Riu-te'n, tu mateix

Un relat de: Honrat Penat
Si fos humà, el meu cognom començaria per "A"; ocuparia el primer lloc de la llista i sempre quedaria davant en la fila postfranquista on es pregunten les taules de multiplicar o la conjugació dels verbs. Però potser, per molts de vosaltres, tot això no us diu res. Ai, recoi de mil·lennistes...

Ser el líder comporta riscos: sempre soc el primer d'encarar el precipici i em veig forçat a formar l'escala damunt de l'abisme, sovint no em queda més remei que cavar forats en terrenys insòlits o obrir un ridícul paraigua per levitar —més propi de la Mary Poppins— quan noto el buit sota els meus peus.

Sí! Ho heu encertat: soc un Lèmming. Em llencen d’una finestra que apareix del sostre i caic en un món cada vegada més inhòspit. I encara que ho sembli, us puc ben assegurar que no és cap somni.

Soc un manyoc de píxels d’on destaca una singular cabellera verda esbullada, vaja, si no fos perquè em segueixen desenes o centenars de clons que solen copiar gairebé tot el que faig.

Diuen que el meu ésser digital s'inspira en una espècie rosegadora que pul·lula prop de l'Àrtic o, com a mínim, en zones on viu poc més que la tundra. També diuen que es mouen per un fort impuls de migrar i que, fins i tot, se suïciden massivament... us ho creieu o és perquè simplement us veieu reflectits?

Per què us fa tanta gràcia fer-me ajupir amb les mans al cap i esperar que exploti quan s'esgoten les possibilitats de finalitzar la pantalla? Ja ho veieu, pobre de mi... sempre intentant que se salvin un nombre suficient d'individus a contrarellotge! Va! I què us penseu que --us està passant a vosaltres? Que si encara visc isolat en ordinadors sense Internet? Vinga! Que fa més de trenta anys que em passejo per mig món!

Soc immortal i contagiós; unes poques línies de codi que hom pot escriure en qualsevol llenguatge i damunt de qualsevol suport informàtic. Ho pots dir tu? No creus que tens el codi més atrofiat?

I si encara no em coneixes, vine: https://www.hmilch.net/h/lemmings.html

Comentaris

  • Records[Ofensiu]
    Iona | 21-05-2022

    Quins records! Hi vaig arribar a jugar moltes hores.
    En la biologia, aquests éssers serien un clar exemple d'estrategues de la r.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Gràcies per participar.

    Comissió XII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Honrat Penat

21 Relats

73 Comentaris

7130 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
Em dic Josep Masanas Camps i el pseudònim ja em ve de quan fèiem una revista a l'institut; és una clara referència a la dualitat de Batman, que de nit fa "les seves coses" i de dia "unes altres". En el meu cas, de dia no soc un multimilionari filàntrop, sinó que soc un professor de cicles formatius d'informàtica. De nit: pel·lícules, lectura, astronomia i jocs de taula i rol...

Si en voleu llegir més als Relats a Lektu i a la revista digital Descriu.org, un parell al Núvol,
i aquest 2022 he presentat la meva primera novel·la publicada en paper 2dd20 Dos daus de vint. Es pot trobar molta informació d'ella al següent enllaç a linktr.ee. Per mandrosos, el primer link és al vídeo de presentació que vaig fer el passat 19 de gener a la llibreria Gigamesh de Barcelona.


A part, tinc algun conte publicat en reculls d'antologies i una novel·la curta Roderes de Cometa).

La xarxa social on més sovint "m'enganxo" i piulo és twitter, sota el nom de @jmasanas. Des d'allà, de tant en tant, llenço algun microrelat...