LA RUTINA

Un relat de: Maria12
És increïble la manera en què pot arribar a canviar tota la nostra vida. La por que fan els canvis, l'angoixa constant que res es mantingui igual. Ens agrada la nostra vida monòtona. Volem seguir la rutina, però la rutina també és canviar. La vida que tens ara no és igual que quan tenies cinc anys. Ja no vas a l'escola, ni al parque per la tarde, ni a batuka o a jugar a bàsquet. I la mama ja no et porta el berenar especial dels divendres, ni t'enfades perquè a les nou has d'estar al llit i no pots acabar de veure la peli de Disney Channel.

Han passat els dies, mesos i anys i la rutina ha canviat, i el teu lloc ha canviat i ara coneixes nova gent i nous sentiments. Ja no ets qui eres abans, ara vas al bar de sempre amb la gent de sempre a l'hora de sempre. I ja no vas cada dissabte a casa els iaios, i quasi no veus els tios i no saps que fa la meitat de colla del col·le. I si s'ha jubilat la mestra que et va veure créixer i el Guardiola ja no és l'entrenador del Barça, i ja no vas a la festa dels súpers. I "mama avui puc sortir?" I estàs farta del maleït "no puc, tinc exàmens" I els amics marxen a estudiar fora. I tu fas el teu camí. I tornes a començar un cicle nou. I aquesta la rutina és la teva rutina, perquè l'únic que es manté igual, és que tot canvia.

Comentaris

  • Rutines[Ofensiu]
    Prou bé | 28-05-2022

    He entès que dius que la vida està feta de rutines encadenades...en cada moment rutines diferents... No crec que sigui monotonia sinó manera de fer. A vegades donen seguretat, però gairebé sempre t'adones que els canvis, que no els trencaments traumàtics, són positius en donar noves perspectives.
    Una bona reflexió personal que provoca reflexió en el lector.
    Amb total cordialitat

  • Macarrons[Ofensiu]
    kefas | 27-05-2022


    Si cada dia menges macarrons, la mateixa mena de macarrons, cuinats de la mateixa manera, a la mateixa hora, per a tu, el menjar és monòton. Per als macarrons, no. Si perceps que no són els mateixos macarrons, ni el dia és el mateix ni tu ets la mateixa, no ho trobaràs monòton. La monotonia és una minusvàlua de la percepció.

  • créixer[Ofensiu]
    Atlantis | 27-05-2022

    Tot fa pensar que el protagonista del teu relat està en aquell moment que t’adones que passes de ser infant a ser jove i anar esdevenint adult. Fa una mica de vertigen i recordo la sensació que vaig tenir jo en aquells moments.

    Sí, tot canvia, però tu segueixes sent la mateixa. Hi a un fil que uneix uns fets i uns altres. Encara que quan has arribat a una edat prou madura (massa ) i fas una mirada enrere a vegades dubtes si vas ser tu el que vas viure o fer determinats actes, que ara veus estranys o incapaç de fer. Crec que “són coses de l’edat”.

    No sé si el protagonista del relat i l’autor del mateix coincideix. Si és així potser et sonarà a “sentències” de vella el què t’explico.