L'ascensor puja?

Un relat de: Magda Garcia
Què tal mil euros? Sembla un preu just, vaig respondre. Quina altra cosa podia dir per amagar el meu paupèrrim poder adquisitiu? El seu sadisme, sempre jugant brut, si conegués el meu estat financer i que sóc incapaç de recuperar el quadre pintat pel meu pare, augmentaria. Per això no vaig rebaixar la licitació a la subhasta. Les aparences compten. I si torna a posar-se en contacte amb mi, com a bon galerista, li diré que sóc a les Illes Caiman. No vull demostrar-li que estic enfonsat en la més pura misèria vivint gràcies a la misericòrdia cristiana i que l'ascensor social em va deixar al subsòl.

Comentaris

  • Senyor de debò [Ofensiu]

    De porc i de senyor s'ha de venir de mena. Hi gent que encara que acabin en la misèria més absoluta continuaran essent senyors i hi ha que per més que s'envolti de riqueses no deixarà d'ésser un pelacanyes. El senyoriu és sens dubte una actitud adquirida amb dues o tres generacions...El teu relat m'ha encantat perquè ras i curt escenifica aquest capteniment humà. Enhorabona, Nil.

  • L'aparença.[Ofensiu]
    SrGarcia | 20-04-2022

    Un relat molt curt, però amb molta densitat. Això de l'ascensor social sol ser una enganyifa. Si ets de família rica, seràs ric i si no, no. És clar, però, que les aparences compten molt i encara que siguis pobre, si fas cara de ric, les coses et seran més fàcils. Sovint el millor és fer el contrari: ser ric i no semblar-ho també et pot treure de molts problemes.

  • Si! Les aparences ![Ofensiu]
    Prou bé | 15-04-2022

    Bon relat, en poques línees molt contingut!
    Gràcies pel teu comentari al meu "Melmelada". El vaig penjar a un repte del Kefas "Estat Sicalíptic" i vaig haver de buscar què volia dir...
    Amb total cordialitat

l´Autor

Foto de perfil de Magda  Garcia

Magda Garcia

153 Relats

518 Comentaris

43866 Lectures

Valoració de l'autor: 9.60

Biografia:
Vaig néixer i visc actualment a Rubí (Vallès Occidental). Treballo a l'administració pública catalana. He residit a França (Paris, Toulouse) i al Canadà (Vancouver, Montréal). M'agrada escriure per transmetre sensacions creant personatges que mereixen volar per sí mateixos.

He guanyat el primer premi de microrelats de Sant Jordi del Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya dos anys consecutius (abril 2023 i 2024) per votació popular del personal de l'administració.

També he obtingut el 1er Premi de Narrativa del Patronat de l'Ermita dels Sants Metges Sant Damià i Sant Cosme de Sarral (Conca de Barberà) dos anys consecutius (2022 i 2023) i el 2n Premi l'any 2024.

Tinc un parell de contes publicats en llibres digitals a l'Argentina, un relat penjat al blog guimera.info i he estat finalista de diferents concursos.