

    Molt bon relat, Leila!

  • Poètic[Ofensiu]
    E. VILADOMS | 22-02-2016

    Poètic relat el teu, Leila, sobre el poeta dels versos de fum. La batalla segur que ha acabat malament (per als uns o/i per als altres), no cal explicar-la.

Valoració mitja: 9.33

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

298159 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!