Menystenint-me

Un relat de: Magda Garcia
Ara mateix està dient-li a la periodista que l’entrevista que jo veritablement no existeixo per abastar un grau màxim de protagonisme. Com pot dir a tothom que mai he existit si va ser ell mateix qui em va donar vida! Com pot contradir-se constantment, dia sí i dia també. Està clar que ha perdut els papers.

Intenta convèncer els seus seguidors que sóc només una grollera creació literària, amb una mediocre personalitat inventada, sense cap connexió amb la realitat i sense cap tipus de projecció. I és que ara, un cop he aconseguit tenir vida pròpia, intenta per tots els mitjans de menystenir-me.

Però tothom sap -des de la bibliotecària, passant per tot tipus de lectors i arribant a espectadors de televisió i fins i tot a usuaris de noves tecnologies-, que sóc summament mediàtic. M’he convertit, gràcies als meus fans i lectors, en una icona internacional.

I per molt que insisteixi el meu creador no podrà aniquilar la meva personalitat traient-me del mig així com així. Ara és massa tard. Ho hauria d’haver pensant abans. Certament no va saber calibrar el meu potencial ni el meu carisma.

Fins i tot m'han convidat a participar en un congrés internacional de personatges literaris justament per poder exposar la meva experiència vital. Sembla ser que soc un exponent, una mena de bona pràctica, de com un personatge pot arribar a ser més famós que l’escriptor que el va crear.

Sóc un exemple clar, claríssim, de com un personatge pot acabar sent més real i mediàtic que el seu escriptor. I ell n’hauria d’estar orgullós d’això, i demostrar-ho! Estaria bé que ho acceptés i ho assumís! Però el seu ego és més gran que la seva modèstia. Una veritable llàstima perquè podríem arribar a ser bons amics i a tenir una vida tranquil•la, convivint sense totes aquestes denúncies i conflictes mediàtics.

Mai m’hagués pensat que acabaria denunciant-me per no voler reconèixer-lo com el meu pare legítim. Jo que arribat a la majoria d’edat em pensava que ja podia volar per mi mateix, i que no necessitaria pas el seu suport, justament vol que li atorgui la seva autoria.

A ell que ni tan sols va voler registrar-me quan em va crear perquè es pensava que no seria mai ningú. Per ell jo era com un bastard. Com un fill il•legítim. I ara que tinc tant de renom està frustrat perquè el meu tarannà ha deixat petjada. Aquests humans són increïbles, oi?

Comentaris

  • Diègesi[Ofensiu]
    Jordibanyeres | 19-11-2023 | Valoració: 10

    La contraposició entre personatge i autor està ben plasmada. Personatge té per quasi-sinònim 'caràcter'. Sense uns trets característics no hi ha personatge. Per contra, bona part dels autors -com la majoria dels humans- no tenen caràcter, només carretegen una màscara. Aquest no és el cas de la Magda Garcia que endinsant-se en el personatge sap endisar-se en ella mateixa, llevant-se la màscara.
    Esperem d'ella més i més. Endavant Magda.
    .

  • Bona pensada![Ofensiu]
    llpages | 15-11-2023 | Valoració: 10

    Que els escriptors sovint pequen de creguts és un fet més freqüent del que ens pensem, però que ho siguin per enveja als seus personatges famosos, ja no ho és tant. Un text divertit i original en la seva concepció, m'ha fet passar una bona estona i reflexionar sobre l'absurditat de la condició humana en un aspecte tan suat com la fama. Enhorabona, Magda!

  • Personalitat inventada. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 14-11-2023 | Valoració: 10

    Llegint el teu relat tan original, entenc que la gelosia és molt mal en la vida. La teua experiència ja té un nivell d'experta. L'humor que copse està molt entretingut.
    Enhorabona, Magda.
    Cordialment.
    Perla de vellut

  • Un creador...[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 14-11-2023

    que menysprea el seu personatge, ai la gelosia, que n'és d'incoherent. Un relat amb sentit d'humor, ben original i entretingut.

    Molt bé Magda.

    Rosa.

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Magda  Garcia

Magda Garcia

147 Relats

492 Comentaris

39197 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Vaig néixer i visc actualment a Rubí (Vallès Occidental). Treballo a l'administració pública catalana. He residit a França (Paris, Toulouse) i al Canadà (Vancouver, Montréal). M'agrada escriure per transmetre sensacions creant personatges que mereixen volar per sí mateixos.

He guanyat el primer premi de microrelats de Sant Jordi del Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya dos anys consecutius (abril 2023 i 2024) per votació popular del personal de l'administració.

També he obtingut el 1er Premi de Narrativa del Patronat de l'Ermita dels Sants Metges Sant Damià i Sant Cosme de Sarral (Conca de Barberà) dos anys consecutius (2022 i 2023).

Tinc un parell de contes publicats en llibres digitals a l'Argentina, un relat penjat al blog guimera.info i he estat finalista de diferents concursos.