+18

Un relat de: Honrat Penat
Una cua de cotxes enfilava la carretera enmig de camps fumejants de boira com erugues de la processionària. Era una nit sense lluna i els revolts brillaven pel gebre de principis de desembre sota els fars. L'Ivan era l'últim de fer els 18. L'antiga comunitat de de BATX A s'havia diluït en diversos projectes vitals, feines precàries i aules universitàries. Però mig any més tard, encara els unia el record d'una amistat forjada a peu de pupitre. Es veurien de nou.

Mares i pares, enfundats amb roba informal (fins i tot pijames i crocs als peus), eren els xofers forçats per dur-los a una misteriosa casa rural que feia dècades que reposava emboscada a uns vint minuts del poble més proper. L'Ivan no era en absolut dels populars. Raret com ell sol, friqui per molts. Però li tenien una estima especial, gairebé maternal, i les xarxes socials van bullir tota la setmana des de l'enigmàtic missatge que havia fet reflotar el grup de classe del pou sense fons del WhatsApp. L'Ivan en fa 18!

La corrua de cotxes menats pel GPS arribà a l'esplanada de la casa per un camí pedregós. Els conductors, temorencs de no fer el ridícul per la indumentària accidental més pròpia de sofà del divendres, alliberaven passatgers (adeu i petó) que de seguida trobaven algú a qui saludar. Els vehicles van sortir d'escena i la masia centenària encara seguia a les fosques. Nois i noies sols, expectants, protegits rere la llum irisada dels mòbils. Mentrestant, a casa, l'Ivan s'allitava amb una prometedora novel·la de ciència-ficció, aliè a tota la moguda.

De sobte, un esclafit de blancor inundà el lloc. Com una llanterna d'un gegant, el con de llum els descobrí el secret de la masia: que sols li quedava dreta la façana. Sense temps de reacció del jovent, una poderosa força d'atracció els xuclà cap a una nau que levitava per damunt dels seus caps.

-La crida llançada als espècimens ha estat un èxit. Mostra +18 adquirida. Seguim amb la taxonomia dels habitants del planeta Terra.

-Biri-biri-biri.

Comentaris

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Honrat Penat

21 Relats

73 Comentaris

7148 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
Em dic Josep Masanas Camps i el pseudònim ja em ve de quan fèiem una revista a l'institut; és una clara referència a la dualitat de Batman, que de nit fa "les seves coses" i de dia "unes altres". En el meu cas, de dia no soc un multimilionari filàntrop, sinó que soc un professor de cicles formatius d'informàtica. De nit: pel·lícules, lectura, astronomia i jocs de taula i rol...

Si en voleu llegir més als Relats a Lektu i a la revista digital Descriu.org, un parell al Núvol,
i aquest 2022 he presentat la meva primera novel·la publicada en paper 2dd20 Dos daus de vint. Es pot trobar molta informació d'ella al següent enllaç a linktr.ee. Per mandrosos, el primer link és al vídeo de presentació que vaig fer el passat 19 de gener a la llibreria Gigamesh de Barcelona.


A part, tinc algun conte publicat en reculls d'antologies i una novel·la curta Roderes de Cometa).

La xarxa social on més sovint "m'enganxo" i piulo és twitter, sota el nom de @jmasanas. Des d'allà, de tant en tant, llenço algun microrelat...