Les gallines dels ous

Un relat de: Honrat Penat
Quan ja tens una edat i mires el videoclip d’Eternal Flame en bucle i sospirant, saps que la fortuna, a tu, no et somriurà mai.

De petit somiava en sortir conduint un elegant cotxe d’una casa minimalista i cara, com en un anunci. Però amb la malastrugança que tinc, ja no aspiro ni a ser un dels extres empolainats que s’ho miren des de la vorera.

El meu pare, al cel sia, sempre em deia que busqués la gallina dels ous d’or. Però abans, això era més fàcil; la gent marxava a fer les "Amèriques" amb un bagul ple del poc que tenia i tornaven carregats d’històries i de duros. Amb l’Euro ja no passa. Avui en dia, només els genis de Silicon Valley fan diners a cabassos. En canvi, jo, pobre de mi, haig de fer més hores que un rellotge en una granja de gallines ponedores per dos rals. El pare deia: "no posis tots els ous a la mateixa cistella". Però pare, què és primer, l’ou o la gallina?

Sabíeu que fa temps vaig cobrar d'un d'aquests informàtics guillats una feineta amb bitcoins? Ara es veu que valen una pasta... però jo no n'he vist ni cinc per culpa de la punyetera contrasenya!

A la granja vam indultar tres gallines que no ponien i les he afillat a casa. La Caponata, la Fortunata i la Jacinta. Es veuen tan felices des que saben que els dies de veritat són més llargs que no pas els simulats per la llum de fluorescent! Es conformen amb poc. Jo, també. A hores d'ara, si darrere d’un palet de caixes d’ous aparegués la deessa Fortuna guarnida amb només un llençol per muda, tan sols li demanaria que m’ensenyés un pit, què coi... que vaig mancat, tu! Ja ho deia el pare: «et quedaràs per vestir sants». Profètic. Ni bitcoins; ni pits, ni cony.

El que us deia, que avui el triumvirat gallinaci (les Bangles) s’ha menjat el paperot de la contrasenya dels bitcoins. Tant de bo el trobi gratant la gallinassa que satura el menjador. O qui sap si a dins d’un ou, com en un Kinder Sorpresa.

I si no, sigui com sigui, almenys podré dir que m’he cruspit el pollastre a l’ast més car de la història.

Comentaris

  • Gràcies TerricheT[Ofensiu]
    Honrat Penat | 03-04-2023

    Pel teu comentari. I sembla que sí, que en aquesta edició la sort m'ha somrigut molt. No m'ho esperava... Déu n'hi do la feina que donem al jurat, uns herois, o semideus o superherois... diria jo... ja ho deia l'Spiderman: "un gran poder comporta una gran responsabilitat". Sort a tots!

  • Engrescador[Ofensiu]
    TerricheT | 02-04-2023

    Ostres, no sé què ha vist el jurat en el teu relat!!

    No em facis cas! Un relat ben original el teu, et felicito per ser, un cop més, finalista. Aquest any estàs fent el ple, gairebé, però jo et vaig estalonant, no et distreguis!

    Has escrit un relat prou esbojarrat i divertit, ben escrit i amb força gràcia. La manera com està escrit el fa engrescador de llegir, el lector no sap per on ens sortiràs i planteges un final entre divertit i encoratjador, malgrat la dissort dibuixada. A aquest la fortuna no l'ha somrigut ni poc ni massa. Una història que també podria valdre per aquest mes d'abril, per la malastrugança que té amb la contrasenya. Un relat molt engrescador. Continua així, i ens veiem a la final!

    Ferran

  • Gràcies Rosa[Ofensiu]
    Honrat Penat | 01-04-2023

    Molt content en dies previs al tortell que sigui finalista per "ous"

  • Enhorabona[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 01-04-2023

    Per ser finalista!!

    Salutacions.

    Rosa.

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut/Benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del XIII Concurs ARC de Microrelats «La sort» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    En el teu cas, com ja has estat finalista en alguna altra convocatòria, no cal que ens enviïs cap altra autorització.

    Cordialment,

    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Honrat Penat

21 Relats

73 Comentaris

7124 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
Em dic Josep Masanas Camps i el pseudònim ja em ve de quan fèiem una revista a l'institut; és una clara referència a la dualitat de Batman, que de nit fa "les seves coses" i de dia "unes altres". En el meu cas, de dia no soc un multimilionari filàntrop, sinó que soc un professor de cicles formatius d'informàtica. De nit: pel·lícules, lectura, astronomia i jocs de taula i rol...

Si en voleu llegir més als Relats a Lektu i a la revista digital Descriu.org, un parell al Núvol,
i aquest 2022 he presentat la meva primera novel·la publicada en paper 2dd20 Dos daus de vint. Es pot trobar molta informació d'ella al següent enllaç a linktr.ee. Per mandrosos, el primer link és al vídeo de presentació que vaig fer el passat 19 de gener a la llibreria Gigamesh de Barcelona.


A part, tinc algun conte publicat en reculls d'antologies i una novel·la curta Roderes de Cometa).

La xarxa social on més sovint "m'enganxo" i piulo és twitter, sota el nom de @jmasanas. Des d'allà, de tant en tant, llenço algun microrelat...