La preposició

Un relat de: Honrat Penat
Et miro quan em mires. Em veus, però no del tot. Sovint he sentit a dir que no toques ni quarts ni hores.
Molt català. Un bonic idioma on, per dir les hores, es mira el que vindrà, no el passat. Res de "les tres trenta". Què et penses que no sé què vol dir "dos quarts de quatre"? O "un quart de cinc"? Quan ets amb mi la nit s'allarga. Fins a un quart i mig de set. Set. El que tens quan em vens a buscar. Quan vens ja saps que no busques fortuna; busques evasió. No et faig por. Soc la teva dissort. Soc el dimoni. Soc com un gat negre, de mirada múrria. I el pèl s'eriça. I ja saps que no és el meu, és el teu.
Molt català. El català és l'única llengua on no soc vermell, soc negre. Em beus, però no del tot. Diuen que el vi fa sang. Doncs sí, jo soc el vi, i avui, tu et faràs sang. La teva última vegada. Aixeques per darrer cop la copa. El teu darrer gat, de negre.

Comentaris

  • Honrat Penat | 27-11-2022

    Gràcies companys per les vostres atentes lectures, estava temptat de donar la meva intenció, però el fet que dugui lloc a diferents interpretacions, m'ha encantat. Un plaer que duri tant de temps en boca... i molta sort a tots també!

  • Gat negre.[Ofensiu]

    Una confluència de moltes interpretacions que com un joc de malabarismes et fa ballar el cap però amb un divertiment que no et deixa indiferent...., un relat curt i alhora llarg per l'estona que requereix assaborir-lo.

  • Vinga home![Ofensiu]
    TerricheT | 26-11-2022

    M'has fet llegir quatre o cinc cops el relat, i crec haver entès el joc de paraules, el teu últim gat, de negre. Què vol dir anar gat? Ha! I de negre, el vi que fa sang.
    Bon joc de paraules, on fas sortir un gat negre, sí, i que voreges altres coses amb la sort…?, potser, també, tot i que no l'he vist molt clara la sort, si no és que has arribat a una última vegada gat, i te n'has sortit viu.

    Bé, doncs si la sort és allò que et cal per passar ronda, sort!

  • Malgrat no...[Ofensiu]
    Prou bé | 12-11-2022

    ..L'he entès m'ha agradat potser perquè està molt ben escrit!
    Sembla que ens diguis: pensa el que vulguis, tot s'hi val!
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Ets com un gat negre, [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 12-11-2022


    Molt interessant, des de les hores fins a arribar a ser un gat negre. Puc donar-li un altre sentit. Gràcies per compartir la teua imaginació.
    Cordialment.

  • d'acord amb llpagès[Ofensiu]
    Atlantis | 12-11-2022

    Críptic i obert a moltes interpretacions, però molt ben escrit.

  • Críptic [Ofensiu]
    llpages | 12-11-2022

    Un text tan senzill de llegir com difícil d'entendre. Això ens porta a múltiples significats del què vol dir l'autor, i sovint és un element de debat intrínsecament bo. Si el que interpretes no té res a veure amb el que s'ha volgut comunicar, sempre ens queda allò de "tants caps, tants barrets".

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Gràcies per participar.

    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Honrat Penat

21 Relats

73 Comentaris

7129 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
Em dic Josep Masanas Camps i el pseudònim ja em ve de quan fèiem una revista a l'institut; és una clara referència a la dualitat de Batman, que de nit fa "les seves coses" i de dia "unes altres". En el meu cas, de dia no soc un multimilionari filàntrop, sinó que soc un professor de cicles formatius d'informàtica. De nit: pel·lícules, lectura, astronomia i jocs de taula i rol...

Si en voleu llegir més als Relats a Lektu i a la revista digital Descriu.org, un parell al Núvol,
i aquest 2022 he presentat la meva primera novel·la publicada en paper 2dd20 Dos daus de vint. Es pot trobar molta informació d'ella al següent enllaç a linktr.ee. Per mandrosos, el primer link és al vídeo de presentació que vaig fer el passat 19 de gener a la llibreria Gigamesh de Barcelona.


A part, tinc algun conte publicat en reculls d'antologies i una novel·la curta Roderes de Cometa).

La xarxa social on més sovint "m'enganxo" i piulo és twitter, sota el nom de @jmasanas. Des d'allà, de tant en tant, llenço algun microrelat...