La travessia del desert

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

Quan Moisès va creuar el desert amb el poble hebreu per anar a Jerusalem, la terra promesa, es va trobar amb una gran dificultat; haver de traspassar el Mar Roig.
Es va dirigir cap a un punt on la fondària era menor, tot i que cobria per complet a les persones i n'impedia el pas. En arribar va alçar el seu bastó cap al cel i va demanar a Déu que les aigües s'apartessin per a permetre'ls el pas.
I així va succeir; lentament el nivell del mar va baixar fins a arribar a la roca del fons i tot el poble, amb Moisès al front, es va endinsar pel camí que s'havia obert al seu davant. No podien perdre ni un minut, ja que els soldats del faraó els perseguien per donar-los mort.
El que ningú sabia era que en aquell moment, un enorme meteorit estava creuant l'espai per damunt del Sinaí, entre la lluna i la terra, molt a prop d'aquesta. Era tal la proximitat i la mida de l'astre, que va provocar una forta marea i va alçar per damunt del seu nivell les aigües del mar Roig, talment com ho fa la lluna amb les masses d'aigua arreu del món. Al cap de poc, però, el meteorit es va allunyar de la zona i les aigües, van començar a recuperar el seu nivell. L'ascens primer i el posterior descens d'aquelles quantitats ingents d'aigua, va provocar un efecte rebot de manera que en baixar el nivell del mar ho va fer més avall del seu habitual durant un curt període de temps, prou perquè en Moisès i la seva gent poguessin passar a l'altre costat. Quan els soldats egipcis, que els trepitjaven els talons, els van voler imitar, ja no hi van ser a temps i el mar es va tancar al seu pas ofegant tropes i cavalls.
I és que el faraó, en aquell temps, no sabia encara amb qui se l'estava jugant.




Pseudònim.- ENYOR

Comentaris

  • Moisès i el bastó. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 12-11-2021 | Valoració: 10

    Segon la història fou Moisés el que va obrir les aigües del riu, per a passar a l'altre costat. Bon misteri de la separació de les aigües, està molt original amb un meteorit.
    Així fou, arribaren a Jerusalem, tots, menys els egipcis.
    Saluts.

  • Excel.lent visió de la història.[Ofensiu]
    unicorn_blanc_del_bosc | 01-09-2021 | Valoració: 9

    M'ha agradat molt.

    Mai plantis cara a déu ;-)

    És un relat simpàtic i fidel a la llegenda, com ha de ser.

    Espero que els soldats egipcis tinguessin una mort prou indolora.

    Us seguiré llegint per Relats, suposo. Una abraçada!!

  • Oh! Un meteorit[Ofensiu]
    Prou bé | 20-05-2021 | Valoració: 9

    Per fi ens has desvetllat el misteri de la separació de les aigües! No sé si m'agradava més el bastó del Moisès, però. Original i imaginatiu. Resultat d'haver-hi pensat molt en el riu obrint-se de dalt a baix?

Valoració mitja: 9.25

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

297840 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!